reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja też byłam dzisiaj u lekarza, wyniki w porządku, w posiewach nic nie wyhodowano, szyjka zamknięta, rozwarcia brak, w ciągu najbliższych dwóch trzech dni nic nie powinno się dziać, ale w przyszłym tygodniu kto wie :szok::tak:.
Mój ginekolog robi usg bardzo rzadko, ja też nie jestem zwolenniczką częstych podglądań, ale przyznam, że po tych rewelacjach, które napisałyście a propos dużych dzieciaczków to teraz żałuję, że go nie podejrzeliśmy. Z ostatniego usg, które miałam robione na przełomie marca/kwietnia wynikało, że powinien się urodzić z wagą ok.3800. I teraz się zastanawiam a co jeśli będzie większy :sorry:.

reklama
Ja też byłam dzisiaj u lekarza, wyniki w porządku, w posiewach nic nie wyhodowano, szyjka zamknięta, rozwarcia brak, w ciągu najbliższych dwóch trzech dni nic nie powinno się dziać, ale w przyszłym tygodniu kto wie :szok::tak:.
Mój ginekolog robi usg bardzo rzadko, ja też nie jestem zwolenniczką częstych podglądań, ale przyznam, że po tych rewelacjach, które napisałyście a propos dużych dzieciaczków to teraz żałuję, że go nie podejrzeliśmy. Z ostatniego usg, które miałam robione na przełomie marca/kwietnia wynikało, że powinien się urodzić z wagą ok.3800. I teraz się zastanawiam a co jeśli będzie większy :sorry:.

aril pewnie przed porodem w szpitalu zrobią jeszcze USG i wtedy jak coś to będą działać :-) także nie martw się na zapas

Ja tez po wizycie,dzidzia juz gotowa na wyjscie stad te skurcze w pachwinach,wymaz z pochwy ktory robilam tydzien temu wyszedl okay,tak ze teraz tylko czekac,a jak dlugo to niewiadomo,za tydz. ostatnia wizyta mam nadzieje ze juz mnie nie bedzie do:tak:tyczyla

dziewczyny tyle piszecie o tym,że dzidzie mogą urodzić się duże że ja też teraz się przestraszylam, bo miałam robione ostatnio USG w 34 tyg i dzidzia moja ważyła 2300gr a 2 tygodnie wcześniej 1750gr. Więc szybko przybrała na wadze i może do porodu dużo "utyć" jeszcze

Dorotka, nie martw się, mnie gino powiedział w 35 tc że mała ma 2140g, a 3 tyg wcześniej miała 1905g... to są pomiary hipotetyczne zobaczymy ile będzie jak się niunia wykluje...

dziewczyny tyle piszecie o tym,że dzidzie mogą urodzić się duże że ja też teraz się przestraszylam, bo miałam robione ostatnio USG w 34 tyg i dzidzia moja ważyła 2300gr a 2 tygodnie wcześniej 1750gr. Więc szybko przybrała na wadze i może do porodu dużo "utyć" jeszcze

Moje usg w 32 tygodniu wskazywało wagę 1760g, a dokładnie 2 tygodnie potem 2360g i ta waga mieści się w 50 centylu. Także nie martw się - to jak najbardziej normalny przyrost :happy:

A najgorsze jest to,że już do porodu nie będę miała robionego USG bo pytałam się mojego gina a on,że już więcej nie potrzeba robić. Czyli ostatnie usg w 34 tyg.
Czy u Was dziewczyny tez tak jest w przychodni?

Ja mam krótkie co wizytkę, aby sprawdzić tętno dziecka i ew, ułożenie, szczegółowe miałam w 23 tc, 32 tc, 35 o ułożenie i teraz będę mieć 4 czerwca przed samym porodem czu zmieniło się ułożenie i hipotetyczna waga dzidziusia... czyli 4 takie dokładne...

reklama
ja mialam ostatnie usg w 36 tyg. mały miał wtedy ok 2800 g. , nie znam norm i aż się zaczynam bac ile bedzie teraz. Jeśli dotrwam do 1 czerwca to wtedy bede miec usg.
Jak juz wielokrotnie pisałam moj Michaś mial wymiary 4300 g i 58 cm. Ja mam tylko 158 cm i wazylam wtedy około 66 kg. Dalam rade go urodzić , ale jednak chcialabym troche mniejszego dzieciaczka teraz. O cesarce nikt wtedy nawet nie pisnął słówkiem , teraz także nie, chociaż jak kiedyś miałam klientke ze stanów , położną, to mówiła zdziwiona ze powinna byc brana pod uwage cesarka ze wzgledu na wymiary pierwszego dziecka wlasnie.

Ostatnia edycja:
Do góry