reklama
Dominika-Essex
Czerwcowa mama 2009
Ja juz po dzisiejszym USG. Mala krolewna ma sie dobrze i rozwija sie prawidlowo. Ma juz 500 gram :-):-) Kolejne badania dopiero w 28 tygodniu ale pewnie wybiore sie na 4d w 27 ;-)
Dominika-Essex
Czerwcowa mama 2009
Dominika to swietna informacja! Mam nadzieje, ze wieczorem bede mogla napisac to samo!
Hehe ciekawe ile moj maly wazy, nasze malenstwa wiek maja prawie identyczny wiec mam nadzieje, ze tez cos ok 500 :-).
Juz duze bobasy z tych naszych fasolek :-):-):-):-)
Dominika-Essex
Czerwcowa mama 2009
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Taaa dzisiaj juz trenowalam czekanie - czekalam 2 godziny w przychodni przy tym tescie glukozy. Czyzby to byl trening przed czekaniem na usg
Szybciutko robicie to badanie,ja mam go dopiero za miesiac kolo 28 tyg.
regina_fallangi
Czerwcowa Mamusia '09
Pytanko mam chyba bardziej do tych co już są mamami, ale moze inne tez wiedza od czasu do czasu mam jakies dziwne odczucie tam, na dole znaczy nie wiem czy jakies male skurcze czy cos...jakies szczypanie lekkie ktore trwa 2-3 sekundy max. nie wiem jak to dokladnie opisac a nigdy wczensiej nie byalm w ciazy, nie rodzilam to nawet nie wiem czy tak to jest przy jakichs skurczach. troszke sie obawiam zeby to nie bylo cos niedobrego. zdarza sie to rzadko ale jednak sie zdarza i nie wiem co mam o tym myslec. lekarza mam dopiero 4 lutego wiec zwracam sie do was bardziej doswiadczonych odemnie pozdrawiam
Ollutka
Zadomowiona(y)
Witam,
Tyle pisałyście o tym obciążeniu glukozą, że chyba ze strachu zaspałam na badania Nic to jutro rano muszę się zmobilizować i jechać.
Dzis za to miałam kiepską przygodę. Poszłam do sklepu po drobne zakupy i do apteki. I w aptece zasłabłam.... Zrobiło mi się ciemno przed oczami i gdyby babka się nie zorientowała to bym pewnie upadła. Ale usiadłam, wypiłam wodę, odpoczełam chwilę i było ok. Zdarzało wam sie cos takiego? Bo mi pierwszy raz i trochę się przestraszylam...
I jeszcze jedno - macie problemy ze zgagą? U mnie wieczór zaczyna sie od zagagi... Strasznie mnie piecze, nie mogę sie położyć, zasypiam na siedząco po długich męczrniach. Masakra. Dzis kupiłam Rennie, mam nadzieję, że pomoże. Słyszałam też ze migdały pomagają. Któraś z was próbowała?
Tyle pisałyście o tym obciążeniu glukozą, że chyba ze strachu zaspałam na badania Nic to jutro rano muszę się zmobilizować i jechać.
Dzis za to miałam kiepską przygodę. Poszłam do sklepu po drobne zakupy i do apteki. I w aptece zasłabłam.... Zrobiło mi się ciemno przed oczami i gdyby babka się nie zorientowała to bym pewnie upadła. Ale usiadłam, wypiłam wodę, odpoczełam chwilę i było ok. Zdarzało wam sie cos takiego? Bo mi pierwszy raz i trochę się przestraszylam...
I jeszcze jedno - macie problemy ze zgagą? U mnie wieczór zaczyna sie od zagagi... Strasznie mnie piecze, nie mogę sie położyć, zasypiam na siedząco po długich męczrniach. Masakra. Dzis kupiłam Rennie, mam nadzieję, że pomoże. Słyszałam też ze migdały pomagają. Któraś z was próbowała?
reklama
Mi czasami kręci sie w głowie zwłaszcza jak szybko sie podniose np z krzesla. Ostatnio tez zrobiło mi sie slabojak gwałtownie zahamowalam autem, ale przeszlam sie kawalek i mi przeszło.
Ogólnie takie zaslabniecia i omdlenia to podobno w ciazy normalne, ale nie mam pojęcia w którym etapie ciązy i kiedy nalezy sie zacząc niepokoić. Myślę, że mimo wszystko powinnaś powiedzieć lekarzowi o tym incydencie.
A zgagae to mialam w poprzedniej ciazy okrutną Az mnie bolało w mostku jak bym zawału miala dostać. Rennie faktycznie pomaga, a co do migdałów to nie mam pojęcie, podobno na mdlości były dobre, ale to juz raczej za nami :-)
Ogólnie takie zaslabniecia i omdlenia to podobno w ciazy normalne, ale nie mam pojęcia w którym etapie ciązy i kiedy nalezy sie zacząc niepokoić. Myślę, że mimo wszystko powinnaś powiedzieć lekarzowi o tym incydencie.
A zgagae to mialam w poprzedniej ciazy okrutną Az mnie bolało w mostku jak bym zawału miala dostać. Rennie faktycznie pomaga, a co do migdałów to nie mam pojęcie, podobno na mdlości były dobre, ale to juz raczej za nami :-)