reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niepokoje w ciąży

Czesc dziewczyny ! Jestem w ciazy z pierwszym dzidziusiem do 3 miesiaca wszystko było ok.czulam sie swietnie nie liczac nudnosci i wymiotow:) potem zaczely sie problemy dopadla mnie rwa kulszowa porazenna,jakis czas utykalam na prawa noge, nastepnie dowiedzialam sie w 12 tyg ciazy ze mam dyskopatie ktora musze przeczekac do rozwiazania,moj kolejny problem to ciagle bolaca łydka u lewej nogi tzn.jest zdretwiala tak ze ciezko mi gdziekolwiek chodzic.W domu tylko leze w lozku ale do tego juz przywykłam.Ale od jakiegos miesiaca zaczelam sie powaznie niepokoić tzn.zaczely mi sie dusznosci ktore trwaja z godzine potem przechodza ale mam problemy ze zlapaniem oddechu glebszego,czuje wtedy pieczenie w klatce piersiowej i ogolnie czuje bol pod lewa piersia.W nocy budza mnie wlasnie takie piekace bole pod piersia i w w nadbrzuszu.Ostatnio mialam wizyte u ginekologa i z dzidziem wszystko ok.co do mnie to wyslala do rodzinnego ktory zwala to wszystko na ciaze...Mialam robione ekg serca i niby wszystko z nim w porzadku a ja z dnia na dzien jestem coraz slabsza....Ciagle kręci mi sie w glowie nawet jak leze,jestem ospała- na dloniach powychodzily mi takie fioletowe naczynka...czuje ze cos jest nie tak? Obecnie jestem w 29 tyg i czuje ze cos jest nie tak????????????????????????:(

reklama
Albo dziwne jest to ze jak sie napije szklanke soku czy wody to czuje takie bulgotanie pod piersiami ,dziwne to jest jakby mi burczalo w brzuchu..

evela84
lekarzem nie jestem, wiec nie chce miec Ciebie na sumieniu. Skoro wszystko z badan wynika, ze jest ok to znaczy, ze jest dobrze. Jezeli nie ufasz tym lekarzom, to pojdz na wizyte do innych i zobacz czy potwierdza to, co ci poprzedni.
Jak dla mnie z lydka mozesz miec problem z powodu braku magnezu. Dusznosci, bo jak sam piszesz siedzisz a wlasciwie lezysz w domu. Musisz wychodzic na swieze powietrze. Duzo plynow pijesz? Moze pijesz za malo wody dlatego masz zawroty. Cisnienie tetnicze jest normalne? Zgagi przypadkiem nie masz? - czasem takim pieczeniem sie objawia. Moze za bardzo sie denerwujesz nie nakrecaj sie niepotrzebnie. Uspokoj sie, bo nerwy Ci nie pomoga. Pojdz do innych lekarzy, zobczysz co powiedza;-)
Napisz jak juz bedziesz wiedziec co z Toba.

ja też mam pytanie- czytałam, że niepokojący jest brak ruchów u płodu, ale też nadmierna ruchliwość. Tylko co oznacza pojęcie "nadmierna ruchliwość" ? Są dni, że moja dzidzia bardzo dużo się rusza, prawie cały czas...Wiecie, jak rozróżnić te niepokojące ruchy?

ja też mam pytanie- czytałam, że niepokojący jest brak ruchów u płodu, ale też nadmierna ruchliwość. Tylko co oznacza pojęcie "nadmierna ruchliwość" ? Są dni, że moja dzidzia bardzo dużo się rusza, prawie cały czas...Wiecie, jak rozróżnić te niepokojące ruchy?

trzeba w określonej porze kiedy dzidzia się najwiecej rusza liczyc ruchy.Tak samo jak ruchyu są słabe a nagle ruchy staja sie szybkie i mocne.

reklama
DZidzia prawdopodobnie uciska główką albo czymś bo jest juz duza. Ja czułam dusznosći i jakby mi ktoś szpilki do zołądka wkładał.

Do góry