reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niepokoje w ciąży

Od kilku dni (z przerwami) niepokoi mnie nagły ból podbrzusza, np gdy przewracam się z boku na bok, albo szybko się podnoszę.

Lekarz na ostatniej wizycie wspomniał, że mogę odczuwać kujący ból w okolicach jajników, ale ten ból jest inny i obejmuje przeważnie lewą część podbrzusza... trochę mnie to martwi, a do wizyty jeszcze ponad dwa tygodnie. Eh nie wiem czy to nie przez stres :( a może lepiej byłoby gdyby tylko stres to był, a nie nic innego... ;(

reklama
może szybciej wizyta?Po co stres ?

Eh jest to z jednej istotnej kwestii niemożliwe - finansowej... chodzę prywatnie do lekarza, niestety sporo to kosztuje, a przed wizytą jeszcze badania będę musiała zrobić. No, a NFZ odpada bo i tak wizytę miałabym nie wcześniej niż za miesiąc...

sil 89 jesli ból jest po jednej ze stron i jest nagły (podczas kichnięcia, przewracania się, gwałtownego wstawania) to jest to wynik naciągających się wiązadeł. Normalny w ciąży, nieprzyjemny, ale niegroźny. Czasem może przejść od razu, a czasem może boleć przez jakiś czas, ale to naprawdę normalne. Oczywiście wiem, że najbardziej uspokoją Cię słowa lekarza, więc może po prostu zadzwoń do niego, ale zobaczysz, że powie to co ja :) o różnych rodzajach bólu wiem bardzo dużo- głowa do góry!

70zł wizyta, 30zł Usg, i ostatnio spr jak bije serduszko mojego Maleństwa (nie wiem jak to urządzenie się nazywa) tj 10zł, nie wiem jeszcze ale prędzej czy później się dowiem ile bierze za Ktg (wiem tylko, że to nie mało) i ogółem do tego plus każde specjalistyczne badanie jest płatne... no i badania w laboratorium też płatne... mało tego nie jest. No i wizyty mam co 3tyg.

Ja tez prywatnie chodziłam.Usg 20zł wizyta 10 zl i 20 zł wymaz z szyjki(nie pamietam jak to się nazywało CHwilowe przyciemnienie) ogólnie 40 zł .na badania kieruje do szpitala .Pisze na skierowaniu ciąża zagrozona tam robią krem mocz itp i po 2 h się wychodzi.Ale np lekarz który na 2 dzień przyjmuje to bierze 100zł!!Ogólnie u mnie prócz tego lekarza co tak się ceni(wcale dobry nie jest bo łapówki bierze itp) to najwiecej 50 zł ale ze wszystkim.

reklama
Lekarz do którego chodzę jest jednym z tańszych w mojej okolicy (z prywatnych), a czym dalej tym drożej... w dodatku jest ordynatorem w szpitalu w którym zamierzam rodzić, więc zaciskamy pasa i dajemy rade razem z Mężem.

Do góry