reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
Dzisiaj mały bardzo mocno mnie kopał. Niepokoje sie bo kopniaczki i ruchy czuje bardzo nisko, tuz nad spojeniem łonowym. Gdzie kopia was wasze maluchy, w górze brzuszka czy tez tak nisko? Ostatnio na wizycie szyjka była prawidłowa. :-) Termin mam na 14.06

A jak dzisiaj, lepsze samopoczucie?

Ja się cały czas dobrze czuję. Mówię Wam, Dziewczyny, ja jestem jakaś totalna "znieczulica" chyba :-D Już nawet moja przyjaciółka - położna się śmieje, że gruboskórna jestem i że jak dalej taka będę, to poród mnie czeka bezbolesny :-D
Oby miała rację :-D Zobaczymy :-D

Dziewczyny co jaki czas lekarz bada wam szyjkę macicy?? Bo ja miałam ostatnio badaną jakieś 6 tygodni temu i nie wiem czy to nie za rzadko:sorry2::sorry2:

Ja chodzę na wizytę co 4 tygodnie, zawsze mam badaną szyjkę. Teraz muszę iść za 2 tygodnie, a nie za 4, bo się zrobił z nią problem.
Także czuję, że jestem pod kontrolą :happy: Chociaż tyle dobrego :happy:

teraz będę we wtorek to powiem mu żeby zbadał szyjkę....mówił mi że jeżeli nic mnie nie boli to raczej nie ma co się niepokoić...ale to różnie bywa

Ja na kazdej wizycie co miesiac jestem badana. Na razie lekarz nic nie mowi, by sie cos skracalo, wiec jest chyba ok. W czwartek mam nastepna wizyte, wiec jakby co, to pewnie sie dowiem. Teraz juz bede miala wizyty co trzy i co dwa tygodnie, wiec bede caly czas na biezaco:tak:;-)
jaza nie masz sie co niepokoic, ja czuje ruchy malego roznie, raz bardzo nisko, raz wysoko. Dzieci jeszcze sa tyle male, ze sie kreca i wierca, przekrecaja itd, na razie maja miejsce, pozniej juz bedzie go coraz mniej. Do 36tygoenia teoretycznie moga sie jeszcze przekrecic.:tak:

Też czuję mojego maluszka w różnych miejscach na brzuchu,raz bardzo nisko koło spojenia łonowego a raz koło pępka,więc to chyba normalne :-).
Dziś coś nie za dobrze się czuję,pobolewał mnie brzuch i plecy. Mam też jakieś dziwne kłucia w pochwie. Wizytę mam dopiero we wtorek,i nie wiem czy czekać czy zgłosić się wcześniej:dry:

Mi lekarz sprawdza szyjkę co miesiąc jak mam wizytę. Myślałam ostatnio,ze mi się skraca szyjka czy coś,bo tak dziwnie mam,że kopniaki czuje w różnych miejscach(tzn, nie to mnie dziwi). MArtwiło mnie to,że czasem jak kopnie to promieniuje mi ból tak jakby w pochwie-nie wiem czy to normalne-ale tak to odczuwam-myślałam,ze maluszek jest nisko-ale lekarz powiedział,ze szyjka w porządku. No i teraz nie wiem czy to normalne. Mój malec to wielki wiercipiętek.
Czy w też czasem odczuwacie tak nisko kopniaka?

Ja mialam badana szyjke tylko raz jakies dwa m temu pozniej ,tak ze dziewczyny wy macie super,bo ja w razie czego to nawet nie bede wiedziala ze cos sie dzieje,dostalam juz przekierowanie 11 marca od lekarza rodzinnego ktory sie mna zajmowal do tej pory do gina mam nadzieje ze on lepiej sie mna zajmie:wściekła/y:

reklama
Mi lekarz sprawdza szyjkę co miesiąc jak mam wizytę. Myślałam ostatnio,ze mi się skraca szyjka czy coś,bo tak dziwnie mam,że kopniaki czuje w różnych miejscach(tzn, nie to mnie dziwi). MArtwiło mnie to,że czasem jak kopnie to promieniuje mi ból tak jakby w pochwie-nie wiem czy to normalne-ale tak to odczuwam-myślałam,ze maluszek jest nisko-ale lekarz powiedział,ze szyjka w porządku. No i teraz nie wiem czy to normalne. Mój malec to wielki wiercipiętek.
Czy w też czasem odczuwacie tak nisko kopniaka?

Ja też mam szyjkę sprawdzaną co wizytę, czyli co 4 tygodnie. A kopniaczki również czuję nisko. Okazało się, że moja córcia jest na razie ułożona miednicowo - czyli ma na dole nóżki. To dlatego czuję kopniaczki w obrębie swojej miednicy, za to na wysokości pępka nieraz czuję bóle spowodowane naciskiem twardej główki :tak: Mi jeszcze wyszło przodujące łożysko, czyli że zasłania ono wewnętrzne ujście szyjki, ale myślę, że te kopniaczki to nie z tego powodu.

Za to na twarnienie brzucha, zamiast nospy mam brac dopochwowo luteine. Jak wystapi twardnienie to przez 5 dni 2x1, a jak nie to poki co nie aplikowac sobie.

Super, że masz dobre wyniki :-D Mnie zastanawia to twardnienie brzucha - na jakiej wysokości to się odczuwa? Ja nie mam (chyba!) żadnych twardnień ani skurczy, czasami jednak odczuwam dyskomfort, tak jakby mała ułożyła się jakoś w poprzek. Wtedy nawet dość ciężko mi się chodzi, momentami mam uczucie, jakby wszystko miało ze mnie wylecieć. Ale to nie jest żaden ból, raczej - jak napisałam - dykomfort, taki jakby ucisk. Mam nadzieję, że to nie jest wspomniane przez Ciebie twardnienie? :baffled:

Do góry