reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Cypisia a nie leciał ci sluz z pochwy taki przezroczysty galaretowty ? Mi czesto po wysiłku twardnieje brzuch a pozniej leca mi własnie takie przezroczyte galaretowate sluzy (przypominaja czop sluzowy) ale w mniejszej ilosci i teraz juz sie martwie czy mi tez sie cos nie skraca. Choc u mnie to norma i tak od 30 tyg zawsze skraca mi sie szyjka macicy i robi rozwarce a dzieci rodze i tak 3 dni po terminie.

Nic z tych rzeczy :no: Żadnych bóli, śluzów, objawów... NIC!
Jednym słowem jak nie w ciąży :baffled:

reklama
hej kochane juz jestem po wizycie

Lekarz badania ginekologicznego nie zrobił tylko usg
Powiedział że to normalne ( u nich tutaj wszystko zawsze jest normalne:angry:)
Powiedział że macica się rozciąga, synek uciska i dlatego mam te bóle, ale nie mam sie niczym przejmować bo wszystko jest ok, jak zawsze u nich
A ja mu na to to jakieś leki mam brac bo tak boli że chodzić nie moge a on ze nie, więc dobrze ze choć nospe mam z polski

Co najwazniejsze maluszek wg usg ma 27+3 dni i wazy 1370
Nie sądzicie że sporo!!!!

Powiedział że macica się rozciąga, synek uciska i dlatego mam te bóle, ale nie mam sie niczym przejmować bo wszystko jest ok, jak zawsze u nich
A ja mu na to to jakieś leki mam brac bo tak boli że chodzić nie moge a on ze nie, więc dobrze ze choć nospe mam z polski

Super,że wszystko u Ciebie ok:tak::-), a ten twój maluszek to faktycznie "wypasiony":-D:-D:-D-juz nie taki maluszek

Dobrze że wszystko wporządku , mówiłam że bóle to uroki twojej ciąży zato pewnie będziesz miała leciutki poród zwłaszcza jak mały dobije do 5 kilo;-);-)

Dziewczyny co jaki czas lekarz bada wam szyjkę macicy?? Bo ja miałam ostatnio badaną jakieś 6 tygodni temu i nie wiem czy to nie za rzadko:sorry2::sorry2:

No to super ze wszystko okay,a maly rzeczywiscie spory jest:-):-)

reklama
Dilajla, super, ze wszystko w pozadku, a ja Ciebie jeszcze pociesze i powiem, ze corka pewnych znajomych urodzila w zeszlym roku 6-kg synka, NATURALNIE!!!!:tak::tak::tak:wiec niech maly rosnie zdrowo :-)

Irka- powiem ci że się trochę przestraszyłam bo ja mam takie objawy jak piszesz i brzuch mi twardnieje. Ups. A jakie badanie może wykazać czy szyjak się za bardzo nie skraca? Zwykłe ginekologiczne czy jakieś inne?

rany, prosze nie straszyc :eek: u mnie bylo wszystko ok, szyjka badana ze 2 tyg. temu przez polozna, ale w weekend, sobote chyba, zaobserwowalam taki sluz u siebie. Jednak nie galaretowaty, jak piszesz. Wiec zwalilam to na pobudzenie :zawstydzona/y: Tyle ze dlugo mnie trzymal, tak pare h i juz mialam czarne mysli, ale przeszlo mi i o sprawie zapomnialam. A teraz zaczelam sie martwic...

Do góry