reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja niestety po tabletkach tylam. Troche lepiej bylo przy NuvaRing i pewnie od tego zaczne, bo przynajmniej nie musze pamietac o lykaniu tabsow :-).

reklama
A te plastry to wam się nie odklejały przy kąpieli? Można je zamaczać? Moja znajoma miała właśnie plastry Evra i jej się pod koniec tygodnia zawsze brzegi odklejały. Ja to bym się strasznie stresowała... Ile kosztuje opakowanie takich plastrów na miesiąc? Czy robi się w stosowaniu ich jakąś przerwę (tak jak w tabletkach na okres), czy tydzień w tydzień się je przykleja? W jakie miejsca można je przyklejać (nie chcę ich pokazywać całemu światu)?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Tau, raczej nie mogę niczego, co się wprowadza do pochwy, bo mam bardzo częste zapalenia i infekcje grzybiczne :-(

A te plastry to wam się nie odklejały przy kąpieli? Można je zamaczać? Moja znajoma miała właśnie plastry Evra i jej się pod koniec tygodnia zawsze brzegi odklejały. Ja to bym się strasznie stresowała... Ile kosztuje opakowanie takich plastrów na miesiąc? Czy robi się w stosowaniu ich jakąś przerwę (tak jak w tabletkach na okres), czy tydzień w tydzień się je przykleja? W jakie miejsca można je przyklejać (nie chcę ich pokazywać całemu światu)?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Nanya nie odklejają się przy kąpieli. można je spokojnie zamaczać. Jedyny minus że zawsze do okoła robi się czarny, tak jak normalny plaster na skaleczenia. Nie wiem ile tera kosztuje opakowanie,ale można sprawdzić w aptece internetowej.Robi się też przerwę jak przy tabletkach . Ja nosiłam na pośladkach albo na łopatce, w zimie na ramieniu ;-) Ogólnie polecam

Tau, raczej nie mogę niczego, co się wprowadza do pochwy, bo mam bardzo częste zapalenia i infekcje grzybiczne :-(
Szkoda, bo to dosc wygodne; nie lykasz, nie naklejasz, bardzo mala dawka hormonow...
W takim razie pozostaly Ci tabsy, plastry lub uwaga - kalendarzyk :-D:-D:-D

:-D:-D:-DTau kalendarzyk to chyba przed planowaniem nastepnego :D :D
Ja tez po tabletkach tyje i czuje sie generalnie nie fajnie:no::no: A co sie stosuje jak sie karmi czy mozna brac jakies hormony czy jak?

W zeszłym roku płaciłam za plastry od 40 do 50zł, zależnie od apteki. Plastrów w opakowaniu jest 3, na 3 kolejne tygodnie, potem robi się tydzień przerwy.
Przyklejać można je w kilku miejscach - jest to opisane na ulotce. Najwygodniejsze jak dla mnie były pośladki :-) Trzeba tylko pilnować, żeby nie nakleić plastra 2 razy pod rząd w tym samym miejscu. Czyli doskonale sprawdza się patent - raz jeden raz drugi pośladek.
Plastry się nie odklejają, nawet jeśli, to tylko brzegi lekko odstają pod koniec tygodnia noszenia, co jest zupełnie niegroźne. Ja się z tym plastrem kąpałam w basenie codziennie, odmaczając tyłek bez oszczędzania i było spoko :-)
Jedyne co, to ten brudek, który się dookoła plastra zbiera i nieestetycznie wygląda. No, ale na pośladku to chyba aż tak nie przeszkadza :-)

reklama
Do góry