reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Tez ciagle slyszalam te pytania :-/
Wkurzalo mnie to na maksa. Zawsze odpowiadalam, a co Wam sie tak spieszy, mnie tak dobrze ;-) :p

Dziewczyny przyjdzie ten dzien i to juz lada chwila :-)
Trzymam kciuki zeby zeby "ten" dzien byl juz niebawem :-)

Tez jestem ciekawa ile jest jeszcze czerwcowyc brzuchatek ;-)

reklama
Tez ciagle slyszalam te pytania :-/
Wkurzalo mnie to na maksa. Zawsze odpowiadalam, a co Wam sie tak spieszy, mnie tak dobrze ;-) :p

Dziewczyny przyjdzie ten dzien i to juz lada chwila :-)
Trzymam kciuki zeby zeby "ten" dzien byl juz niebawem :-)

Tez jestem ciekawa ile jest jeszcze czerwcowyc brzuchatek ;-)

Pewnie niewiele.... zostay te co beda sie bily o podium od konca :baffled::tak:cos czuje ze mam szanse stanac na tym podium :-D grrrrrrrr :wściekła/y:

Minutka nie panikuj. Wbrew pozorom całkiem sporo nas jeszcze zostało:tak: W tym dziewczyny, które mają terminy na 29-30 czerwca i szansę na załapanie się na lipiec;-) A ty rodzisz najpóźniej 24.06, więc na podium to się raczej nie załapiesz:no:

Tusienko stawic mam sie w szpitalu 24 a meczyc mnie moga do 30 czerwca bo wtedy wpadana 2 tygodnie po terminie, a niestey w moim szpitalu mecza do ostatnich chwil i oczywiscie o ile beda miesca na porodwce bo mzoe byc tak ze mnie odesla 24 bo miejsca nie bedzie.

Byłam w szpitalu bo od godziny 15 mam skurcze co 10 minut,trwają jakieś 30 sekund,ale odesłali mnie do domu. Niby na KTG zapisują się jakieś 30%,i do porodu jeszcze daleko no i w środku wszystko pozamykane,chociaż jak byłam we wtorek u swojego lekarza to mówił że szyjka już skrócona,rozwarcie na jeden palec i że główka wyczuwalna przy badaniu.?! Dziwne :dry:
Mam nadzieję że coś się rozkręci w nocy :-):-):-)

Ja miałam w nocy co 10 minut trwające minutę, rano biegałam co i rusz na posiedzenia... i co? samo przeszło. standard wrrrrr :-( co będzie to będzie

Dziewczynki, nie wstyd wam...w jedne portki sie na ciąże zaopatrzyłyście?;-);-);-)...i to dresy...ale mi to apetyczne mamuśki....ja mam więcej ciażowych niz normalnych chyba hehe...jak chcecie to wam pozyczę...tunik i koszul też ci u mnie dostatek więc nie czuje sie wcale a wcale zaniedbana i brzydka....wprost mi szkoda, ze niedługo juz ubranka pójdą do pudła w piwnicy

a ja mam termin na 28 minutka więc raczej mnie nie pobijesz :tak: i skurcza nie miałam ani jednego z czego sie bardzo cieszę bo byłam dzis z rodzinka na basenie i swietnie sie bawilismy....:-D:-D:-D...jutro ide do kina :-)

a jak ktos sie mnie pyta czy to już mówię, że napewno nie :-)...i że ja się na porodówke nie spieszę :tak::tak::tak::tak:

Dziewczynki, nie wstyd wam...w jedne portki sie na ciąże zaopatrzyłyście?;-);-);-)...i to dresy...ale mi to apetyczne mamuśki....ja mam więcej ciażowych niz normalnych chyba hehe...jak chcecie to wam pozyczę...tunik i koszul też ci u mnie dostatek więc nie czuje sie wcale a wcale zaniedbana i brzydka....wprost mi szkoda, ze niedługo juz ubranka pójdą do pudła w piwnicy

a ja mam termin na 28 minutka więc raczej mnie nie pobijesz :tak: i skurcza nie miałam ani jednego z czego sie bardzo cieszę bo byłam dzis z rodzinka na basenie i swietnie sie bawilismy....:-D:-D:-D...jutro ide do kina :-)

a jak ktos sie mnie pyta czy to już mówię, że napewno nie :-)...i że ja się na porodówke nie spieszę :tak::tak::tak::tak:

Ahhh... jak Ci dobrze :tak: pozazdroscic nastawienia humoru i sily :-) na basen, kino :tak::tak::tak: ja to jak zejde do sklepu to mam juz dosc hehehe

Ahhh... jak Ci dobrze :tak: pozazdroscic nastawienia humoru i sily :-) na basen, kino :tak::tak::tak: ja to jak zejde do sklepu to mam juz dosc hehehe

szczerze dzis mam zakwasy po basenie na ramionach i nogach no i wieczorem pewnie, ze czuje się zmeczona po całodziennym maratonie za moją zywą pociechą...może stąd ta kondycja i nastawienie bo ona taka pocieszna jest...a pewne rzeczy po prostu robic przy niej trzeba i tyle...nie staram sie jakoś soba przejmować, pewnie jakbym zaczeła myslec o tym co mi strzyka bym zwariowała a ja nie lubie sie nad sobą rozczulać - bo napewno te +11kg jest obciążeiem dla mojego organizmu i szybciej sie męczę - zawsze sobie mówie, ze może byc gorzej............ po porodzie może juz mi nie być tak rózowo więc chcę sie nacieszyc tymi wolnymi chwilami do konca....

Ostatnia edycja:
reklama
szczerze dzis mam zakwasy po basenie na ramionach i nogach no i wieczorem pewnie, ze czuje się zmeczona po całodziennym maratonie za moją zywą pociechą...może stąd ta kondycja i nastawienie bo ona taka pocieszna jest...rozumiem wasze ograniczenia, boleści musza dobijać, pewnie jakbym miała leżec w ciąży nie miałabym takiego dobrego nastroju....no i naprawdę współczuje.... po porodzie może juz mi nie być tak rózowo więc chcę sie nacieszyc tymi wolnymi chwilami do konca....

Ciesz sie i oby Cie to nastawienie pozytywne i forma trzymaly do samego konca !!!:tak::tak::tak: Bo popasc w ten trans myslenia o porodzie i marudznia i wymuszania i czekania to masakra ja nie myslalam ze mnie to spotka bo dobrze mi bylo w ciazy ale od 3 dni nie jest i nikomu nie zycze!!!!

Wiec ciesz sie kochana ile mozesz :tak::tak::tak::tak: a ja sonie jeszcze pomarudze pocieszam sie ze gora do 30 czerwca ::-p do tego czasu juz na pewno nie bede 2w1 !!!!!!!!!! :tak::-):happy2:

Do góry