reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niepokoje w ciąży

a nie bierzesz ostatnio jakichś leków? ja biorę leki na podtrzymanie i podejrzewam, że po prostu żołądek mi siada od ich nadmiaru...

reklama
nie ja leków nie biorę tylko kwas foliowy ale kwas foliowy biore od miesiaca i nic dotąd się nie działo dopiero kilka dni temu się tak zaczęło próbuję zidentyfikowac po czym to może być ale jakoś nic mi do głowy nie przychodzi bo raczej nie jem rzeczy ciężkostrawnych pojęcia nie mam. Gdzieś czytałam ze takie bóle w ciaży mogą się zdarzać z powodu powiększajacej się macicy i wiotczenia mięśni tez tych żoładka i stąd ból ale nie wiem czy to może być to. chyba trzeba się do tego przyzwyczaić :( najgorsze jest to ze mimo dopiero 3 miesiaca brzuch mi tak rośnie od tego bólu że wygladam jakbym była w 6 :)

przerabialam juz łażenie po schodach, codzienne sprzatanie, długie spacery, jazda samochodem po dziurach i wertepach. ostatnio grałam w pasjansa i przez godzine draznilam sutki :D, męża gwałce codziennie. Niestety mój Synek jest uparty i nic na niego nie działa:-)

hehe kochana znam to ..ja nawet przysiady próbowałam robic i nic:) maluszek widocznie sam wiedział kiedy mu się ze chce zobaczyc inny świat :p

oo przysiady tez robilam :-D

nie no, stracilam juz nadzieje ze urodze bez wywolywania.. :-( juz nawet nie wyczekuje jakichs objawow , tylko czekam zrezygnowana na jutrzejszy dzien az mnie przyjmą na oddzial.

chociaż jest jeszcze ostatnia nadzieja w biorytmie. podobno rodzi sie wtedy kiedy wszystkie linie sie przecinaja czy cos takiego :confused: . w kazdym razie \takie cos\ mam wlasnie 18-19.01 , wiec moze akurat w nocy urodze hehe;-)

to i ja troszkę pomarudze bo nie mam komu... nikt już w domu słuchać nie chce.. Męczą mnie skurcze macicy, brzuszek robi sie twardy jak tylko się zaczynam ruszać - wyjście do toalety, czy na jedzonko do kuchni. Moja gin zapisała tabletki i kazała odpoczywać... i jakby się działo coś niepokojącego to przyjść... tylko już same skurcze mnie niepokoją i to że nie przechodzą ;/ a jeszcze trochę czasu zostało do planowanego porodu... ;/

Becioo powodzenia u lekrza:-)
ja tez mam 35 tc. i wiesz, u mnie np moj maluszek juz 2 razy mial ulozenie glowkowe w teraz znowu jakies inne. co wizyta jest inaczej ulozony. poprostu twojemu bobaskowi nie spieszy sie :))

aguska2017, dzięki, melduje,że wizyta przebiegła super! Mały się odwrócił wreszcie :-). Wszystko jest ok zarówno ze mną jak i z synkiem.

oo przysiady tez robilam :-D

nie no, stracilam juz nadzieje ze urodze bez wywolywania.. :-( juz nawet nie wyczekuje jakichs objawow , tylko czekam zrezygnowana na jutrzejszy dzien az mnie przyjmą na oddzial.

chociaż jest jeszcze ostatnia nadzieja w biorytmie. podobno rodzi sie wtedy kiedy wszystkie linie sie przecinaja czy cos takiego :confused: . w kazdym razie \takie cos\ mam wlasnie 18-19.01 , wiec moze akurat w nocy urodze hehe;-)

nojaniewiem, Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Dzidzię. Mam nadzieję,że będzie dobrze.

to i ja troszkę pomarudze bo nie mam komu... nikt już w domu słuchać nie chce.. Męczą mnie skurcze macicy, brzuszek robi sie twardy jak tylko się zaczynam ruszać - wyjście do toalety, czy na jedzonko do kuchni. Moja gin zapisała tabletki i kazała odpoczywać... i jakby się działo coś niepokojącego to przyjść... tylko już same skurcze mnie niepokoją i to że nie przechodzą ;/ a jeszcze trochę czasu zostało do planowanego porodu... ;/

mloda_i_piekna
, no niestety takie uroki ciąży, szczególnie ostatnich tygodni...ale pomyśl sobie,że już coraz bliżej końca. Wytrwałości i siły Ci życzę ;-)

reklama
Witam...

dziś mało optymistycznie, wczoraj robiłam badania ogólne moczu, morfologie i cukier po obciążeniu glukozą, przed chwilą odebrałam wyniki i nie są najlepsze :( (nie znam się na tym, ale widzę moje wyniki i normę - sporo się nie zgadza).

Najbardziej martwi mnie cukier po obciążeniu glukozą 50g. Położna kazała mi dzień wcześniej nie objadać się, nie jeść słodyczy, nie przesadzać z owocami i w nocy nie pić nic słodkiego i iść na czczo na badanie. Powiedziała też, że wynik nie może być wyższy niż 140... ja dziś odbieram wyniki a tu 142,2 :(

Wizyta dopiero w poniedziałek... :( i już na samą myśl mam stresa.

Ostatnia edycja:
Do góry