reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
Ja już drugi miesiąc biorę Cerazette i okres się nie pojawił i wcale za nim nie tęsknię. Ale ostatnio boli mnie brzuch jak przed okresem :wściekła/y:

Martusia tego zastrzyku nie biorę w ogóle pod uwagę, ma zbyt wiele negatywnych opinii, ponoc nawet ginekolodzy go odradzają...

Sunniva, a jakie to opinie slyszalas?
ja zastrzyk bralam przed ciaza jakies 2-3 lata, a po odstawieniu moment zaszlam w ciaze. Wszystko bylo ok, Livia zdrowiutka, wiec znow zastrzyk wybralam :tak:

Sunniva, a jakie to opinie slyszalas?
ja zastrzyk bralam przed ciaza jakies 2-3 lata, a po odstawieniu moment zaszlam w ciaze. Wszystko bylo ok, Livia zdrowiutka, wiec znow zastrzyk wybralam :tak:

Carmi, a powiedz mi jak u Ciebie bylo z okresem po zastrzyku bo jak juz wczesniej wspomnialam u mnie trwa juz ponad miesiac. :wściekła/y::wściekła/y:

eee, panike sieja dziewczyny.
Z tych wszystkich skutkow ubocznych, to w sumie faktem jest, ze mi sie przytylo, ale musze przyznac, ze to ze wzgledu na styl zycia, jaki prowadzilismy wczesniej. Malo ruchu, praca siedzaca, a w weekendy wieczorami zawsze jakies pysznosci. :-p
Ginekolog mi mowil, ze to tycie po tabletkach/zastrzykach wiele kobiet wykorzystuje jako wymowke. ;-) Nic dziwnego, ze sie tyje, jak prowadzi sie malo aktywny tryb zycia, czy nie uwaza na to co je.
Mit o ciezkim zajsciu w ciaze juz obalilam.
Moze jeszcze spadek libido, ale to i po tabletkach jest.

No i nalezy tez pamietac, ze dla organizmu tabletki sa jednak duzo gorsze, bo przez n lat faszerujemy sie chemia dzien w dzien, a dla naszej watroby to nic dobrego. Tabletki bralam jako pierwsze, i codziennie borykalam sie z biegunkami, nawet na czczo, ledwo po przebudzeniu, takze dla mnie osobiscie nie ma nic gorszego niz piguly.
Stosowalam tez plastry, to obecny gin sie smial, ze jestem jego jedyna pacjentka co ich uzywa i on sam ich nie poleca, jest to bardzo niepewna metoda.

Te implanty to nowosc pewnie. Za jakis czas tez sie moze okazac, ze maja skutki uboczne.

Dominika, teraz zastrzyk dopiero co dostalam, takze nie wiem jak to po porodzie bedzie, ale przed, jak bralam ten pierwszy, nie mialam problemow. Okres byl coraz krotszy i mniejszy az w koncu calkiem zanikl. Po odstawieniu jednak miesiaczki mialam jeszcze do zajscia w ciaze BARDZO nieregularne, ale widac to w niczym nei przeszkodzilo.

Ostatnia edycja:
a ja niezabezpieczam sie wogóle , niech sie dzieje wola niebios:-D:-D:-D

byłam z tymi paznokciami u lekarza i podobno mam zapalenie płytki paznokcia spowodowane wyjałowieniem organizmu z wit B :eek: . dostałam witaminki i ma mi przejść - zobaczymy :-).

Ja już drugi miesiąc biorę Cerazette i okres się nie pojawił i wcale za nim nie tęsknię. Ale ostatnio boli mnie brzuch jak przed okresem :wściekła/y:
Monika-ja brałam te tabsy przez 2 lata tak jak karmiłam Miśka i przez 2 lata nie miałam okresu:tak::-), póżniej gin kazał mi je odstawić i dał inne dopiero wtedy dostalam okres, jedyna wada tych tabletek jak dla mnie to że trzeba być punktualnym w braniu i są drozsze od innych:baffled:

reklama
Do góry