reklama
Pysia29d
Fanka BB :)
dziewczyny sorki ja tu z innej beczki są w biedronce nowe pieluchy dada premium i są super cienkie i miękkie jak pampki i są do tego tanie bo tylko 28 zł:-)polecam:-)
a co ruchów to wlaśnie chodzi tak jak dziewczyny napisały takie nagłe mocne kopniaki a potem cisza.Bo normalne jest że niektóre dzieci są bardziej aktywne a inne mniej (mój był z tych bardzo aktywnych)ale to chodzi o harmonie kopniaczków a nie nagle szarpane.Zreszta najlepiej po jedzeniu usiąść spokojnie i liczyć ruchy:-)
Co do pieluch ja polecam babydream w rossmanie kosztuja 29 90 i sa takie same jak pampers
Pysia29d
z czym strasznie?Ale to strasznie brzmi co napisałaś .... wiem,że tak się zdarza, ale jednak....:-(
Pysia29d
to jest straszne,mi naszczescie ginka opowiadala o takich przypadkach jak lezałam na podtrzymaniu do konca ciazy takze takiego stresa nie przezywałam,ale tak z miesiac temu na tvn style leciał program(ludzie opowiadaja swoje smutne historie) i baba sie wypowiadala że pare dni przed porodem dziecko sie udusiło.Znów jak lezałam w szpitalu z dzieckiem i taka jedna dziewczyna w pokoju to ona opowiadała że pare dni temu jej kuzynka straciła dziecko 4 dni przed terminem,że była u lekarza lekarz stwierdizł ze jest ok a dziecko sie żyło;/zreszta u mnie w klatce tez jest taka pani której lekarz wmawiał że jest wszystko ok a dziecko juz długo nie zyło(miało wade serca a ona malowała mieszkanie wiec stwierdzili ze od tego smrodu). W moim szpitalu lekarze dziewczyne za długo przetrzymali a w szpitalu w którym rodziłam chcieli dobrze ,chcieli do terminu ja dociagnac a dziecko miało pare dni juz głowe w kanale .Przezyło ale nie chodzi ,nie mówi ,uszkodzony mózg.Niestety duzo takich przypadków jest;/i to jest naprawde tragiczne;/Ja bym sie z tym nie pogodziła nigdy;/ Chyba njagorsza jest smierc dziecka w brzuchu pare dni przed porodem,
aguska2017
To ja gdy zaczęlam rodzić wszystko bylo ok ale na porodówce po podaniu oksty skoczyło mi ciśnienie (miałam z tym problem pod koniec ciąży)no i dali mi cos na obniżenie ciś.ja nie mialam prawie rozwarcia a bóle coraz silniejsze wkońcu lekarz mnie badal i szybko zareagował bo stwierdzil że mój synek może być owinięty pępowiną.Zrobiono mi szybko CC ale gdyby dłużej czekali to kto wie...mam wpisane że poród CC wskazanie zagrożenie wewnątrzmaciczne płodu.mój synek mógł sie udusić i to na porodowce!!!
Dlatego ja uwaam że ciża to nie choroba ale stan w którym trzeba uważać na siebie podwojnie i każde nieprawidłowości bądź obawy zgłaszać do lekarza jak jeden nie reaguje to do następnego.
Dlatego ja uwaam że ciża to nie choroba ale stan w którym trzeba uważać na siebie podwojnie i każde nieprawidłowości bądź obawy zgłaszać do lekarza jak jeden nie reaguje to do następnego.
Pysia29d
popieram.moja gin stwierdziła ze oksytocyna jest niebezpieczna bo 60 % tetno zanika bo skurcze sa zasilne,ze sama przez to niechce 2 dziecka.moja kolezanka jest w 31 tygoniu ,uwaza ze ciaza to nie choroba,smieje sie z dziewczyn ktore leza w szpitalu.Uwaza je za panikary itp.a 2 moja kolezanka daje dziecku 9 miesiecznemu tic taki.Takze sa dziwnni ludzie na swiecie,którzy uwazaja sie za super hiper mega
VeronicaMelania
boze, to co piszecie jest straszne.
Pysia29d - masz racje, smierc dziecka przed porodem to cos okropnego. wspolczuje tym tkorzy tak mieli ( ja osobiscie bym chyba nie dala rady w takiej sytuacji...
Pysia29d - masz racje, smierc dziecka przed porodem to cos okropnego. wspolczuje tym tkorzy tak mieli ( ja osobiscie bym chyba nie dala rady w takiej sytuacji...
Pysia29d
ja nawet nie moge sobie tego wyobrazić.Wszystko przygotowane czeka,kazdy szczesliwy że to już a tu taka nagle tragedia.Dlatego lekarze kaza ludzyc ruchy po 30 tygodniu bo czesto zdarza się taka tragedia.Mi ginka mówiła że dlatego duzo dzieci przed terminem samym umiera bo jest ciasno w macicy i dzieciatko czasami pepowine nózka albo główka przycisnie
reklama
Pysia29d
np;
Tygodnik Siedlecki
albo pęknięcie macicy matki ale naszczescie ten przypadek który znam ze szpitala zakończyl sie szczesliwie bo szybko się kapneli
Tygodnik Siedlecki
albo pęknięcie macicy matki ale naszczescie ten przypadek który znam ze szpitala zakończyl sie szczesliwie bo szybko się kapneli
Ostatnia edycja: