reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niepokoje w ciąży

reklama
to nie ma reguły. Mój wogóle prawie sie nie ruszzał,nieraz sobie noge wypchnął czy coś,nigdy nie kopał (pewnie nie miał miejsca)a teraz jest normlanie ADHD ,że pielegniarki w szpitalu nie mogły mu wbic wenflon.Kazały mi wyjsc i jakoś na siłe mu wbijały(15 razy ostanio dostał,w raczki w nózki gdzie tylko było zyle widac .Wszyskie pekały a one chcialyy podac antybiotyk przez wenflon)Z kolei mojej sasiadki dziewczynka która jest 2 miesiace starsza od mojego ,ruszała sie jak szalona tylko jej brzuch skakał .Teraz tylko siedzi cały dzień w foteliku samochodowym lub lezy na podłodze a starszy brat skacze jej po brzuchu.

Ale ja wolę mieć ruchliwe dziecko w sumie wyboru to nie mialam:-D
Ja mam małego łobuziaka biega z pokoju do pokoju bo chodzenie jest za nudne:-)np.dziś zerwał mi tapete ze ściany u nas w pokoju a jaki był z siebie zadowolony.Ja oczywiście trochę mniej.
Mój Bartek to od noworodka machał rączkami nóżkami i to bardzo a jak już zaczął sie przemieszczać to trzeba było pilnowac:tak:każde dziecko inne ale za to każde kochane:-)

VeronicaMelania mój synek ma już rok :-)I jest baaaaaaardzo ruchliwy jak tylko lato przyjdzie to napewno z tatusiem będzie ganiał za piłka nie można tracić talentu hehe
A naprawde mój Bartuś do samego porodu kopał i kopał aż czasem już bolało i tak sie spodziewałam że będzie bardzo ruchliwy ale nie przypuszczałam że aż tak:szok:
może i twój taki będzie:-)

a moj tak sie wierci dzisiaj ze czuje jak by mi jajiki przesuwal....jejku jak to boli !

U mnie też mały potrafił dać mi w kość tym wierceniem często mówiłam do brzucha zeby sie trochę opanował bo mamusie to już boli:-D
Zapamiętaj te piękne chwile jeszcze trochę i twj szkrab będzie na świecie:-)

Troche sie uspokoilam ,bo juz na szczescie odpukac kilka dni mam spokoj tzn.ciezko mi sie oddycha ale jak wyprostuje plecy to wtedy spokojnie moge nabrac oddech ,takze mozliwe ze przez to ze sie garbie mam takie problemy z oddychaniem.

A czy ktoras z Was miala nudnosci i wymioty na koncowce ciąży?
Bo ja mam juz od 4 miesiaca do dzis ....a to juz koniec 7:(
Tez nie jest to zbyt miłe!!!!
Dziwi mnie to tylko dlatego ze wszedzie pisza ze nudnosci wystepuja na samym poczatku.

reklama
Do góry