reklama
Dominika-Essex
Czerwcowa mama 2009
Oglądałam te korki do wanny w internecie Faktycznie ładne, niebieskie
Ta "2" to rozmiar najczęściej stosowany podobno
Kosztem się nie przejmuję - jaki by nie był, to najważniejsze jest bezpieczeństwo Małego.
Zastanawia mnie tylko, dlaczego ja nic nie czułam? Mam bolesne, bardzo bolesne miesiączki i wiem doskonale, jak wygląda skurcz. Chyba, że to jakiś inny rodzaj. Ale z drugiej strony nie czułam żadnych bóli. Czasem czuję takie jakby ukłucia w dole brzucha, ale one trwają krótko i są właściwie niebolesne. Lekarz powiedział, że o kłuciach to pierwsze słyszy. Ale nic poza tym nie czułam innego. Jak więc rozpoznam, że ewentualnie coś się złego dzieje? :-(
Ja w ogóle jakaś nieczująca jestem Mały podczas USG tak się majtał, że lekarz go złapać nie mógł tą głowicą... a ja nic A to już 22 tygodnie Chyba najwyższa pora na kopniaki
Eeeech... najpierw krwiaki w 10 tygodniu, teraz szyjka.... co jeszcze
Jak nie urok, to przemarsz wojsk...
Cypisia - Sloneczko staraj sie myslec pozytywnie. Wszystko bedzie dobrze i wszystkie wytrwamy do konca wraz z naszymi maluszkami. Odpoczywaj duzo i jak naj mniej nerwow, choc wiem, ze w takiej sytuacji ciezko. A malenstwo jeszcze bedzie Cie tak kopalo, ze nie jedna noc nie przespisz i nie jedno zebro ci Borysek obije ;-)
Cypisia nie martw się, jak widzisz lekarze mają wszystko pod kontrolą. Teraz często kobiety mają takie problemy w ciąży- i rodzą dzidzie w terminie. A co do kopniaczków to naprawdę różnie to bywa u każdej z nas-a twój lekarz potwierdza,że dzidzia ruchliwa a to najważniejszeWszystko się ułoży- i już niedługo będziesz się cieszyć ślicznym synkiem
Cypisia - przykro mi, że sytuacja tak się skomplikowała, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Wszystko się jeszcze może poukładać i na pewno będzie dobrze. Tylko nie możesz się denerwować , bo to na pewno nie pomoże dzidzi, a wręcz przeciwnie. Najważniejsze, że problem jest zdiagnozowany i rozpoczęto leczenie. Głowa do góry!
Dziewczyny, a na co wy bierzecie ten fenoterol. Jakie to muszą być objawy ( skurcze?) żeby go lekarz zapisał. Bo mi też się skurcze oczywiście zdarzają, czasem mam twardy brzuch, czasem jakieś inne ciągnięcia i bóle, ale mi lekarz powiedział, że to normalne, bo macica i wiązadła się rozciągają. Jeśli nospa na to pomaga, to jest ok.
Dziewczyny, a na co wy bierzecie ten fenoterol. Jakie to muszą być objawy ( skurcze?) żeby go lekarz zapisał. Bo mi też się skurcze oczywiście zdarzają, czasem mam twardy brzuch, czasem jakieś inne ciągnięcia i bóle, ale mi lekarz powiedział, że to normalne, bo macica i wiązadła się rozciągają. Jeśli nospa na to pomaga, to jest ok.
Cypisia najważniejsze, że wszystko jest pod kontrolą, wiem że przez te dwa tygodnie nie będzie Ci lekko, ale nerwy i stres i tak nic tu nie pomogą, zobaczysz na pewno wszystko się skończy dobrze
tricolor trzymam kciuki aby badanie wyszło dobrze,ale na pewno tak będzie bo jak by mogło być inaczej:-)
tricolor trzymam kciuki aby badanie wyszło dobrze,ale na pewno tak będzie bo jak by mogło być inaczej:-)
Cypisia...pamietaj ze nie wolno Ci sie denerwowac bo to Maluszkowi nie pomaga...wiem ze latwo sie mowi ale musisz byc silna i pozytywnie nastawiona a ja 3mam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
Tricolor - na pewno badania wyjda dobrze....glowa do gory...3mam kciuki...no i gratuluje SYNKA )
Ollutka odpoczywaj duzo
Tricolor - na pewno badania wyjda dobrze....glowa do gory...3mam kciuki...no i gratuluje SYNKA )
Ollutka odpoczywaj duzo
Ostatnia edycja:
Coś te wczorajsze wizyty mało optymistyczne.... U mnie zamiast potwierdzenia 100% płci lekarz skupił się na infekcji (IV grupa ), posiewach i zapewnianiu ,że to nie szkodzi dzidzi... O dziwo ja się czuję wreszcie bardzo dobrze !? Zeszłam z większości leków na witaminki i żelazo, energi mam za dwoje. Ale to dopiero początek 6mc :-).
A to już 22 tygodnie Chyba najwyższa pora na kopniaki
Eeeech... najpierw krwiaki w 10 tygodniu, teraz szyjka.... co jeszcze
Jak nie urok, to przemarsz wojsk...
Kopniaczków jeszcze ci sie odechce jak ci mały w wątrobe przywali - ja już gwiazdy widziałam - ale zato cudowne gwiazdy.
Kochana najważniejsze to pozytywne myślenie ja tak jak ty 10 tydzień - krwawienie (krwiaczek) 9 dni w szpitalu a potem miesiąc w łóżku plackiem leżałam , potem plamienie i wizyta u innego gina (mój miał urlop) i djagnoza -skracająca sie szyjka ,najlepiej do szpitala - ubeczałam sie jak nigdy - leżałam znowu plackiem przez tydzień po tygodniu poszłam do mojego gina i wszystko sie uspokoiło , a wczoraj mi powiedział że wszystko jest dobrze :-) nic niepokojącego sie niedzieje - także widzisz tobie też sie ułoży tylko musisz w to wieżyć -NAPEWNO BĘDZIE DOBRZE i tego sie trzymaj!!!!!!!!!!!!!!!
TRICOLOR a my to chyba mamy ten sam termin? (28 czerwiec)
trzymam mocno kciuki za twoje badania - dobrze ze je robisz -bo inaczej byś niezaznała spokoju do końca ciąży bądz dzielna ,napewno z małym wszystko będzie dobrze.
GRATULUJE CI SYNUSIA!!!
Ostatnia edycja:
madziumba
czerwcowa mama 2009
Cypisia wszystko będzie dobrze , czerwcowe mamusie są silne i wiele przetrwają:-). Uważaj na siebie i maleństwo, odpoczywaj i się nie denerwuj (wiem latwo powiedzieć)
Wuyu miałam takie wyniki jak Ty na początku ciąży, dostałam antybiotyk i globulki:-(. Teraz mam bardzo dobre wyniki :-). Podleczysz się i będzie dobrze. Też mi lekarz mówił, że nie ma zagrożenia.
ja mam wizytę jutro o 16.30, idę z wynikami tej (okropnej) glukozy a dzisiaj do pana dentysty .
Wuyu miałam takie wyniki jak Ty na początku ciąży, dostałam antybiotyk i globulki:-(. Teraz mam bardzo dobre wyniki :-). Podleczysz się i będzie dobrze. Też mi lekarz mówił, że nie ma zagrożenia.
ja mam wizytę jutro o 16.30, idę z wynikami tej (okropnej) glukozy a dzisiaj do pana dentysty .
reklama