reklama
Tralalala25
Fanka BB :)
w czerwcu tez biochem wylapalam i pierwsza beta byla ok 7Mi też na teście o czułości 10 wyszła baaaardzo blada kreska, beta była 4,6 lub 4,8 już nie pamiętam ale niestety u mnie poszło zaraz na drugi dzień. Lekarz powiedział że wylapalam biochem
Pierwszy pozytywny wyszedł w poniedziałek . Wczoraj była beta i wyszła 7,850 tak jak na zdjęciu z pierwszego posta . Jutro będę ją powtarzać.Kiedy wyszedł pierwszy pozytywny test i jaka była dokładnie beta i kiedy
Zazuu
Pierwszy pozytywny wyszedł w poniedziałek . Wczoraj była beta i wyszła 7,850 tak jak na zdjęciu z pierwszego posta . Jutro będę ją powtarzać.
No to nie wróży to dobrze, ale nie da się nic ocenić bez przyrostu bety niestety. Pozostaje zacisnąć zęby i czekać
Zdaję sobie z tego sprawę . Jednak najgorsze jest to czekanie. Bo coś tam się zadziało, a człowiek nie wie w którą stronę to idzie . Wiem , że raczej w tą niedobrąNo to nie wróży to dobrze, ale nie da się nic ocenić bez przyrostu bety niestety. Pozostaje zacisnąć zęby i czekać
agu77
Moderator
A kiedy masz datę spodziewanej miesiączki? Nie ma reguły, że niska beta, nie wróży dobrze, nawet tego nie słuchaj bo niepotrzebnie się stresujesz.
Ja w dzień spodziewanej miesiaczki miałam tak blade kreski jak ty, beta na 2 dzień wynosiła całe 14!
Wczoraj na usg mój dzidziol machał rączkami a serduszko biło. Także nie sugeruj się forumowymi lekarzami specjalistami tylko zrób przyrost za 48 h i słuchaj co mówi lekarz.
Ja w dzień spodziewanej miesiaczki miałam tak blade kreski jak ty, beta na 2 dzień wynosiła całe 14!
Wczoraj na usg mój dzidziol machał rączkami a serduszko biło. Także nie sugeruj się forumowymi lekarzami specjalistami tylko zrób przyrost za 48 h i słuchaj co mówi lekarz.
Zazuu
A kiedy masz datę spodziewanej miesiączki? Nie ma reguły, że niska beta, nie wróży dobrze, nawet tego nie słuchaj bo niepotrzebnie się stresujesz.
Ale beta 7 na 2 dni po pierwszym teście pozytywnym? Oczywiście, że niska beta nie znaczy nic ale pod warunkiem, że nie masz od 2 dni pozytywnych testów. Nawet gdyby 2 dni temu beta byla z 4 to ten przyrost do 7 jest żaden na takim etapie.
Lepiej się miło zaskoczyć niż się napalić i rozczarować
Zazuu
Zdaję sobie z tego sprawę . Jednak najgorsze jest to czekanie. Bo coś tam się zadziało, a człowiek nie wie w którą stronę to idzie . Wiem , że raczej w tą niedobrą
No fakt czekanie jest mega frustrujące. Doskonale Cię rozumiem. Nie pocieszające jest też to, że finalnie to całą ciążę się na coś czeka najpierw na przyrost, później na pęcherzyk na usg, później na zarodek, serduszko, prenatalne... I tak do porodu
A co myślicie o tym co powiedziała moja ginekolog ? Tzn żeby zrobić test ciążowy o czułości 20 i jeśli wyjdzie pozytywny to niemożliwe żeby beta spadła poniżej tych 7 bo już by jej nie wykrył Niby ma to sens , ale pierwszy raz spotykam się z taką "teorią"
reklama
Tralalala25
wiesz, test to dalej tylko kawalek papieru i plastiku, 100% odpowiedz co do poziomu bety bedziesz miala po zrobieniu przyrostu z krwiA co myślicie o tym co powiedziała moja ginekolog ? Tzn żeby zrobić test ciążowy o czułości 20 i jeśli wyjdzie pozytywny to niemożliwe żeby beta spadła poniżej tych 7 bo już by jej nie wykrył Niby ma to sens , ale pierwszy raz spotykam się z taką "teorią"