reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niski przyrost Beta HCG w ciągu 48 h zawsze oznacza to samo ????

Leki brałam na podtrzymanie ciąży bo krwawilam a dopiero zaczynało się coś rozwijać. Beta ładnie rosła. Teraz gdy okazało się że nie ma zarodka i dostałam skierowanie do szpitala, odstawiłam leki.

Dla mnie po mojej CP już ładnie rosnąca beta nigdy nie będzie markerem, że jest dobrze :(

reklama
CP czyli pozamacicznej tak? Moja pierwsza ciąża była pozamaciczna dlatego teraz pomimo leków często miałam kontrolę USG.

Tak, ale u mnie była bardzo dziwna sprawa, bo raz ją znajdowano, raz nie. Właściwie nie do końca wiadomo gdzie była na 100% i co i jak. No ale po podaniu dwóch dawek metotreksatu beta zaczęła spadać w końcu. Z jednej strony cieszę się, że nie było operacji z drugiej boję się, że ten jajowód i tak się nie nadaje więc tylko stres przy kolejnej ciąży z niego

Cześć dziewczyny, robiłam betę w środę (23.02) i wyszła 11558.16 w sobotę (26.02) wyszła 18502.38, co o tym sądzicie? Lekarka powiedziała, że nie jest źle, ale nie daje mi to spokoju. Ostatni okres miałam 1.01. na wizycie lekarka stwierdziła pusty pęcherzyk, ale że może byc młodsza ciąża niż wskazuje na to miesiączka. Nie wiem co myśleć, martwię się. Wizytę u gina mam dopiero 9.02 , a powtórkę bety mam zrobić w środę. Chyba wybiorę się prywatnie na USG , bo oszaleje

Ostatnia edycja:
Potrzebuję pomocy 🥺
Jestem w 6 tygodniu ciąży robiłam betę 3 razy
26.02.2022 1131 ,8
03.03.2022 2462,3
05.03.2022 3077,6
Przyrost ostaniej 28% czy to oznacza poronienie ?
Proszę o pomoc lekarza mam dopiero w poniedziałek

Hej ! Ponoć beta już od wartości 1000 nie musi przyrastać tak szybko jak na początku i może podwajać się co 3 dni.
Najlepiej już jej nie robić na tym etapie.
Ja też robiłam i też się martwię.
Trzymam kciuki żeby jutro było ok 🙂
Daj znać po wizycie 🤞

Hej ! Ponoć beta już od wartości 1000 nie musi przyrastać tak szybko jak na początku i może podwajać się co 3 dni.
Najlepiej już jej nie robić na tym etapie.
Ja też robiłam i też się martwię.
Trzymam kciuki żeby jutro było ok 🙂
Daj znać po wizycie 🤞
Nie pisz głupot, beta na takim etapie jeszcze szybuje od 12 tc zaczyna spdac

Nie pisz głupot, beta na takim etapie jeszcze szybuje od 12 tc zaczyna spdac
Sama piszesz glupoty!! Wystarczy zerknac gdziekolwiek żeby wiedzieć.

Wystarczy poczytać o podwajaniu przy określonych wartościach.

Mnóstwo tego, organizm to nie matematyka.

U autorki przyrost jest za mały ale nadzieję może jej odebrać lekarz i badanie usg a nie kalkulator. Taka prawda!

Cześć kochane,
Potrzebuje porady, obecnie jestem w 7 tygodniu ciąży. Wizytę u ginekologa miałam tydzień temu na USG zobaczyłam bijące serduszko. Niepokoiło mnie, ze dostałam delikatnych plamień (brązowych - bez krwi) lekarz przepisał mi progesteron i powiedział ze mam się nie martwić.
Niestety we wtorek wieczorem pojawiło się krwawienie, pojechałam na izbę przyjęć na USG wszystko dobrze, lekarz nie wie skąd wziąły się te plamienia skierował mnie na betę wynik 4680 powiedział, ze mało jak na 7 tydzień i żebym powtórzyła badanie za dwie doby.. dzisiaj wynik 5160.. przyrost bardzo mały.. plamienia mam dalej… następna wizytę mam 12 kwietnia ale chyba nie wytrzymam i pojde wcześniej.
Czy któraś z Was miała podobna sytuacje i urodziła zdrowego bąbelka ?

reklama
Cześć kochane,
Potrzebuje porady, obecnie jestem w 7 tygodniu ciąży. Wizytę u ginekologa miałam tydzień temu na USG zobaczyłam bijące serduszko. Niepokoiło mnie, ze dostałam delikatnych plamień (brązowych - bez krwi) lekarz przepisał mi progesteron i powiedział ze mam się nie martwić.
Niestety we wtorek wieczorem pojawiło się krwawienie, pojechałam na izbę przyjęć na USG wszystko dobrze, lekarz nie wie skąd wziąły się te plamienia skierował mnie na betę wynik 4680 powiedział, ze mało jak na 7 tydzień i żebym powtórzyła badanie za dwie doby.. dzisiaj wynik 5160.. przyrost bardzo mały.. plamienia mam dalej… następna wizytę mam 12 kwietnia ale chyba nie wytrzymam i pojde wcześniej.
Czy któraś z Was miała podobna sytuacje i urodziła zdrowego bąbelka ?
No ja nie chce straszyć, ale fakt beta niska ,przyrost tez , ja bym do 12 nie czekała , skoro dalej plamisz mimo duphastonu ,to Noe dobrze ,ja bym chyba jeszcze raz bete zbadała i do lekarza z wynikami

Do góry