reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Leki niedozwolone w ciąży itp strach:(

Skoro jestes w 10 tygodniu to masz umówione badania prenatalne? Jesli nie to szoruj po skierowanie do ginekolog, bo masz czas do 12+6.
Z anemia mozesz isc nawet do rodzinnego i przepisze Ci zelazo na recepte, ja bralam po porodzie.
Koniecznie wspomnij na kolejnej wizycie.
Co do lekow - ja mialam dosc ostrozna ginekolog, z lekow bralam tylko paracetamol przy bolach glowy i nic wiecej.
Zadreczanie sie tym, co juz zrobilas teraz nie ma sensu, dbaj o siebie i malucha.
Nie mam nic umówione 16 września mówiła że to 7,8 tydzień.Zelaza nigdy nie mogłam brać bo rzygalam jedynie to 27 dawka co jest w pregna plus nic mi nie jest Zawsze każde żelazo wymiotowałam rok , dwa lata temu.
jak narazie czuje się tak źle że muszę już iść zaraz na zwolnienie tym bardziej że mam pracę szkodliwa z chemią i stojąca 12h . Ledwo chodzę tak mnie mdli i mi słabo.

reklama
Nie mam nic umówione 16 września mówiła że to 7,8 tydzień.Zelaza nigdy nie mogłam brać bo rzygalam jedynie to 27 dawka co jest w pregna plus nic mi nie jest Zawsze każde żelazo wymiotowałam rok , dwa lata temu.
jak narazie czuje się tak źle że muszę już iść zaraz na zwolnienie tym bardziej że mam pracę szkodliwa z chemią i stojąca 12h . Ledwo chodzę tak mnie mdli i mi słabo.
No to się umawiaj... na co czekasz? Zadzwoń po skierowanie.

jak narazie czuje się tak źle że muszę już iść zaraz na zwolnienie tym bardziej że mam pracę szkodliwa z chemią i stojąca 12 h.
Prenatalne 1 trymestru sa bardzo wazne, poczytaj sobie. Ja na Twoim miejscu pilnie umowilabym sie do ginekologa po skierowanie.
Dawka w pregnie nie jest wystarczajaca na anemie… Idz do lekarza, to na pewno dobierze Ci zelazo w formie, ktora Ci podpasuje. Niedobor zelaza w ciazy jest niebezpieczny dla dziecka.

Nie znam się na niczym ..nigdy nie chciałam mieć dzieci.Do ginekolog chodzę prywatnie.Jak narazie ide sprawdzić teraz w tym tygodniu czy w ogóle żyje ten zarodek.

Nie znam się na niczym ..nigdy nie chciałam mieć dzieci.Do ginekolog chodzę prywatnie.Jak narazie ide sprawdzić teraz w tym tygodniu czy w ogóle żyje ten zarodek.
No dobra, ale masz internet, prawda? I przez te dwa tygodnie chyba miałas 5min wolnego czasu? To poczytaj jakie badania trzeba zrobić i kiedy. Wpiszesz w googla 1 trymestr i masz podane na tacy.

przy okazji wizyty pmweź skierowanie na badania prenatalne 1 trymestru i się na nie umów jak najszybciej.

Dostałas skierowanie na badania krwi? HIV, kiła, toxo, CMV, różyczka?

To czas sie poznac, jesli za 7 miesiecy je bedziesz miec :) Sciagnij aplikacje ciazowa, to bedziesz wiedziec co sie dzieje w danym tygodniu, odpal google i wpisuj co Cie nurtuje ;) Masz jeszcze czas oswoic sie z nowa rzeczywistoscia.
Nie ma znaczenia, czy chodzisz prywatnie czy nie, na prenatalne wymagane jest skierowanie. Powtorze, zadzwon i sie umow, bo sa rozne terminy, a to usg mozna wykonac tylko do konkretnego momentu ciazy.
Czemu zakladasz, ze ciaza sie nie utrzyma?

Ja przy takim zelazie musialam juz brac lek, bo dziecko czerpie z Twoich zapasow.

No dobra, ale masz internet, prawda? I przez te dwa tygodnie chyba miałas 5min wolnego czasu? To poczytaj jakie badania trzeba zrobić i kiedy. Wpiszesz w googla 1 trymestr i masz podane na tacy.

przy okazji wizyty pmweź skierowanie na badania prenatalne 1 trymestru i się na nie umów jak najszybciej.

Dostałas skierowanie na badania krwi? HIV, kiła, toxo, CMV, różyczka?
Dopiero niedawno mi się odmieniło wcześniej chciałam usunąć.Dala mi skierowanie na toksoplazmozę HIV morfologię.

reklama
Do góry