reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niepokoje w ciąży

WIesz co nie wiem.Ja tez sie ruszałam ,juz musiałam sie dzieckiem zajmować bo mieli tylko 2 łózeczka dla dziecka tam na porodówce u pielegniarek.Z tego co wiem co nie wolno kucać,robić gwałtownych rychów,nosić itp.Jak byl u mnie mój lekarrz ściagać szwy (znajoma i prawie sąsiadka) to jak zobaczyła że norlanie się podnosze z pozycji lezacej to mnie zrąbala.Powiedziała że nie wolno tak (byłam 11 dni po cesarce i swoja droga nie wiem czemu dopiero wtedy mi sciagneli (ona wczesniej sciagneła jak sie dowiedziała ze w szpitalu mam dopiero po 2 tygodniach) kazala się mi podpierać delikatnie wstawać itp.

reklama
twardy ee co szpital to inne zalecenia !!!! u nas niby szpital nowy faktwyposazenie super ale lozka wysokie jak cholera .... wiec po cc tak czy inaczej ostro uzywalam miesci brzucha do wstawania siadania itp... w sumie kurcze gwaltowanych ruchow i tak nie robilam bo nie bylam w stanie ale tak czy inaczej wszystko sama robilam bo pielegniarki nie pomagaly wrecz gadaly ze mamy sie rozruszac

Twardy ja np.miałam szwy rozpuszczalne i w domu tylko takie dwa z brzucha mi wystawały z jednej i z drugiej strony to same mi wyszły (takie końcówki)nikt nic nie musiał mi zdejmować całe szczęście.
Ja też na sali miałam wysokie łózka i uznałam że to jakiś kre... musiał to wymyśleć!

a ja ciągle ''podwójna'' ;-)
jutro jade do szpitala, wraca moj lekarz z urlopu, to moze w koncu dowiem sie co ze mna.. ciekawe czy beda wywolywac.. boje sie :no:

Ostatnia edycja:
możliwe że będą.MOja koleżanka była po terminie, wyznaczyli jej date oksytocyny i tak sie jej bała że jak jechała do szpitala zaczely się mocne skurcze;d po godzinie naturalnie urodziła ze se stresu;d

nojaniewiem Z tego co wiem to po terminie na 9 dobe jesli nic sie nie dzieje to po tej 9 dobie trzeba sie zglosic do lekarza ..ale najlepiej szybciej jednak bo to nigdy nic nie wiadomo ........powodzenia ...co prawda nie wiemco to porod bo mialam cc ....alezycze wytrwalosci >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

nojaniewiem właśnie moja koleżanka miała poród wywoływany bo była po 40 tyg i nic zero skurczów.Poszła do szpitala na ktg a tu jej powiedzieli pani zostaje i rodzimy:szok:Podłączyli jej oksy i jakoś dała radę.
ja miałam też oksy i powiem że działała u mnie prawie natychmiast chociaż ja miałam też już naturalne skurcze.
Będzie dobrze napewno dasz rade:-)

nojaniewiem przed cc lezalam na sali z dziewczyna ktora miala wywolywany i za trzecim podejsciem dopiero poszlo miala osytocyne i nic na stepnego dnia cewnik i nic potem za pare dni znowu oksytocyna i poszlo zalezy jaki organizm tobie moze od razu zadzialac a innej nie

reklama
dzieki dziewczyny za pocieszenie ;-)
dam rade ..eh ..kurde .musze...
chociaz przeraza mnie to wszystko ..
mogloby sie cos rozkrecic dzisiaj w nocy, mialabym z glowy :tak:
Synu wychodź !!!!!!!!:-)

miłej nocy życzę wszystkim:happy:

Do góry