reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocne Karmienie

Moj synek wczorajszej nocy byl karmiony o 23, 1:50,4:10,5:20 i 6:50. Niestety im blizej ranka tym czesciej glodny.:-(

No to dokładnie tak jak teraz Staś... Ma 5 miesięcy, bywało, że przesypiał większość nocy, ale to się już dawno skończyło i od dłuższego czasu pobudki nocne są prawie co godzinę i też częstotliwość się zwiększa im bliżej rana :-) W sumie zaczął ząbkować więc może to też ma wpływ na jego spanie?
Lekarz mi polecił Nan2 na kleiku ryżowym, żeby podawać na noc. Ale Stasiek nie potrafi ssać z butli więc to byłaby męczarnia - pewnie by się rozbudzał. A poza tym myślę sobie, że skoro mam pokarm to będę karmić - w końcu to na pewno niedługo minie :tak: Teraz śpi ze mną (mam zamiar z tym skończyć, ale to jest wielka wygoda więc nie będzie łatwo, zwyczajnie nie chce mi się wstawać za każdym razem;-)), jak się budzi to nawet oczu nie otwiera tylko je i śpi dalej. Więc nie jest najgorzej :-)

reklama
Moj synek wczorajszej nocy byl karmiony o 23, 1:50,4:10,5:20 i 6:50. Niestety im blizej ranka tym czesciej glodny.:-(
U mnie tez jest podobnie - sa dni, a raczej noce, kiedy im blizej rana tym czestsze jedzonko;-) Jeszcze pare tygodni temu tlumaczylam to sobie tym, ze maly sie rozbudza, bo na dworze robi sie widno, ale teraz gdy noc prawie do 7 to juz sama nie wiem. Mam tylko nadzieje, ze za jakis czas Krzys bedzie sobie robil dluzsze przerwy;-)

Teraz śpi ze mną (mam zamiar z tym skończyć, ale to jest wielka wygoda więc nie będzie łatwo, zwyczajnie nie chce mi się wstawać za każdym razem), jak się budzi to nawet oczu nie otwiera tylko je i śpi dalej. Więc nie jest najgorzej
Z doświadczenia wiem, że im starsze dziecko tym trudniej odzwyczaić od spania w jednym łóżku. Nasz 6-latek do tej pory musi z kimś zasypiać, a jak się budzi to przychodzi do nas do sypialni i się wślizguje (czasami nawet nie wiemy kiedy). Młodszego (4-miesiące) staram się zawsze odkładać (chyba, że przysnę i zapomnę), a nawet jak się rozbudzi po odłożeniu pogłaszczę po buzi i zasypia bo jest przyzwyczajony do spania w swoim łóżeczku.

witam1
ja karmie od poczatku butelka...maly zasypia ok 20-21 budzi sie o 5 podaje mu mleko i spi jeszce ok 1 godzinki:-(
jak myslicie czy podawac mu mleko po tym 1,5 godzinnym spaniu? czy odczekac tak jak zwylke ok 3 godzin ..gdzie musimy juz wstawac o tej 6 , 6 30...

Jestem mama 12 tygodniowego Oskaraka i moje malenstwo jeszcze okolo 3 razy w nocy budzi sie za jedzeniem. Chcialabym sie zapytac, czy moge od niego juz oczekiwac, ze przespi cala nocke (i wyprobowac opcje z woda), czy tez w tym wieku, jest to normalne, ze malenstwa tak czesto w nocy jedza?:confused:

Jestem mama 12 tygodniowego Oskaraka i moje malenstwo jeszcze okolo 3 razy w nocy budzi sie za jedzeniem. Chcialabym sie zapytac, czy moge od niego juz oczekiwac, ze przespi cala nocke (i wyprobowac opcje z woda), czy tez w tym wieku, jest to normalne, ze malenstwa tak czesto w nocy jedza?:confused:
Uważam,że nie czas jeszcze na wodę. A w jakich godzinach w nocy konkretnie je Twoje dziecko?

To właściwie jakby Wam wypadło to jedno karmienie o 3 to byłoby super. A dużo je o 3ciej w nocy czy tylko chwilę possie i zasypia? Bo jeśli mało je to można się pokusić o wyeliminowanie tego jednego karmienia. Są na to sposoby opisane w "Języku niemowląt". Masz tę książkę?
Ale jak Twój synek za każdym razem łapczywie je i dużo to znaczy,że nie ma co mu odmawiać potrzebuje tyle i już.
Acha i odkładaj go do łóżeczka po karmieniu, innaczej będzie się budził częściej bo dzidzia czując zapach mamy leżącej obok to przy każdym wybudzeniu będzie chciała ssać, a jak jest w łóżeczku to jest szansa że pomarudzi chwilkę i dalej zaśnie. Mój Krzyś tak ma, często się wybudza ale jak go nie biorę do siebie od razu to czasem sam zasypia po chwili.

Ja staram się odkładac małego zawsze do łóżeczka, nad ranem kiedy jestem padnieta a mąż wychodzi o 6 do pracy zostaje już ze mną. Jak spał ze mną budził sie tak samo tyle że wstawałam bardzo połamana. Bo ja w jednym katku łóżeczka, mąż w drugim a Bartosz rozwalony na środku :) dlatego muszego odnosić tak lepiej się wysypiam. A to karmienie o 3 w nocy to różnie czasem 5 minutek czasem 10, tak sobie mysle ze moze chce mu się pić bo suche powietrze :) a on ogólnie nie je wiecej niż 10 minut i to z obu piersi, poprostu jak mało mu leci wypluwa pierś, a jak głodny jest nadal to płacze wiec daje mu drugą bo tej już nie chce, może tu robię coś nie tak?

reklama
Kochane Mamy mój eryk skończył właśnie czwarty miesiac i coś mu się przestawiło bo znowu je w nocy nawet 3 razy a ja chodze potem jak zombie :( Jak był młodszy gdzieś miesiac temu miał w nocy nawet do 7 godzin przewry w jedzeniu a teraz gucio :( Powiedzcie czy w tym wieku, któraś z Was dawała dziecku w nocy jakąś kaszkę albo jakieś mleko z butli i dziecko wtedy bardziej się najadało i przesypiało trochę dłużej niż 3 godziny?

Proszę o rady

Sylwia

Do góry