reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Odnośnie tej wit D3 jeszcze raz polecam stronkę http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79405,4674344.html

Z kolka nerkowa tez siekiedys zmagalam, ale mnie tez bolala z tyłu i promieniowalo na przód nad pachwina. Poczatkowo nawet myślalam, że to wyrostek robaczkowy. Jest mozliwe, że będzie Cie bolało niżej i tylko z przodu bo jesli jest piasek lub kamień to one przeciez się przesuwają. Koniecznie musisz o tym powiedzieć swojemu lekarzowi bo z nerkami nie ma żartow. Trzeba duuuuuuuuużo pic niegazowanej wody i nie powinno sie pić nic kwaśnego bo jest jeszcze gorzej.

reklama
Dzięki dziewczyny, ja mało piję płynów - taki typ:-( ale ostatnio czuję się jak bańka wypełniona wodą ;-) piję szklanicę wody przy każdej okazji

Ja mam dokladnie tak samo. Cały dzień bym kiedys mogła na szklance herbaty przeżyć, a teraz hektolitrami piję wodę no i moje ukochane kakao :tak::-) Ale to dobrze, widocznie organizm potrzebuje płynów.

Tau, Ty to pewnie na dyzurach musialas sie nieźle "napocić" więc nic dziwnego, że tyle pilaś jak ciągle na wysokich obrotach.

Ja to mialam dośc "statyczną" mozna powiedziec pracę, siedzącą raczej no i musialam duzo mówic więc nawet nie bylo by czasu cos wypić. Organizm sie po prostu przystosowuje:-)

Cześć dziewczyny,

Ja nie mam ani problemów z zaparciami, ani z piciem (na szczęście), ale martwie sie, bo z apetytem słąbo. Podobno powinno się jesć 5 posiłków. Ja zmuszam sie do jogurtu na śniadanie, potem ze 2 kromki razowego chleba. A obiad to masakra jakaś. Nic mi nie smakuje, zwłaszcza mięso. Kolacje wmuszam w siebie, chociaż kawałek bułeczki. Boję sie, o brzuszek rośnie, ale na wadze słąbo to wyglada. Teraz mam początek 27TC (mój suwaczek sie troche zaciął :-D) i tylko 5,5kg do przodu. Jutor idę do ginki to zapytam. Ciekawe jak moje ostatnie wyniki. Może jakas anemia mnie dopadła i dlatego sie ciagle przeziębiam.... Czy któraś z was też tak ma?

Patrzcie, zdrajczyni majowa ;-). 27TC toz to jeszcze pod maj sie podciaga :-D:-D.
Od razu zdrajczyni :baffled: Wg kalendarza na BB mam 26 tydzień i pierwszy dzień, a termin na 2 czerwca :tak: Tylko coś mi się ten bociek na suwaczku ociaga :-D Ale i tak się stąd do majówek nie przeniosę i basta :dry:

Tau, a jak u Ciebie z wagą? PRzybierasz tyle ile powinnaś? Bo ja mam wrażenie, ze za mało...

Ja ważę sie zawsze rano po przebudzeniu jeszcze na pusty żoładek no i wieczorem przed snem. Zawsze mam róznicę miedzy waga dzienna a wieczorną ok 1 kg.
A według tego licznika co Tau podaje to mam tez nadwagę:zawstydzona/y:Za bardzo sie obrzeram i tyle.

A ja już sama nie wiem co mam zrobić, ostatnio pisałam Wam że mnie coś kłuje z prawej strony podbrzusza
Wczoraj byłam na spacerze i dostałam takiego ataku bólu że musiałam usiąść na ławce i tak z 15 minut siedziałam bo co wstałam to ból wracał i się nasilam, kroku nie mogłam zrobić tak bolało
Zaczyna mnie to naprawdę martwić
Jak wróciłam do domu wziełam odrazu nospe, ból ustał ale wieczorkiem znowu zaczęło mnie boleć ale nie tak mocno taki lekki tępy ból można by go porównać do bólu jajnika przed miesiączką
Rano jak wstałam też mnie lekko pobolewało mam wrażenie że promeniuje mi na prawą nogę:-(
Byłam w sobote u lekarza ale on tylko stwierdził że w ciąży ma prawo bolec i to wszystko pomacał brzuch i do widzienia:wściekła/y:
Zaczełam szukać na necie i doczytałam choć nie wiem czy to to że mogę mieć kolkę nerkową niby to nić poważnego ale dziewczyny na innym forum pisały nawet o przedwczesnym porodzie spowodowanym tymi bólami:szok:
Może któras z Was mi pomoże

Ja dzisiejszej nocy niezmróżyłam oka właśnie przez takie dziwne bóle - :no:- zdarzyło mi sie to po raz pierwszy, normalnie bolało jakbym okres dostała najadłam sie strachu jak cholera wiec niedziwie ci sie że martwisz sie . wizyte mam 23 ,już odliczam godziny , a może zadzwonić i zapytać czy ten ból nieoznacza coś złego?

reklama
Do góry