reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niski przyrost Beta HCG w ciągu 48 h zawsze oznacza to samo ????

Cześć kochane,
Potrzebuje porady, obecnie jestem w 7 tygodniu ciąży. Wizytę u ginekologa miałam tydzień temu na USG zobaczyłam bijące serduszko. Niepokoiło mnie, ze dostałam delikatnych plamień (brązowych - bez krwi) lekarz przepisał mi progesteron i powiedział ze mam się nie martwić.
Niestety we wtorek wieczorem pojawiło się krwawienie, pojechałam na izbę przyjęć na USG wszystko dobrze, lekarz nie wie skąd wziąły się te plamienia skierował mnie na betę wynik 4680 powiedział, ze mało jak na 7 tydzień i żebym powtórzyła badanie za dwie doby.. dzisiaj wynik 5160.. przyrost bardzo mały.. plamienia mam dalej… następna wizytę mam 12 kwietnia ale chyba nie wytrzymam i pojde wcześniej.
Czy któraś z Was miała podobna sytuacje i urodziła zdrowego bąbelka ?
Niestety zgadzam się z Fado... Przyrost właściwie żaden. :( Możliwe, że gdyby nie progesteron, to już by się zaczęło poronienie... Bardzo mi przykro.
Ale oczywiście zawsze jest mikro szansa, że to błąd w labo. Powtórz po 48h betę w tym samym labo, co ostatnią robiłaś. I wszystko się wyjaśni.
Trzymam kciuki i przytulam.

reklama
Niestety zgadzam się z Fado... Przyrost właściwie żaden. :( Możliwe, że gdyby nie progesteron, to już by się zaczęło poronienie... Bardzo mi przykro.
Ale oczywiście zawsze jest mikro szansa, że to błąd w labo. Powtórz po 48h betę w tym samym labo, co ostatnią robiłaś. I wszystko się wyjaśni.
Trzymam kciuki i przytulam.
Niestety miałyście racje. Wczoraj wydarzył się najgorszy dla mnie scenariusz :(:(:(

Hej. Przeczytałam już tyle na forum, że raz pojawia się nadzieja, raz gaśnie. Nie potrafię nie myśleć. U Nas zajście w ciąże to nie jest taka łatwa sprawa, o pierwsze dziecko staraliśmy się 3 lata, udało się naturalnie- lekarze mówią cud, przecież mieliśmy już przygotowywać się do procedury in invitro. O drugie dziecko staramy się już od miesięcy, w końcu pojawiły się dwie kreski, słabe ale są! Dla pewności zrobiłam betę
19.04- 58,10
21.04- 124,70
25.04- 207,30
4 dni i taki mały przyrost. Lekarz mówi, że są szanse, ale również może to być puste jajo, albo ciąża pozamaciczna 😢
Czytałam na forach różne historie, że mimo małego przyrostu kończyło się dobrze rozwijającą się ciążą 🙏
Jutro idę znowu powtórzyć badanie beta, a gina mam dopiero 04.05.
OM była 24.03
Nie pamiętam kiedy ostatnio się tak bałam 😢

Hej. Przeczytałam już tyle na forum, że raz pojawia się nadzieja, raz gaśnie. Nie potrafię nie myśleć. U Nas zajście w ciąże to nie jest taka łatwa sprawa, o pierwsze dziecko staraliśmy się 3 lata, udało się naturalnie- lekarze mówią cud, przecież mieliśmy już przygotowywać się do procedury in invitro. O drugie dziecko staramy się już od miesięcy, w końcu pojawiły się dwie kreski, słabe ale są! Dla pewności zrobiłam betę
19.04- 58,10
21.04- 124,70
25.04- 207,30
4 dni i taki mały przyrost. Lekarz mówi, że są szanse, ale również może to być puste jajo, albo ciąża pozamaciczna 😢
Czytałam na forach różne historie, że mimo małego przyrostu kończyło się dobrze rozwijającą się ciążą 🙏
Jutro idę znowu powtórzyć badanie beta, a gina mam dopiero 04.05.
OM była 24.03
Nie pamiętam kiedy ostatnio się tak
U mnie niestety były podobne przyrosty bety i w 8 tygodniu doszło do poronienia, ale to nie znaczy ze u Ciebie będzie tak samo.
Kochana trzymam mocno kciuki aby wszystko było u Was dobrze. Nie stresuj się na zapas, bądź w dobrej myśli.

U mnie niestety były podobne przyrosty bety i w 8 tygodniu doszło do poronienia, ale to nie znaczy ze u Ciebie będzie tak samo.
Kochana trzymam mocno kciuki aby wszystko było u Was dobrze. Nie stresuj się na zapas, bądź w dobrej myśli.
Dziękuję za wsparcie. Mam wynik bety, nie ma spadku, ale wzrost słaby. Czytam, że czasami z wolnymi przyrostami jest szansa, aby ciąża się prawidłowo rozwijała.
Dzisiejszy wynik: beta 298

19.04 - beta 58
21.04 - beta 124 (Powinnam
dostać okres)

25.04- beta 207
26.04 -beta 201

28.04- beta 298

Ja dalej mam nadzieje 🙏🥺

Cześć dziewczyny! :) Potrzebuje porady, 9.05 zrobiłam test ciążowy i wyszła blada druga kreska. 10.05 poleciałam na bete, która wyniosła 56,4, powtórzyłam ja dziś tj. 12.05 i wzrost tylko do 75… wg kalkulatora wzrost jest zbyt mały. Miała tak któraś z Was? Myślicie żeby powtórzyć jutro bete?

Dziękuję za wsparcie. Mam wynik bety, nie ma spadku, ale wzrost słaby. Czytam, że czasami z wolnymi przyrostami jest szansa, aby ciąża się prawidłowo rozwijała.
Dzisiejszy wynik: beta 298

19.04 - beta 58
21.04 - beta 124 (Powinnam
dostać okres)

25.04- beta 207
26.04 -beta 201

28.04- beta 298

Ja dalej mam nadzieje 🙏🥺
jak u Ciebie skończyła się historia?

Cześć dziewczyny! :) Potrzebuje porady, 9.05 zrobiłam test ciążowy i wyszła blada druga kreska. 10.05 poleciałam na bete, która wyniosła 56,4, powtórzyłam ja dziś tj. 12.05 i wzrost tylko do 75… wg kalkulatora wzrost jest zbyt mały. Miała tak któraś z Was? Myślicie żeby powtórzyć jutro bete?
Niestety przyrost jest w sumie żaden. Powtórz za 48 godzin i możesz ewentualnie dorzucić proga

reklama
No kiepsko to wygląda, możesz sprawdzić jeszcze raz

Do góry