reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Kurcze, ale fajnie macie z tym implantem, mi też odpowiadałaby taka forma antykoncepcji, bo piguł nie chcę brac, lecz własnie poczytałam na necie i oczywiście w Polsce jest jeszcze malo dostępna a jeśli już to implant kosztuje 900zł.:szok::wściekła/y::angry:
A nie myslals o zastrzyku antykoncepcyjnym :confused:
Po porodzie z Sanrudsia mialam DepoProvera koszt jakies 30zl (4 lata temu) dziala przez 3 miesiace.

reklama
Martusia tego zastrzyku nie biorę w ogóle pod uwagę, ma zbyt wiele negatywnych opinii, ponoc nawet ginekolodzy go odradzają...

Ja dziś byłam na kontroli poporodowej i oczywiście wszystko jest ok;-):-) Co do antykoncepcji, to się na 99% zdecydowałam na implant, jeszcze tylko przejrzę ulotkę, którą dostałam od doktorki i poczytam info na stronie podanej na ulotce, a potem telefon do Kliniki Planowania Rodziny w celu umówienia się na założenie implantu i... hulaj dusza - piekła nie ma;-):-p:-p:-p

Ja dziś byłam na kontroli poporodowej i oczywiście wszystko jest ok;-):-) Co do antykoncepcji, to się na 99% zdecydowałam na implant, jeszcze tylko przejrzę ulotkę, którą dostałam od doktorki i poczytam info na stronie podanej na ulotce, a potem telefon do Kliniki Planowania Rodziny w celu umówienia się na założenie implantu i... hulaj dusza - piekła nie ma;-):-p:-p:-p
ja sie edukowal z tej stronki

Contraceptive implants

Czesc dziewczyny, jak u was kontrola bioderek w 8 tygodniu? U nas dysplazja lewego bioderka :-:)-:)-(mamy pieluchowac do 6 miesiaca i narazi tyle....nie wiem czy to grozne czy mam isc na inna konsultacje?kobieta w przychodni byla niemila opryskliwa i mam wrazenie niekompetentna. poszlabym prywatnie, ale to jest u nas w okolicy JEDYNA pracownia z usg bioderek dzieci i prywatne wizyty tez tam sie odbywaja wiec bez sensu isc do tej kobiety skoro powie mi to samo....jak bylo u was? jak szlo pieluchowanie? martwie sie...:-:)-:)-(

Czesc dziewczyny, jak u was kontrola bioderek w 8 tygodniu? U nas dysplazja lewego bioderka :-:)-:)-(mamy pieluchowac do 6 miesiaca i narazi tyle....nie wiem czy to grozne czy mam isc na inna konsultacje?kobieta w przychodni byla niemila opryskliwa i mam wrazenie niekompetentna. poszlabym prywatnie, ale to jest u nas w okolicy JEDYNA pracownia z usg bioderek dzieci i prywatne wizyty tez tam sie odbywaja wiec bez sensu isc do tej kobiety skoro powie mi to samo....jak bylo u was? jak szlo pieluchowanie? martwie sie...:-:)-:)-(
a moze warto isc w innych godzinach, kiedy bedzie tam inny pracownik ?

reklama
regina u nas z bioderkami wszystko w porzadku. Tutaj robia usg tylko jak cos jest nie tak, nie to co w polsce przy rutynowym badaniu.
Ja na Twoim miejscu pojechalalbym na konsultacje do innego miasta innego lekarza. W Katowicach, czy w Sosnowcu.
Nic sie nie przejmuj bedzie dobrze.

Do góry