reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

dziewczyny...jako ze jestescie prawdziwa skarbnica wiedzy musze Was podpytac...
otoz od 2 dni mam ataki dziwnych dreszczy, tzn nagle zaczyna mi sie robic zimno i trzese sie jak galareta, az mi cala szczeka lata. Przewaznie mam jakies 37.5 stopni temperatury raz nawet doszla do 38.3
Nie wiem co sie dzieje przychodzi tak znienacka i czuje sie wowczas mega chora, mija po jakis 15-30 minutach.
kurcze martwie sie co to takiego...
czy to moze nastepstwo cesarki, znieczulenia, moze nawalu pokarmu ...kurcze nie wiem co jest ustawilam wizyte u lekarza na jutro ale szczerze powiem ze tutejsza sluzba zdrowia jest lipna i boje sie ze nic nie zaradzi...
moze ktorejs z was sie cos takiego przydarzylo?

jeśli masz obolałe piersi to i zaróżowione sutki to prawdopodobnie zapalenie piersi, i trzeba do lekiarza po antybiotyk. ja juz je leczę dwa tygodnie:confused:

reklama
ja gorączki nie miałam, ale jakiś tydzień po porodzie urósł mi pod pachą taki guz. Ręka i pacha bolały jak cholera- przestraszyłam sie i zadzwoniłam do przychodni umówić sie na wizytę, ale tego samego dnia przyszła położna i powiedziała że to od nadmiaru pokarmu mi sie zrobiło i żebym częsciej karmiła z tej piersi po stronie guzka. Więc jak wam się coś takiego przytrafi to bez paniki ( ja panikowałam :tak:)

dziewczynki dzieki za rady...
wychodzi na to ze dostalam antybiotyk!
bylam dzis u lekarza i powiedzialm mu co sie ze mna dzieje, nie zdarzylam wspomniec ze we wtorek mialam tez bol plecow na dole on sam zapytal o to i stwierdzil ze mam zapalenie pecherza moczowego i powiedzial ze to zdarza sie po porodzie czy to naturalnym czy cc. wiem caly nastepny tydzien na antybiotyku! poki co dzis nie dostalam dreszczy, oby tak dalej :)

Dziewczyny o 4.30 obudzil mnie skurcz, poszlam do toalety i odeszly mi wody. Mam skurcze obecnie co 8-10 min, sama nie wiem, ciezko liczyc, bo sie szykuje do szpitala. Nie sa wcale mega bolesna, tak jakby silne miesiaczkowe i lekko promieniuja do krzyza. Ale spoko, i taka pozytywna adrenalina.

No i po wizycie - ciśnienie 130/87, więc ok; mocz w porządku; tętno dzidzi również i zdrowe łożysko:tak: Kolejna kontrola w poniedziałek i mam nadzieję, że również wszystko będzie w jak najlepszym porządeczku i uda mi się rodzić w wodzie:happy2:

reklama
Do góry