reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

hmmm, u mnie mój ginek rozważa wkładkę domaciczną. Bo miałam cerazette ( jak któraś chce to oddam :-) ), ale niezbyt u mnie zdały rezultat, bo 2 mce po porodzie byłam znów w ciąży :szok::-D biorę urlop od chodzenia w ciąży i muszę mieć coś "pewniejszego" ;-):tak: że w ciążę nie zajdę
:baffled::baffled::baffled::baffled: No to mnie pocieszyłaś, iiiiii kurde to ja już nie wiem co robić mam nadzieje że u m nie kolejnego dzidziusia przez najbliższe 2 lata nie będzie :angry:

reklama
:baffled::baffled::baffled::baffled: No to mnie pocieszyłaś, iiiiii kurde to ja już nie wiem co robić mam nadzieje że u m nie kolejnego dzidziusia przez najbliższe 2 lata nie będzie :angry:
Ja też mam taką nadzieję... jak Cerazette nie podziałało... a mój gin powiedział, że jak tak dalej bedzie to znów za rok się spotkamy na porodówce... ale ja jeszcze na głowę nie upadłam, idę na urlop.
Dlatego jestem zmuszona na wkładkę.

Dziewczyny błagam pomóżcie i to szybko bo oszaleje. Od kilku dni mam uporczywe swędzenie skóry. Zaczęło się od łydek, potem poszło na uda, potem brzuch a teraz drapię się już cała. Szaleję już od tego. Co mogę zrobić? Nic nie pomaga. Nie mam żadnych wysypek czy czegoś tylko swędzenie. Myłam się oilatum co mi pomogło przy wysypce w ciązy ale teraz nie działa :/ co mogę zrobić? czy mogę chociaż wypić wapno? może mi pomoże. Help.

Dziewczyny błagam pomóżcie i to szybko bo oszaleje. Od kilku dni mam uporczywe swędzenie skóry. Zaczęło się od łydek, potem poszło na uda, potem brzuch a teraz drapię się już cała. Szaleję już od tego. Co mogę zrobić? Nic nie pomaga. Nie mam żadnych wysypek czy czegoś tylko swędzenie. Myłam się oilatum co mi pomogło przy wysypce w ciązy ale teraz nie działa :/ co mogę zrobić? czy mogę chociaż wypić wapno? może mi pomoże. Help.
\Regina a zmienilas moze kosmetyki? Ja w ciazy dostalam od Johnsona. Kazali mi sie myc parafina moze to pomoze.

Hej dziewczyny! Byłam wczoraj z Piotrusiem na USG bioderek i wszystko ok wyszło, a dzisiaj byłam na kontroli u gina. Przepisał mi Cerazette, mówił coś jeszcze o tabletkach o nazwie Azalia. Wybrałm Cerazette, ale po powrocie z wizyty czytałam w necie o Azalii i chyba są lepsze :-(. Mam nadzieję, że po Cerazette wszystko będzie w porządku, a jak nie to zmienie na Azalię i nawet są tańsze.

:/ co mogę zrobić? czy mogę chociaż wypić wapno? może mi pomoże. Help.

mozesz spokojnie wypic wapno. Jestem cholernym alergikiem i wiele pokarmów mnie uczula- czasami az mam rany od drapania, ale nie wytrzymuje. Pytałam lekarza czy można wapno i powiedziala mi ze bez obaw. Biore wapno za karzdym razem jak mnie wysypie bo inaczej to chyba bym sama sobie skore z kości obdarła. :baffled::baffled::baffled:

Co do antykoncepcji to my na razie stosujemy prezerwatywę. Źle znoszę hormony, nawet po Yasminelle miałam nudności, bóle głowy i brzucha. Nigdy nie dotrwałam do końca 3 opakowań, po których (podobno) takie nieprzyjemne objawy ustępują.
Z kolei, jeśli długo stosujemy prezerwatywy, to zaczyna mi się seria zapaleń pochwy. Poza tym zaczynam już mieć wizje, że zaraz jakaś pęknie i znowu będę w ciąży, a kolejnego dziecka nie planujemy (no chyba, że za jakieś 10 lat). Już sama nie wiem co robić. Spirali (nawet takiej bez hormonów) to się boję zakładać.
Myślicie, że powinnam zagryźć zęby i przeczekać te "magiczne" 3 opakowania tabletek anty? A może abstynencja? :szok::szok::szok:

Nanya sa jeszcze plastry zastrzyki mysle ze przedewszystkim poziom hormonow trzebaby zrobic i wtedy lekarz dobierze odpowiednia dawke Ja tak mialam po logescie okazalo sie ze byla zbyt duza dawka hormonow w tabletkach dobrze czulam sie po microgynonie My narazie tez lecimy na lateksie dopoki karmie nie bede faszerowac sie lekami ...

Nanya, a może spróbuj ten Nuvaring, albo ewentualnie plastry Evra :confused: Ja źle znosiłam wszelkie pigułki, ale z plastrów to byłam na maksa zadowolona - żadnych bóli głowy, żadnego spadku libido... jednym słowem żadnych skutków ubocznych. A jaka wygoda stosowania :-) Raz na tydzień przyklejasz i się nie martwisz

reklama
Nanya a próbowałaś plastrów ?? Ja się po nich bardzo dobrze czułam. Tylko nie wolno pomylić z antynikotynowymi :-D

Do góry