reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

zielona2909 trzymaj się i postaraj nie denerwować (wiem że to trudne:-(). Najważniejsze, że jesteś w kontakcie z lekarzem, mam nadzieję że jeszcze dzisiaj przeczytamy dobre wieści.
Wszystko będzie dobrze!

reklama
Mam pytanie do dziewczyn ktore chodza do ginia na kase chorych : czy dostałyscie skierowanie lub czy wasz ginekolog robił wam badanie połowkowe? Bo moj nawet nie mierzy jak duza jest mała, a juz nie wspomne o jakims dokładnieszym USG.

Mam pytanie do dziewczyn ktore chodza do ginia na kase chorych : czy dostałyscie skierowanie lub czy wasz ginekolog robił wam badanie połowkowe? Bo moj nawet nie mierzy jak duza jest mała, a juz nie wspomne o jakims dokładnieszym USG.

Ja chodzę do gina prywatnie ale wydaje mi się, że powinnaś zapytać swojego lekarza o skierowanie na takie usg. Zawsze możesz powiedzieć, że koleżanki miały takie usg i zastanawiasz się dlaczego Ty nie dostałaś skierowania. :-)

Ja co wizyte dostaje skierowanie na mocz, morfologie, cukier, a w zaleznosci od tygodnia ciazy, na obciazenie glukoza, na coombsa itd.
Dostalam tez skierowanie na usg genetyczne (polowkowe), tylko do konkretnego lekarza. A ze nie wiedzialam gdzie przyjmuje to poszlam prywatnie ;-), ale jakby na to nie patrzec skierowanie dal!
Takie szybkie podgladowe usg mam robione co 2 wizyte.
Ja miałam do tej pory szybki skan co wizyte bez podawania wymiarow:angry:, tylko mowił ze jest ok. Badania miałam tylko 2 krwi i moczu +1 glukoza. Jak pytałam o jakies bardziej konretne USG to mi powiedział ze jest niepotrzebne bo on niby wszystko widzi:dry:(a USG ma przestarzałe). Powiedział ze moze pod koniec ciazy wezmie mie do szpitala i zrobi dokładniejsze:confused::angry:.

Ja miałam do tej pory tylko 2 usg, ale ostatnio chyba dobrze maluszka pan doktor obejrzał.
A teraz to nie wiem jak z tym wszytkim będize bo moja gin sie zwolniła z przychodni i będe musiała do innej chodzić. Trochę mnie to wkurzyło bo byłam u niej 2 tygodnie temu to mogła coś powiedzieć że jej nie będzie, a nie teraz na siłę mnie wpisali na poniedziałek do jakiejś nowej gin ale tylko dlatego że zwolneinie mi się kończy. A jak nie daj boże tamta uzna że nie da mi zwolnienia, a ja już wrócić do pracy nie mogę??

Byłam dziś u diabetologa.. 2 tyg kłucia paluchów się opłaciły, cukier mam w normie po posiłkach również. Mogę jeść wszystko tylko ostrożnie. Pani doktor mnie osłabiła bo stwierdziła ze wyniki są nawet ciut za niskie i czy się czasem nie głodzę.Zapytałam ją Pani doktor czy ja wyglądam na kogoś kto się głodzi? :-D
W poniedziałek do ginekolog, mam nadzieje ze podpatrzę płeć lokatora bo USG będę miała na bank. Trzymajcie kciuki w poniedziałek ;-)

reklama
Do góry