Ja idę do kontroli 20 lipca. Co do antykoncepcji, to chyba wrócę do plastrów Evra. Nie karmię piersią, bo walka o pokarm skończyła się porażką (zagłodziłabym dziecko na amen chyba z moimi zapasami ), więc pewnie każda antykoncepcja się nada. Ale dowiem się za niecałe 3 tygodnie
reklama
regina_fallangi
Czerwcowa Mamusia '09
Mnie powiedział, że bezpieczniej jest poczekać dwa lata. To jednak była ingerencja chirurgiczna i róznie może być.Czemu ??? Pytam bo tez jestem po CC i chciałam za rok znowu zaciążyć......
Zresztą ja bym wcześniej raczej nie chciała, jeśli wogóle zdecyduję się na kolejne
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
Ehhh.... Bo u mnie to tak jest że długo nastawiam się psychicznie do realizacji
Macierzyństwo chodziło już za mną od 2005r..... a Klaudia urodziła się dopiero teraz.... Chciałabym urodzić jeszcze jedno przed trzydziestką a później zobaczymy :-);-)....
No ja przed 30 juz pewnie nie zdaze, bo chce troche odczekac ale co bedzie po tem to tez nie wiem. Fajnie ze spenilo Ci sie wkoncu to marzenie.
Poniewaz lubie być z antykoncepcją na czasie zdażyłam się już wszystkiego dowiedzieć przed :-)
Dla dziewczyn nie karmiących piersią to dusza hula.
Troche gorzej sprawa wyglada przy karmieniu piersią. Zostaje tak napawde tylko spirala albo tabletki jednoskladnikowe.
Niestety zastrzyki i tabletki dwuskładniowe odpadają bo przedostają się do pokarmu
Dla dziewczyn nie karmiących piersią to dusza hula.
Troche gorzej sprawa wyglada przy karmieniu piersią. Zostaje tak napawde tylko spirala albo tabletki jednoskladnikowe.
Niestety zastrzyki i tabletki dwuskładniowe odpadają bo przedostają się do pokarmu
kamireszel
kamireszel
dziewczyny!!!!!!!!!!!!!
powiedzcie mi czy to jest normalne???
Mój mały od urodzenia ciągnie głowę do lewej strony a do prawej nie bardzo chce. Czasami az sie boje zeby tej głowki sobie nie wykrecil-tak mocno kreci ja do lewego boku. Do PRAWEGO jak go jakos "zmusze" to tez ciagnie ale ma WIELKIE OPORY. W ubiegły piątek byłam z nim na wizycie kontrolnej u lekarza i pani dr stwierdzila ze to wszystko w normie i ze mamy ćwiczyć malego kładąc go na brzuszku by wzmacnial miesnie szyjki, bo z tylu ma bardzo sielne a boczne prawie wcale nie trzymaja glowy. Cwiczye z nim codziennie, podnosi głowkę coraz wiecej ale nadal nie chce poparzec w prawo. Jak mu pomogę przestawic te głowke to zaczyna płakać. Nie mam juz sily i strasznie sie boję o niego. Jak go poloze na pleckach to zaraz sam sie układa tak ze ta głowka przesowa sie w prawo i dupcia tez i powstaje luk- nie chce lezec rowniutko-prosto.
Powiedzcie mi czy któras z Was ma podobny problem z maluchem??? Czy powinnam isc z tym do lekarza czy moze poczekac??? Nie wiem czy pozostawic to tak i czekać az maly bedzie troszke silniejszy i wtedy moze wszystko sie "wyrowna"??? Ale nie chciala bym by pozniej bylo za pozno. Wiem ze on jest malenki i nie powinnam od niego wymagac zbyt wiele bo jest jeszcze za slaby ale nie chcialabym dopuscic by mial jakies skrzywienia czy coś.
Co byscie zrobily na moim miejscu???
POMOCY!!!
powiedzcie mi czy to jest normalne???
Mój mały od urodzenia ciągnie głowę do lewej strony a do prawej nie bardzo chce. Czasami az sie boje zeby tej głowki sobie nie wykrecil-tak mocno kreci ja do lewego boku. Do PRAWEGO jak go jakos "zmusze" to tez ciagnie ale ma WIELKIE OPORY. W ubiegły piątek byłam z nim na wizycie kontrolnej u lekarza i pani dr stwierdzila ze to wszystko w normie i ze mamy ćwiczyć malego kładąc go na brzuszku by wzmacnial miesnie szyjki, bo z tylu ma bardzo sielne a boczne prawie wcale nie trzymaja glowy. Cwiczye z nim codziennie, podnosi głowkę coraz wiecej ale nadal nie chce poparzec w prawo. Jak mu pomogę przestawic te głowke to zaczyna płakać. Nie mam juz sily i strasznie sie boję o niego. Jak go poloze na pleckach to zaraz sam sie układa tak ze ta głowka przesowa sie w prawo i dupcia tez i powstaje luk- nie chce lezec rowniutko-prosto.
Powiedzcie mi czy któras z Was ma podobny problem z maluchem??? Czy powinnam isc z tym do lekarza czy moze poczekac??? Nie wiem czy pozostawic to tak i czekać az maly bedzie troszke silniejszy i wtedy moze wszystko sie "wyrowna"??? Ale nie chciala bym by pozniej bylo za pozno. Wiem ze on jest malenki i nie powinnam od niego wymagac zbyt wiele bo jest jeszcze za slaby ale nie chcialabym dopuscic by mial jakies skrzywienia czy coś.
Co byscie zrobily na moim miejscu???
POMOCY!!!
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
A ja nie wiem jak jest u nas Narazie nikt mi nic nie mowil, kiedy mam sie wstawic na pierwsza wizyte. Wiem tylko tyle, ze napewno pojde do mojego lekarza rodzinnego i napewno bedzie cytologia.U nas tez 6 tyg po ale u zwyklego GP to nie wiem jakie badania robia. My jestesmy prawie wszystkie w Dublinie pod opieka tej samej ginekolog.
Ja bede sie zabezpieczac. Tylko nie wiem narazie jak chcialabym implant antykoncepcyjny ale nie wiem, czy mozna go miec jak sie karmi piersia a nic na ten temat nie pisze. Musze sie umowic z lekarzem i zapytac. A jak nie implant to mysllam o zastrzyku na 3 miesiace. Po Sandrusi mialam zastrzyk DepoProvera i bylam bardzo zadowolona. O spirali nigdy nie mysllam, bo jakos sie tego bojeA będziecie sie jakoś zabespieczać , bo mi gin zaproponował spirale i niewiem czy to dobre rozwiązanie?
Oli.B
Fanka BB :)
Nocanka ja też po cc i też chciałabym drugie za jakiś rok żeby nie było duźego odstepu wiekowego, będę 20 lipca to podpytam gina jak to jest. Ile trzeba odczekać.
A powiedzcie ile po cc trzeba odczekać z sexem ??? Bo my po 2 tyg. już spróbowaliśmy było ok ale trochę się martwię czy to nie za wcześnie.
A powiedzcie ile po cc trzeba odczekać z sexem ??? Bo my po 2 tyg. już spróbowaliśmy było ok ale trochę się martwię czy to nie za wcześnie.
kamireszel - u mnie jest dokłądnie tak samo.
Mała woli moją prawa pierś więc myśle że to troche z tego powodu.
Dodatkowo zeby ssała lewą muszę ją karmić "z pod pachy", żeby leżała na tym samym boku, inaczej jej nawet nie ruszy.
Dostaliśmy takie same zalecenia. Układanie na brzuszku kilka razy dziennie na kilka minut. Noszenie w pozycji (jak by to nazwac - jak na krzeselku - ręka pod pupe dziecko oparte albo o brzuch rodzica, albo na ramieniu - zmiana strony żeby głowa pracowała w obie).
Jak przyszła do mnie położńa to mnie tylko nastraszyła, że jak nie będę jej układała na drugim boku to będzie miałą płaską głowę z jednej strony.
Ale ona nie chce!!! Co ją uloże to zaraz sama się przekłada.
Więc ostatnio zwijam trochę kocyk i podkładam jej z lewej strony żeby nie mogła się tam odwrócić - i w taki sposób osiągam tylko tyle że głowę trzyma po środku - ale za nic na prawej stronie.
PS.
Lekarz powiedział mi że to normalne że dzieci preferują bardziej jedną stronę, ale należy ćwiczyć różniez drugą
Mała woli moją prawa pierś więc myśle że to troche z tego powodu.
Dodatkowo zeby ssała lewą muszę ją karmić "z pod pachy", żeby leżała na tym samym boku, inaczej jej nawet nie ruszy.
Dostaliśmy takie same zalecenia. Układanie na brzuszku kilka razy dziennie na kilka minut. Noszenie w pozycji (jak by to nazwac - jak na krzeselku - ręka pod pupe dziecko oparte albo o brzuch rodzica, albo na ramieniu - zmiana strony żeby głowa pracowała w obie).
Jak przyszła do mnie położńa to mnie tylko nastraszyła, że jak nie będę jej układała na drugim boku to będzie miałą płaską głowę z jednej strony.
Ale ona nie chce!!! Co ją uloże to zaraz sama się przekłada.
Więc ostatnio zwijam trochę kocyk i podkładam jej z lewej strony żeby nie mogła się tam odwrócić - i w taki sposób osiągam tylko tyle że głowę trzyma po środku - ale za nic na prawej stronie.
PS.
Lekarz powiedział mi że to normalne że dzieci preferują bardziej jedną stronę, ale należy ćwiczyć różniez drugą
nocanka
Mama Klaudii
Ile trzeba odczekać.
My jakoś po 3 tyg.... było Ok i się nie martwię :-). Za tydzień idę do lekarza to podpytam o jakiś zastrzyk bo tabletek nie chce.......
reklama
agata077
Czerwcowa mama 2009
Dziewczyny z ta preferowana strona u dzieci trzeba bardzo ostroznie i lekarze dobrze mowia szkoda ze nie uprzedzili o konsekwencjach a mianowicie to grozi skrzywieniem kręczu szyjnego Niestety przechodzilam przez to z Olą chodzila w specjalnej czapce jak dla pinokia mialam 2 miesiace zeby dziecko wyprowadzic inaczej operacja Nikt mi nie powiedzial wtedy zeby nie odpuszczac jak ona nie chciala glowy przekrecac w druga strone wiec uwazajcie i ćwiczcie maluchy nawet jak niechce bo potem jest jeszcze gorzej niestety..