reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niepokoje w ciąży

evela84 nie wiem kim z zawodu jest Twoj gin ale mam poważne wątpliwości czy aby napewno skończył medycynę. Jeśli masz takie objawy a wcześniej nie miałeś rozpoznanej wady serca ani nerwicy to radzę, żebyś się spakowala i udała na izbę przyjęć, bo moim zdaniem kwalifikujesz się do obserwacji i podania leków p/krzepliwosci krwi.

reklama
evela ja nie jestem lekarzem i powiem ci szczerze że ja nic z tych rzeczy które opisałaś nie miałam.Ale tak jak Agata napisała poszłabym do lekarza albo na izbe przyjęć bo to raczej nie jest normalne.W razie czego żeby przynajmniej sie upewnić czy wszystko jest ok a w szpitalu zrobia wszystkie potzrebne badania.

Nie tak sobie wyobrażałam czekanie na nasze maleństwo......

evela84, tak jak koleżanki wyżej nie potrafię Ci powiedzieć co jest nie tak,bo nie jestem lekarzem. Ale zgadzam się z tym co piszą dziewczyny dziwne, że ten Twój ginekolog nic nie reaguje na Twoje problemy zdrowotne, a skoro ogólny też nie potrafi nic poradzić to radziłabym Ci zgłosić się do innego lub na izbę przyjęć. Skurcze łydki też miałam w ciąży i zażywałam magnez. Powodzenia i daj znać jak coś się wyjaśni.

chcialabym juz urodzic bo mam dosyc tej ciazy i zarazem nie chce wczesniej bo sie boje :(
VeronicaMelania, też mam takie uczucie często...już bym chciała urodzić, ale boje się tego...więc nie jesteś sama ;-)

ja też mam pytanie- czytałam, że niepokojący jest brak ruchów u płodu, ale też nadmierna ruchliwość. Tylko co oznacza pojęcie "nadmierna ruchliwość" ? Są dni, że moja dzidzia bardzo dużo się rusza, prawie cały czas...Wiecie, jak rozróżnić te niepokojące ruchy?

mitaginka, nie znam pojęcia nadmiernej ruchliwości, bo w sumie nie miałam problemu z ruchami dziecka. Generalnie uważam, że to normalne że czasem dziecko jest bardziej ruchliwe,a czasem mniej...to tak jak z każdym człowiekiem. Czasem mamy gorsze dni i nic nam się nie chce, wtedy tylko leżymy i odpoczywamy, a czasem są dni,że człowiek by "góry przenosił"...to chyba na tej zasadzie się odbywa ;-)

Dziewczyny nie straszcie jej,duszności w 3 trymestrze to jest normlany objaw,macica i dzidzia naciska na przepone i stad te rzeczy.Jest mase tematow w internecie o tym i mase pytan do ginekologów o tym.Potem jak brzuch opada to dusznosci sie zmiejszaja.

ja też mam pytanie- czytałam, że niepokojący jest brak ruchów u płodu, ale też nadmierna ruchliwość. Tylko co oznacza pojęcie "nadmierna ruchliwość" ? Są dni, że moja dzidzia bardzo dużo się rusza, prawie cały czas...Wiecie, jak rozróżnić te niepokojące ruchy?

chodzi o takie nagle, paniczne ruchy po ktorych jest spokoj.
Wyobraz sobie duszacego sie albo duszonego czlowieka. Mniej wiecej o takie ruchy chodzi.

dziewczyny sorki ja tu z innej beczki są w biedronce nowe pieluchy dada premium i są super cienkie i miękkie jak pampki i są do tego tanie bo tylko 28 zł:-)polecam:-)
a co ruchów to wlaśnie chodzi tak jak dziewczyny napisały takie nagłe mocne kopniaki a potem cisza.Bo normalne jest że niektóre dzieci są bardziej aktywne a inne mniej (mój był z tych bardzo aktywnych)ale to chodzi o harmonie kopniaczków a nie nagle szarpane.Zreszta najlepiej po jedzeniu usiąść spokojnie i liczyć ruchy:-)

reklama
jeżeli dziecko sie normaalnie rusza na nagle zaczyna się szarpac niespokoje ruchy itp a potem coraz bardziej słabną to trzeba szybko na izbę ,znaczy że coś się dzieje niedobrego z maleństwem.To tak samo jak podała przykład kolezanka,ze jak dusisz się to zaczynasz się szarpać a potem masz ruchy coraz to słabsze.

Do góry