reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
Agatko wracaj szybko do zdrowia.

Ja mam jeszcze jedno pytanie. Od wczoraj biore dwa rozne zestawy witamin.
W obu jest zelazo i w obu jest kwas foliowy.
Kwas foliowy to w sumie 1.3 mg
Zelazo to w sumie 160 mg
Zastanawiam sie czy to nie za duzo jak na fakt, ze wczoraj mialam badania i wyniki pokazuja, ze u mnie wszystko w normie?
Bierzecie jakies witaminki Dziewczynki i ile czego jezeli moge zapytac ? :)

Agatko zdrowka
angelika82 wydaje mi sie ze 2 zestawy witamin to przesada tym bardziej ze wyniki sa w porzadku.

Ja biore Feminatal N , zawiera: żelazo-28 miligramów, kwas foliowy-0,8 miligramów, i Tardyferon Fol: 80 miligramów zelaza i 0,35 miligramów kwasu foliowego. Podsumowując: żelazo - 108 mg, kwas foliowy - 1,15 mg.
Kiedys słyszalam w telewizji, że zelazo najlepiej sie wchlania lacznie z wit C. Lekarz ostatnio potwierdzil mi, że dlatego ten Tardyfron Fol to jest wlasnie zelazo + kwas foliowy bo to ogólnie kwasy ulatwiaja wchłanianie zelaza.

Ostatnia edycja:
Kiedys słyszalam w telewizji, że zelazo najlepiej sie wchlania lacznie z wit C. Lekarz ostatnio potwierdzil mi, że dlatego ten Tardyfron Fol to jest wlasnie zelazo + kwas foliowy bo to ogólnie kwasy ulatwiaja wchłanianie zelaza.

a np. herbata ponoc utrudnia wchlanianie.

Uwazam, ze 2 rodzaje witamin, to za duzo. Ja nie biore zadnych, proch kwasu fol. i jodu, a zelazo mam i tak za wysokie. Za duzo witam jest tak samo niezdrowe jak za malo.

W poprzedniej ciazy lykalam dosc szybko materne i sobie upaslam zdrowa duza dzidzie. Lekarka, ktora prowadzi te ciaze, jest najwyrazniej przeciwniczka wszelkich suplementow - nadal mam dobra morfologie (poza leukocytami, ale to pewnie zatoki albo cos), wiec nie chce, abym sie wspomagala czymkolwiek. Tak wiec w menu nadal mam tylko kwas foliowy :eek:

reklama
Moja lekarka też nie chce żebym wspomagała się jakimikolwiek witaminkami. Mam tak dobra morfologie ze badaną ją miałam jak do tej pory tylko raz. Już mam zapowiedziane ze w lutym będzie kłucie.

Do góry