reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niepokoje w ciąży

WIesz co nie wiem.Ja tez sie ruszałam ,juz musiałam sie dzieckiem zajmować bo mieli tylko 2 łózeczka dla dziecka tam na porodówce u pielegniarek.Z tego co wiem co nie wolno kucać,robić gwałtownych rychów,nosić itp.Jak byl u mnie mój lekarrz ściagać szwy (znajoma i prawie sąsiadka) to jak zobaczyła że norlanie się podnosze z pozycji lezacej to mnie zrąbala.Powiedziała że nie wolno tak (byłam 11 dni po cesarce i swoja droga nie wiem czemu dopiero wtedy mi sciagneli (ona wczesniej sciagneła jak sie dowiedziała ze w szpitalu mam dopiero po 2 tygodniach) kazala się mi podpierać delikatnie wstawać itp.

reklama
twardy ee co szpital to inne zalecenia !!!! u nas niby szpital nowy faktwyposazenie super ale lozka wysokie jak cholera .... wiec po cc tak czy inaczej ostro uzywalam miesci brzucha do wstawania siadania itp... w sumie kurcze gwaltowanych ruchow i tak nie robilam bo nie bylam w stanie ale tak czy inaczej wszystko sama robilam bo pielegniarki nie pomagaly wrecz gadaly ze mamy sie rozruszac

Twardy ja np.miałam szwy rozpuszczalne i w domu tylko takie dwa z brzucha mi wystawały z jednej i z drugiej strony to same mi wyszły (takie końcówki)nikt nic nie musiał mi zdejmować całe szczęście.
Ja też na sali miałam wysokie łózka i uznałam że to jakiś kre... musiał to wymyśleć!

a ja ciągle ''podwójna'' ;-)
jutro jade do szpitala, wraca moj lekarz z urlopu, to moze w koncu dowiem sie co ze mna.. ciekawe czy beda wywolywac.. boje sie :no:

Ostatnia edycja:
możliwe że będą.MOja koleżanka była po terminie, wyznaczyli jej date oksytocyny i tak sie jej bała że jak jechała do szpitala zaczely się mocne skurcze;d po godzinie naturalnie urodziła ze se stresu;d

nojaniewiem Z tego co wiem to po terminie na 9 dobe jesli nic sie nie dzieje to po tej 9 dobie trzeba sie zglosic do lekarza ..ale najlepiej szybciej jednak bo to nigdy nic nie wiadomo ........powodzenia ...co prawda nie wiemco to porod bo mialam cc ....alezycze wytrwalosci >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

nojaniewiem właśnie moja koleżanka miała poród wywoływany bo była po 40 tyg i nic zero skurczów.Poszła do szpitala na ktg a tu jej powiedzieli pani zostaje i rodzimy:szok:Podłączyli jej oksy i jakoś dała radę.
ja miałam też oksy i powiem że działała u mnie prawie natychmiast chociaż ja miałam też już naturalne skurcze.
Będzie dobrze napewno dasz rade:-)

nojaniewiem przed cc lezalam na sali z dziewczyna ktora miala wywolywany i za trzecim podejsciem dopiero poszlo miala osytocyne i nic na stepnego dnia cewnik i nic potem za pare dni znowu oksytocyna i poszlo zalezy jaki organizm tobie moze od razu zadzialac a innej nie

reklama
dzieki dziewczyny za pocieszenie ;-)
dam rade ..eh ..kurde .musze...
chociaz przeraza mnie to wszystko ..
mogloby sie cos rozkrecic dzisiaj w nocy, mialabym z glowy :tak:
Synu wychodź !!!!!!!!:-)

miłej nocy życzę wszystkim:happy:

Do góry