reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

no to gotujemy ;)

Viki-dzięki bardzo :tak:-tą z gyrosem robię podobną. ale te dwie wypróbuję :tak:
tylko mi napisz czy ten boczek to ma być wędzony czy świeży????

Ostatnia edycja:
reklama
kasia a ja ci zaproponuję sos do mięska z grila najlepiej do karóweczki z grila
sos tzatzyki
twaróg chudy lub półtłusty mocno pognieść na miazgę
dodać jogurt naturalny gęsty typu grecki dużo
do tego starkowac ogórka świerzego całego bez skórki całkiem sporego
dodać czosnek wyciśniety i tez sporo czosnku musi go byc czuc w sosie
no i doprawic sola i pieprzem do smaku
mocno schłodzić podawac do karkóweczki w piwie pychotka mniam:-D

a jeszcze sosik do sałaty tez naj;lepiej pasuje do mięs
sałata najlepiej lodowa sie nadaje i mnustwo innych warzyw do wyboru do koloru
a sos musztardowy
1 cebula posiekana w kosteczke bardzo drobno
do tego dodajesz łyżeczke musztardy miodowej i łyżeczke musztardy jakiejś osrtrej typu francuska mieszasz
do tego mieszając cały czas dodajesz oliwę (lub olej) tak ok pół szklanki i dwie łyżeczki octu winnego (lub zwykłego octu łyżkę) w
wszystko trzeba mocno wymieszać takżeby olej połączył sie z innymi składnikami
naprawde pyszny sos wychodzi lekko kwaskowy

u nas
repeta to dokładka albo powtórka egzaminu:-D:-D
granda to coś no oburzającego
heheh ale mówimy tym samym językiem:-D:-D

granda,repeta,szaber....??? hihi.... u nas tutaj mówi sie "pachta" a w domku rodzinnym w Wielkopolsce "juma":-D:-D
jaka roznorodnosc:-):-D

reklama
hehehehehhee :-D:-D:-D
no nie mówcie mi że nie wiedziałyście :confused::szok::-D-że jak się idzie coś ukraść z ogródka-to to jest repeta
szaber też słyszałam :tak:;-)

koło mojego domku rodzinnego jest dużo ogródków działkowych -jak byliśmy dziećmi to zawsze wieczorem szło się na repetę-albo na truskawki albo na słoneczniki :-D:-D:-D:tak:

Viki-dzięki
Dotka-mu kiedyś mieliśmy owczarka niemieckiego wabiła się JUMA- i teraz widzę że jej imię pasowało do tego jak się zachowywała..

Do góry