reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

dzieki Agatko za odpowiedz. Ciesze sie ze sie podzielilas swoimi doswiadczeniami poniewaz wiesz jak sama jak to martwi czlowieka.
Jesli mozesz to napisz prosze ile Twoja córcia miala jak cwiczylas itd. jak mozesz to jakies szczegoly, nawet na priv-a poprosze.

reklama
Moja Ola miala bardzo pozno zdiagnozowane schorzenie bo po ukonczeniu 6 mż dlatego musielismy szybko dzialać a ćwiczysz w ten sposob ze podajesz wszystko od strony w ktora dziecko nie przekreca glowy ukladasz na rekach tak zeby glowa byla w ta strone przekrecona ,mowisz do niej tak zeby glowe przekrecala w ta strone Twoja jest malutka wiec napewno obedzie sie bez tej czapy Moja Olka az dostawala histerii jak jej lekarz glowe przekrecal i trzymał a mi serce pekało potem jak dostalismy czape to tez wyla masakrycznie podobno to bol niesamowity Skonczylismy terapie u znachorki dostala jakas maść z łoju świstaka plus ćwiczenia i przeszlo naszczescie obyło sie bez operacji ..

Dziewczynki ja już po wizycie kontrolnej. Wszystko ok tyle że dostałam czopki bo jakoś mnie szew w środku bolał i zapobiegawczo dostałam czopki.
A i pytałam o to ile trzeba odczekać po cc przed kolejną ciążą.
Nie ma konieczności tak długiego czekania (2 lata) bo teraz jest taki sposób cięcia że wszystko powinno wytrzymać kolejną ciążę. Jest drobne ryzyko ale niewielkie. Także jak chcecie za rok zachodzić w ciążę to do dzieła :-D
Ja się wstrzymam narazie bo nie mam warunków na dwójeczkę, ale myślę że za 3 lata jak Fifi pójdzie do przedszkola to może może :-D
A co do antykoncepcji to dostałam tabletki Cerazette, bo to jedyna możliwość dla kobiet karmiących piersią.

Mój ginekolog powiedział mi (wręcz mnie namawiał), że możemy się starać o dzidzię po 5, 6 miesiącach (jestem po cc), ale narazie nie w głowie mi to :-D

Ja też po wizycie kontrolnej, wszystko podobno ok, wyniki cytologii w środę, co do antykoncepcji to nie chciałam tabletek i dostałam NuvaRing, takie pierścienie na 3 tygodnie - zobaczymy. Któraś z Was używała to cudo może ???
Aaaaa... No i w sumie za rok zaczynamy się starać o rodzeństwo dla naszej jak narazie Jedynaczki :dry:

Moja przyjaciółka używa Nuvaringu i jest baardzo zadowolona :-)
Też mam zamiar wypróbować, bo nie chcę brać tabletek. Chociaż jeszcze rozważam plastry Evra - bo już używałam i pasowały mi :-)

Ja miałam Nuvaringu ale nie tolerowałam go tzn. piekło mnie od niego. Tylko moj durny organizm nic nie toleruje obcego.

reklama
hmmm, u mnie mój ginek rozważa wkładkę domaciczną. Bo miałam cerazette ( jak któraś chce to oddam :-) ), ale niezbyt u mnie zdały rezultat, bo 2 mce po porodzie byłam znów w ciąży :szok::-D biorę urlop od chodzenia w ciąży i muszę mieć coś "pewniejszego" ;-):tak: że w ciążę nie zajdę

Do góry