reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niepokoje w ciąży

Czesc dziewczyny ! Jestem w ciazy z pierwszym dzidziusiem do 3 miesiaca wszystko było ok.czulam sie swietnie nie liczac nudnosci i wymiotow:) potem zaczely sie problemy dopadla mnie rwa kulszowa porazenna,jakis czas utykalam na prawa noge, nastepnie dowiedzialam sie w 12 tyg ciazy ze mam dyskopatie ktora musze przeczekac do rozwiazania,moj kolejny problem to ciagle bolaca łydka u lewej nogi tzn.jest zdretwiala tak ze ciezko mi gdziekolwiek chodzic.W domu tylko leze w lozku ale do tego juz przywykłam.Ale od jakiegos miesiaca zaczelam sie powaznie niepokoić tzn.zaczely mi sie dusznosci ktore trwaja z godzine potem przechodza ale mam problemy ze zlapaniem oddechu glebszego,czuje wtedy pieczenie w klatce piersiowej i ogolnie czuje bol pod lewa piersia.W nocy budza mnie wlasnie takie piekace bole pod piersia i w w nadbrzuszu.Ostatnio mialam wizyte u ginekologa i z dzidziem wszystko ok.co do mnie to wyslala do rodzinnego ktory zwala to wszystko na ciaze...Mialam robione ekg serca i niby wszystko z nim w porzadku a ja z dnia na dzien jestem coraz slabsza....Ciagle kręci mi sie w glowie nawet jak leze,jestem ospała- na dloniach powychodzily mi takie fioletowe naczynka...czuje ze cos jest nie tak? Obecnie jestem w 29 tyg i czuje ze cos jest nie tak????????????????????????:(

reklama
Albo dziwne jest to ze jak sie napije szklanke soku czy wody to czuje takie bulgotanie pod piersiami ,dziwne to jest jakby mi burczalo w brzuchu..

evela84
lekarzem nie jestem, wiec nie chce miec Ciebie na sumieniu. Skoro wszystko z badan wynika, ze jest ok to znaczy, ze jest dobrze. Jezeli nie ufasz tym lekarzom, to pojdz na wizyte do innych i zobacz czy potwierdza to, co ci poprzedni.
Jak dla mnie z lydka mozesz miec problem z powodu braku magnezu. Dusznosci, bo jak sam piszesz siedzisz a wlasciwie lezysz w domu. Musisz wychodzic na swieze powietrze. Duzo plynow pijesz? Moze pijesz za malo wody dlatego masz zawroty. Cisnienie tetnicze jest normalne? Zgagi przypadkiem nie masz? - czasem takim pieczeniem sie objawia. Moze za bardzo sie denerwujesz nie nakrecaj sie niepotrzebnie. Uspokoj sie, bo nerwy Ci nie pomoga. Pojdz do innych lekarzy, zobczysz co powiedza;-)
Napisz jak juz bedziesz wiedziec co z Toba.

ja też mam pytanie- czytałam, że niepokojący jest brak ruchów u płodu, ale też nadmierna ruchliwość. Tylko co oznacza pojęcie "nadmierna ruchliwość" ? Są dni, że moja dzidzia bardzo dużo się rusza, prawie cały czas...Wiecie, jak rozróżnić te niepokojące ruchy?

ja też mam pytanie- czytałam, że niepokojący jest brak ruchów u płodu, ale też nadmierna ruchliwość. Tylko co oznacza pojęcie "nadmierna ruchliwość" ? Są dni, że moja dzidzia bardzo dużo się rusza, prawie cały czas...Wiecie, jak rozróżnić te niepokojące ruchy?

trzeba w określonej porze kiedy dzidzia się najwiecej rusza liczyc ruchy.Tak samo jak ruchyu są słabe a nagle ruchy staja sie szybkie i mocne.

reklama
DZidzia prawdopodobnie uciska główką albo czymś bo jest juz duza. Ja czułam dusznosći i jakby mi ktoś szpilki do zołądka wkładał.

Do góry