reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Agatko, mam nadzieję, że już się lepiej czujesz. Życze zdrówka. Ja przez tydzień z łóżka nie wychodziłam. Taka pora roku, jak to gin stwierdziła....

A propos witamin, moja gin też twierdzi, ze to indywidualna sprawa. Ja biorę dopiero od 4 tyg po 1 tabletce Prenatalu Classic. Wyniki mam ok więc na razie nic zmieniać nie będę. Kwasu foliowego nie biorę od miesiaca, bo podobno tyle ile jest w witaminkach, wystarczy. A waga dziecka zależy od różnych czynników, a witaminki nie koniecznie powodują, ze dzieci sie rodzą duże.

reklama
ja to mam chyba prawie po wszystkim :baffled:
Choc teraz sie zdecydowanie polepszylo :tak:
Dominika-Essex i Carmi na zgage polecam migdaly. Przez caly grudzien zgaga mnie meczyla strasznie. Wymienilam wszystkie soki na bananowy i jagodowy, na wieczor szklanke lub dwie mleka i migdaly w kieszeni caly czas. Od dwoch tygodni mam spokoj - tylko nie zapeszac oczywiscie...

Dominika-Essex i Carmi na zgage polecam migdaly. Przez caly grudzien zgaga mnie meczyla strasznie. Wymienilam wszystkie soki na bananowy i jagodowy, na wieczor szklanke lub dwie mleka i migdaly w kieszeni caly czas. Od dwoch tygodni mam spokoj - tylko nie zapeszac oczywiscie...

Migdaly odkrylam w jakos 3 m-cu dopiero i moze to dzieki temu, ze non stop je podjadalam, teraz mi przeszlo na dluzej. Pewnie cisza przed burza :-D

Ale o tych sokach to bede pamietac, bo nie wiedzialam. Z jagodowym to ciezko dostac. A porzeczkowy?

Z mleka wieczorem rezygnuje, bo poczytalam, ze na chwile polepsza, ale potem zgaga po nim jeszcze gorsza, bo

Carmi sok porzeczkowy wydaje mi sie kwasny, wiec watpie czy to dobre jak zgaga meczy. Ja ogolnie jem duzo mlecznych produktow, ktore maja neutralizowac wszystkie kwasy.

Właśnie czytam o migdałach na zgagę, wypróbuję chętnie migdałki bo mi się co jakiś czas zgaga pojawia, dzięki.
Mam natomiast inny problem: w przeciągu 24 godzin na ustach (górna warga) wyskoczyły 2 opryszczki, dajcie znać jak je szybko i bezpiecznie zwalczyć. Przypuszczam że jest to wynik infekcji jaką przechodzę od ponad tygodnia. Od wczoraj używam plastrów na opryszczkę. Będę bardzo wdzięczna za opinię bo jestem przerażona !

Carmi - wiem ze migdaly. U mnie niestety nie dzialaja. :no: Przez ostatnie dni mam okropna zgage po wszystkim. Piecze a wrecz pali. :baffled: Pomaga tylko Gaviscon. Po kazdym posilku, łyk syropku. Jak tak dalej bedzie to kupie ten Gaviscon w 500 ml butelce ;-)

reklama
madziumba- ja coprawda nie mam wirusa opryszczki ale mój mąż często cierpi. Wczoraj znowu dostał opryszczki i posmarował ją maścią o nazwie ERAZABAN, i dzisiaj już mu znikneła . Przeczytałam na ulotce że można stosować w ciąży więc polecam serdecznie.

Do góry