martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
agatko szybkiego powrotu do zdrowka.
Ja biore Prenatal po 1 tabletce dziennie.
Skladu nie pamietam ;-)
Ja biore Prenatal po 1 tabletce dziennie.
Skladu nie pamietam ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też biorę prenatal classik i mam kupiony też prenatal dha który się bierze od 3 trymestru i przez okres karmienia piersią
Zastanawiam się tylko czy jak się bierze ten prenatal dha to czy do tego mam brać potem jeszcze prenatal classik?
Bo w tym dha nie ma napisane jakie są witaminy tylko omega cos tam i jakieś kwasy
W poprzedniej ciazy lykalam dosc szybko materne i sobie upaslam zdrowa duza dzidzie. Lekarka, ktora prowadzi te ciaze, jest najwyrazniej przeciwniczka wszelkich suplementow - nadal mam dobra morfologie (poza leukocytami, ale to pewnie zatoki albo cos), wiec nie chce, abym sie wspomagala czymkolwiek. Tak wiec w menu nadal mam tylko kwas foliowy
No chyba, ze pozniej ma sie po nim taka straszna zgage jak u mnie
Najlepiej zpobiegać[FONT="]
[/FONT][FONT="]Aby uniknąć anemii, lekarze zalecają profilaktyczne przyjmowanie żelaza w drugiej połowie ciąży. Najczęściej jest to około 60–80 mg/dobę, dawka taka, według badań, zapobiega chorobie w 90%. Suplementacja jest też konieczna, gdy przyszła mama cierpi na silne wymioty, ma plamienia, gdy jest wegetarianką, oczekuje więcej niż jednego dziecka.
Konsultacja: dr n. med. Bożena Kowalska, położnik ginekolog, od 10 lat opiekuje się kobietami w ciąży, pracuje w Klinice Położnictwa i Ginekologii Insytutu Matki i Dziecka w Warszawie[/FONT]
Watrobka to jedyna rzecz jakiej bym nie tknela, chociaz moj J ja uwielbia. A mi znowu lekarz powiedzial ze nie moge jesc watrobki itp w ciazy NO ale kazdy mowi chyba inaczejMój gin np stwierdził, że powinnam sobie na tą moją hemoglobinke sobie wątróbkę zjeść no faktycznie dobry pomysł mi podsunął i ostatnio mieliśmy na obiad właśnie wątróbkę drobiową, którą uwielbiam :-)