reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zmartwienia

ja na kwiecien, ale sie przylacze:)

tak jak w poprzedniej ciazy - wogole nie czuje glodu; gdyby nie moj zdrowy rozsadek to nic bym nie jadla - nie mam takiej potrzeby; nigdy nie jadalam wczesnych sniadan - ale teraz to przesada - o 13 jem ;) poza tym mam duzo gorsza cere niz w poprzednio (czyzby wg przesadow miala byc dziewczynka ?? ), mdlosci nie mam, zachcianek nie mam, do kibelka latam tylkow w dzien czesto - oprocz tej cery wszystko jest jak poprzednim razem :) nie ma to jak rutyna ;D

i jeszcze cos mi sie przypomnialo; czesto cierpnie mi prawa reka - no i jak mam wykonywac swoja prace ? dodam ze pracuje przy komputerze a pisanie tylko lewa reka nie bardzo mi wychodzi  :(

reklama
musze ci Idzia powiedziec ze u mnie z cera tez kiepsko...:)....ogólnie zmizerniałam ....blada z "diodami" na twarzy i nie tylko....a co do płci dziecka:)...jak bede juz w zaawansowanej ciazy ,odwiedze mojego tate:)(albo on mnie) ....podobno wszystkim kobietom w naszej rodzinie powiedział co beda mniec:)czy chłopca czy dziewczynke:)

oj te przesady i przepowiednie (gratuluje zdolnego taty ;))
ja w pierwszej ciazy nie mialam problemow z cera - byla wrecz idealna, jak nigdy przedtem; a teraz ? jak to ladnie okreslilas: blada z diodami ;D

a jezeli chodzi o plec dziecka: to przy pierwszej ciazy bylo mi calkiem obojetne czy to chlopiec czy dziewczynka - byle zdrowe :)
a teraz musze przyznac ze ze wzgledow praktycznych wolalabym chlopca (ta cala szafa ubranek chlopiecych trzymanych na wszelki wypadek :))
ale wiem ze jak bedzie dziewczynka to tez bede szczesliwa :)

a ja bym wolała do pary: dziewczynke... w końcu może nosić rzeczy po chłopcu (spodnie, bluzy) - prawie nieczym sie nie różnia (ja mam małego synka jeszcze), a dokupie tylko kilka sukieneczek...

w rzeczywistosci tak to wlasnie wyglada w takim przypadku - ze dziewczynki nosza rzeczy po chlopcu :) ale uwazam ze sa przez to w jakis sposob poszkodowane; a poza tym im chlopiec starszy tym te rzeczy sa bardziej chlopiece i dziewczynka zle w nich wyglada :( no ale rzeczywistosc pokaze jak to bedzie ;)

zawsze to młodsze było najbardziej poszkodeowane, bez wzgledu na płeć... chłopiec im starszy, tym bardziej jest zły że musi nosić rzeczy po kimś...
ja byłam najmłodsza z całej rodziny... nosiłam po moim bracie i dwóch kuzynkach :)

Ja bym bardzo chciała mieć parkę :) Pierwszą wolałabym dziewczynkę, ale przecież najważniejsze, żeby dzieciątko było zdrowe :)

od trzech dni nie jestem w stanie sie ruszyc... nic mi sie nie chce, na nic nie mam siły.
może niech przyjdzie już wrzesień, bedę zmuszona wstać do pacy i maszynka drgnie...

reklama
strasznie umeczona dzisiaj jestem :( juz nie pamietam kiedy az tak chcialo mi sie spac :( jak wroce z pracy do domu to od razu ide spac...

Do góry