reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocne Karmienie

elahar mam właśnie identycznie, zuza moja też się nie daje niczym oszukać, nawet odciągniętym zagrzanym mleczkiem!!!!!
Nie wiem jak ją do butli przyzwyczaić :-(

reklama
ja tez wstaje i chyba nawet czesciej niz wy,bo mojego synka denerwuje kolderka ktora mu przeszkadza w przekrecaniu sie na boki.jak tylko sie chce przekrecic to sie budzi i musze dac cysia.nie moge go niczym zastapic bo bidulek smoka nie ciagnie i nichce z butli pic.poprostu jestm mleczarnia 24 h na dobe a czasami to chyba i wiecej.moze mi cos poradzicie?
antos180707r021ha6.th.jpg

Mam ten sam problem, mimo, iż mała jest na butli, to robi ostatnio 3 pobudki w nocy i pochłania takie ilości, że sama się dziwię gdzie to się mieści. Za to rano nie chce nic jeść, dopiero gdzieś ok. 12 coś wsunie. Mam nadzieję, że to wina ząbkowania, bo kilkanaście tygodni temu spała nawet po 9 godzin w nocy. Stare dobre czasy.
Oszukiwania wszelkiego typu nie sprawdzają się, jest dobrze przez 15 minut a potem to tylko płacz i butla musi być. Próbowałam kaszek wieczorem, ale tez bez rezultatu.
Podobno dzieci same dorastają do takiego momentu, że przestają domagać się mleka w nocy. Podobno, bo widać, że moja mała zmienna bardzo jest. Też chciałabym poznać jakiś dobry sposób na nocnego żarłoczka.:-):tak::tak:

Witam !

W pewnym mądrym programie mówili że ostatni posiłek powienien być obfity i zapychający jakaś kaszka czy coś takiego (jescze się nie znam). Zastępowanie mleka wodą to ponoć wprowadzanie kolejnego złego nawyku. Życzę powodzenia. :-)

U nas zawsze były przynajmniej 4 pobudki na karmienie w nocy. Zwyklych kaszek z Nestele ani z Bobo Vity Kuba nie chcial, kleik ryzowy tez nie działal. Ale udało mi sie znalezc w koncu cos co pomoglo:-) i od kilku dni jest karmienie po kąpieli - kaszką Przysmak na dobranoc w sloiczku z Hipp, potem okolo 1 - kaszka Smaczny sen Bobo Vita............a nastepe karmienie juz rano okolo 6................jak dla mnie to wielki sukces:-D

Moze sprobujcie spac w drugim pokoju. My sie wyprowadzilismy do drugiego i sukces bo Kuba jadl tylko raz w nocy cyca wtedy (dzieci czuja cyca), potem odstawilam go bo mialam zawroty glowy ze zmeczenia i niewyspania. Teraz na butli je o 19 a potem o 5-tej rano (czyli teoretycznie moglabym spac 9 h ;-)bez przerwy.pottem spi do 7-mej. pozdrawiam

a i karmienie wygladalo tak ze jak spalismy w drugim pokoju tojak sie K obudzil to mi go amz przynosil do akrmienia a potem odnosil ;-)

ja nie pakuje w małego gotowych słodkich kaszek, bo raz ze maja duzo cukru a 2 ze rozpychaja zoładek. po południu Ignas dostaje ok 90ml herbatki uspokajajacej hipp lub jabłko z melisa bobovita. a jak nie chce to ja pije melise, bo karmie mieszanie. wieczorem ok 19.30 dostaje 180ml mleka nan z 3 lyzeczkami zwykłego kleiku ryzowego i spi do 1-2, potem karmie go piersia albo mąz daje mleko samo( 120ml) i spi do ok 6.jezeli sie czasem zbudzi o 5 to daje mleko i spi dalej

reklama
Moja Nadinka budzi sie 3 noc z rzędu co godzinę i musi być cyc:-(

Magda...u mnie jest identycznie :tak:...i tez od 3 nocy tak sie dzieje...Amelka wierci sie, przewraca z boku na bok, popłakuje aż w końcu muszę dać cyca...
Z tym że u nas dodatkowo katarek sie przyplątał :-:)wściekła/y::-(W każdym razie rano wstaję z bólem głowy z tego niewyspania :zawstydzona/y::-:)wściekła/y:

Do góry