reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
Mam pytanie dzisiaj malowałam ścianę farbą olejną i czy ona mogła mocno zaszkodzić maleństwu. Co prawda potem wypiłam pół litra mleka aby oczyścić organizm, ale teraz mam ogromne wyrzuty!

Na zaparcia w razie co mozna stosowac czopki glicerynowe. Daja niezły poslizg :-D Trzeba tylko pamietac, żeby je w lodowce trzymać bo łatwo "topnieja".

A z ta farbą to powinnas dac sobie spokój ! Przeciez widzą, że jestes w ciązy i nie moga Cię zmusić, żebys malowala klasy w szkole.

Ja tez nie mam problemow z zaparciami,moze dlatego ze jem owoce tonami,no i platki owsiane zawsze na sniadanie,a one ponoc bardzo pomagaja... :-D

Co do malowania to Tricolor ma racje ja bym nie ryzykowala....maz ma malowac mieszkanko w przyszlym tyg. wiec z mala wynosimy sie do sis. na pare dni,bo ja na sam zapach farby zaraz wymiotuje,,,,:happy:

Dziewczyny mam pytanie jak to jest u Was z zaparciami??? i jeśli są to co robicie...?
Ja ostatnio mam niestety ten problem...

U mnie rewelacyjnie sprawdza się actimel. Wcześniej stosowałam przegotowaną woda ( może być z cytryną) na czczo i przed spaniem. Tylko musisz odczekać kilka dni, ale na prawdę działa.

Co do malowania, to powinno się unikać wdychania detergentów ( w tym farb i rozpuszczalników), bo mogą zaszkodzić dziecku. Od jednego razu nic się nie powinno stać, ale daj sobie spokój na przyszłość

annya ja wit D3 podawałam synkowi podczas karmienia piersia od samego początku, ponoć najlepiej przyswaja sie podawana z mlekiem
Ja synkowi poprostu po karmieniu jak już sobie porządnie odbił, wiadomo ulewanie często się zdarza bezpośrednio do buźki dawałam krople z buteleczki
Mi tak poradziła pediatra, ja butelką nie karmiłam ale ona uważała że jak się daje wit D3 do butelki to nigdy nie wiemy ile tej wit dostało się do buźki bo albo maluszek nie wypije wszystkiego albo poprostu częśc pozostanie na ścianach butelki tymbardziej że tej wit podaje się bardzo mało
A w witamine D3 tak samo w cebion multki zaopatruje się w Polsce

Meva zgodzę się z Tobą że latem jak jest dużo słonka można ograniczyć podawanie Wit D3 ale jak się mieszka w Irlandii to jest wręcz wskazana wit D3 tu słonka jest jak na lekarstwo
A jeżeli powtórzy się pogoda z przed roku to czerwiec będzie deszczowy:wściekła/y:

Meva co to piersi to może już się szykują do karmienia, i może zaczyna się już powolutku produkcja mleka;-)

A ja już sama nie wiem co mam zrobić, ostatnio pisałam Wam że mnie coś kłuje z prawej strony podbrzusza
Wczoraj byłam na spacerze i dostałam takiego ataku bólu że musiałam usiąść na ławce i tak z 15 minut siedziałam bo co wstałam to ból wracał i się nasilam, kroku nie mogłam zrobić tak bolało
Zaczyna mnie to naprawdę martwić
Jak wróciłam do domu wziełam odrazu nospe, ból ustał ale wieczorkiem znowu zaczęło mnie boleć ale nie tak mocno taki lekki tępy ból można by go porównać do bólu jajnika przed miesiączką
Rano jak wstałam też mnie lekko pobolewało mam wrażenie że promeniuje mi na prawą nogę:-(
Byłam w sobote u lekarza ale on tylko stwierdził że w ciąży ma prawo bolec i to wszystko pomacał brzuch i do widzienia:wściekła/y:
Zaczełam szukać na necie i doczytałam choć nie wiem czy to to że mogę mieć kolkę nerkową niby to nić poważnego ale dziewczyny na innym forum pisały nawet o przedwczesnym porodzie spowodowanym tymi bólami:szok:
Może któras z Was mi pomoże

Ostatnio edytowane przez moderatora:
minut siedziałam bo co wstałam to ból wracał i się nasilam, kroku nie mogłam zrobić tak bolało
Byłam w sobote u lekarza ale on tylko stwierdził że w ciąży ma prawo bolec i to wszystko pomacał brzuch i do widzienia:wściekła/y:
Zaczełam szukać na necie i doczytałam choć nie wiem czy to to że mogę mieć kolkę nerkową ,Może któras z Was mi pomoże

...ja mam kamice nerkową od jakiegoś czasu, ale jak mam atak, to boli z tyłu i promieniuje w okolice jakby zeber- łopatki nawet, ale dziwi mnie to ze lekarz to tak zlekceważyl,taki ból, a jezeli masz problem z nerkami to trzeba minitorowac,

]
m.linijka.i.200.jpg
[/url]

reklama
Dzięki dziewczyny za rady napewno postaram sie skorzystać. Mój problem polega na tym, mam wrażenie, że mało piję płynów - taki typ:-( ale ostatnio z powodu tych zaparć staram się pić więcej i ... czuję się jak bańka wypełniona wodą ;-) piję szklanicę wody przy każdej okazji.
Tau napewno spróbuję z tą maślanką
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry