reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Mnie też nie dopadły jeszcze żadne dolegliwości - czuję się znakomicie:), ale to pewnie dlatego, że jest jeszcze za wcześnie. Jedyną rzecz, którą zauważyłam to to, że w okamgnieniu ogarnia mnie wielkie zmęczenie i natychmiast muszę się położyć, bo zasypiam na stojąco:)moja druga połówka się śmieje, że dzidzia czerpie strasznie dużo prądu...:)

reklama
Zazdroszcze tym co nie maja mdlosci
Czasami przez caly dzien nawet szklanki wody nie moge wypic taki mam wstret do wszystkiego, a w zoladku skreca i burczy.
Lekarz mi przypisal tabletki , jak wzielam na poczatku 2 to jak reka odjal. Ale nie moge brac wiecej jak 2 na dzien, wiec i tak srednio sie czuje. Strach pomyslec coby bylo bez.

Czasami do biura przychodzi szef i czestuje pralinkami od zadowolonych klientow... ojjj zle... moi koledzy, ktorzy sa narazie wtajemniczeni to nie wyrabiaja ze zmiechu:blink:
Ze spaniem za to nie zauwazylam roznicy... z natury jestem spioch :rofl2:

Lepszego samopoczucia dla wszystkich

Ja niestety nie mam problemów z jedzeniem, choc ostatnio staram sie ograniczac...
Dziewczyny, powiedzcie mi prosze, bo ja jestem zalamana, czy to normalne ze w ciagu moich 4 tygodni przytylam 5 kg? Slyszalam ze zatrzymuje sie woda itp, ale od razu 5 kg, troche mnie niepokoi jak bede wygladala pod koniec ciazy....

Marlin nie martw sie dzidzia potrzebuje teraz duzo sily zeby sie rozwijala po 2 trymestrze przestaniesz przybywac az tak szybko prawidlowy przyrost wagi w ciazy to ok 15 kilogramow wiec spoko przestan wchodzic na wage i sie denerwowac :)

czesc, u mnie tez caly czas mdlosci i wymioty, a wlasciwie nie ma czym wymiotowac, bo mam wstret do kazdego rodzaju jedzenia i musze sie zmuszac, by cokolwiek zjesc lub wypic. Nawet niegazowana woda mineralna mnie zraza:baffled::baffled: margo wiem wiec, co czujesz.... A jakie to tableteczki??? Ja tez chce!! Jak bys mogla to mi napisz nazwe, bede szla we wtorek do lekarza, to mu podsune ten wspanialy pomysl, moze mne je rowniez przepisze:tak: Ja jestem na zwolnieniu, nie mam sily pracowac, bo co jakis czas musze "wysciskac sie z klozetem":no: Matko, kiedy to wreszcie minie, bo sie wykoncze:no: A wiecie co,jak sobie wklepuje date ostatniej miesiaczki w kalkulatorku na babyboom, wychodzi, ze jestem w 9 tygodniu i 7 dniach ciazy, a moj suwaczek pokazuje zupelnie co innego... i w co tu wierzyc kurcze:baffled: Co do wagi,to schudlam 3kg i sie z tego na razie ciesze.

Ojej :baffled:
Dzisiaj po raz pierwszy dopadly mnie mdlosci.
Najgorsze jest to, ze czujesie dobrze tylko podczas jedzenia.
Przeciez nie mogle caly czas siedziec nad talerzem :-p

marylin83 nie martw się dodatkowymi kilogramami, ja w pierwsząj ciąży przytyłam 23 kg..a po schudłam 28, tak mnie karmienie wyssało...głowa do góry....niektórzy tyją 13 kg, z czego połowa im zostaje na całe zycie,inni po 20 i potem nawet tego nie widać:tak: nie ma zasady

a ja mam jeszcze inne pytanie, czy jest jakaś przyszla mamusia, która nie ma w ogóle bólów pdbrzusza? mnie nic a nic nie pobolewa

hej kobietki.Dzieki wszystkim za dobre slowo. Problemy niestety nadal sa ale chyba bede musiala sie z nimi nauczyc zyc dla dobra fasolki. Nie jest latwo szczegolnie ze robie sie coraz bardziej marudna ze wzgledu na mdlosci ktore zaczynaja mi dokuczac calymi dniami i coraz czesciej musze sie zmuszac do jedzenia :(
Pozdrawiam was kochane

reklama
a ja mam jeszcze inne pytanie, czy jest jakaś przyszla mamusia, która nie ma w ogóle bólów pdbrzusza? mnie nic a nic nie pobolewa

Dzieki ell za pocieszenie dotyczące przybywających kilogramów, obawiam się jednak że po porodzie bede w tej grupie, której połowa kilogramów zostanie, bo mam tendencje do tycia...

Jeśli chodzi o bóle podbrzusza to do tej pory nie mialam ich wogóle, dziwiłam się nawet, bo ginekolog mówił żebym brała no-spe a ja się zastanawiałam po co..... do dzisiaj....od samego rana mam skurcze jak przy miesiączce i troche mnie to niepokoi, że zaczeły się tak nagle, może dzieje się coś złego? jestem w 8 tyg.

Do góry