reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niepokoje w ciąży

Witam
Obecnie jestem w 36 tygodniu ciąży(pierwsza ciąża ) i już od kilku dni mam taki problem ze nie mogę spać bo jak chce sie przekręcić z boku na bok doskwiera mi okropny ból macicy jakby mi się rozrywała aż łza sie kreci w oku również jest problem przy wstawaniu nocnym do toalety, zastanawiam sie czy to jest wina ułożenia dzidziusia czy coś jest nie tak i sprawa jest poważna czy to już wstępne objawy przygotowania do porodu
proszę o jakieś porady

reklama
skurcze macicy.ja tak miałam że na boku taki miałam ból że robilam sie cała czerwona .Tak miałam co chwile wiec zarzadałam cesarki bo juz nie mogłam wytrzymać.a taki ból jak lerzałam pod ktg na boku wychodził na 90 jako skurcz

Tylko dziwna sprawa bo ten ból pojawia sie tylko wtedy jak chce sie przekręcić lub wstać, i mam co mam zrobić to jest dopiero 36 tydzień i maluszek powinien jeszcze posiedzieć w brzuszku kierowąc sie z tymi bólami do szpitala

tak ja miałam.tyle ze potem sie nasilił i był prawie przy kazdym minimalnym ruchu.ja tak miałam ,jak wstawałam,przerkecalam się albo jakiś taki ruch.Robi sie Tobie wtedy twarda macica?w którym miejscu Cię boli?

Dokładnie mnie boli na bole brzucha jakby pod spojeniem łonowym ale tej nocy było extra normalnie sie przekręcałam i nic, ale pewnie nie na dlugo bo już tak miałam i te bóle powróciły :-(

nojaniewiem nie martw sie a jeśli będziesz potrzebowala oksy to trudno ale to ci pomoze urodzić widocznie twój maluszek nie chce jeszcze przyjść na świat:-)
W sumie to dziwne że jeszcze ci nie opadl brzuch:confused:
u mnie już opadal w 35tyg
a co do przegapienia skurczów to uwierz nie da sie :-)

no nie za bardzo mu sie spieszy, nie wiedziec czemu, luksusow taM nie ma, bo nie jestem szczegolnie duza i brzuch mam sredniej wielkosci, a z usg wynika że Mały jest dosc duży :-). tak wiec zapewne bardzo ciasno mu tam.
czytalam wlasnie ze niektorym dziewczynom nie opadl brzuch bo nie mial za bardzo gdzie, bo dziecko bylo spore, wiec moze ja tez tak mam :confused:

kurde, a mialam zagrozenie porodem przedwczesnym ze wzgledu na skrocona szyjke, a tu takie jaja:-p

skurcze przybywajcie !!:-)

Ja jestem w 36 tygodniu ciąży i mój brzuszek też nie opadł jeszcze. Wydaje mi się że mały też jeszcze się nie ułożył jak trzeba, ale jutro to sprawdzę bo jadę do lekarza.

Dokładnie mnie boli na bole brzucha jakby pod spojeniem łonowym ale tej nocy było extra normalnie sie przekręcałam i nic, ale pewnie nie na dlugo bo już tak miałam i te bóle powróciły :-(

młoda88 a pytałaś swojego lekarza? Może warto by do niego zadzwonić. Wydaje mi się że to normalne bóle macicy, bo w końcu organizm przygotowuje się do porodu. a może maleństwo jest tak ułożone że naciska mamusie w bardzo czułe miejsca? Ale tak jak pisałam wyżej, zadzwoń do ginekologa on na pewno rozwieje Twoje wątpliwości :-)
Trzymam kciuki ;-)

Skoro to temat "niepokoje w ciąży" to napiszę o jeszcze jednej sprawie, która mnie martwi, a o której już pisałam w innym wątku... to 35 tydzień a mały jeszcze się nie ułożył jak trzeba ...nie chcę mieć cc :-(

ja tez mam 35 tc. i wiesz, u mnie np moj maluszek juz 2 razy mial ulozenie glowkowe w teraz znowu jakies inne. co wizyta jest inaczej ulozony. poprostu twojemu bobaskowi nie spieszy sie :))

reklama
wrocilam od lekarza, mialam robione ktg i usg. na ktg skurczy brak, usg w porzadku. jesli nic sie nie rozkreci do środy, to mam sie zgłosić i położą mnie na oddział na obserwacje. poród wywołują w 10 dobe po terminie. tyle sie dowiedziałam.
Mam nadzieje ze Mały się zmobilizuje do środy i zechce wyjść naturalnie, bez wywoływania ;-)

Do góry