reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

A ja sobie leżę nadal w szpitalu, byle do czwartku, zrobią USG i zobaczymy, to będzie 37 tydz więc zobaczymy czy mnie "zetną" Bardzo mi się podobają tutejsze określenia lekarzy.... "skończymy Panią" / "zetniemy Panią"........

Nocanka dobrze, że mówią "skończymy Panią" a nie "skończymy z Panią";-). Leż sobie i niech Mała rośnie. Wszystko będzie dobrze:-).

reklama
Leże leże, już 10 dobę..... Sanatorium jak się patrzy..... Codziennie pytają czy nie mam skurczy, a ja jeszcze nawet jednego nie miałam............... Dzidzia kopie, wszystko jest OK. Jak to lekarze mówią , "....dlatego że jest Ok to jeszcze Pani leży na patologii, gdyby nie było OK leżałaby Pani ścięta na położniczym..."

U mnie pojawił się problem opuchniętych nóg. Kilka dni temu ze zdziwienie zauważyłam ze mam problem ze zgięciem palców . Sciagam skarpetki, patrze a moje nogi wyglądają jak serdelki. Nie da sie nawet kostek wyczuc. Nie moge zalozyc zadnych butow. Nie pomagaja chlodne kompiele ani lezenie z uniesionymi nogami. Najgorsze ze opuchlizna nie zmniejsza sie nawet po nocnym odpoczynku.
We wtorek powiem o tym na wizycie ale pewnie i tak jedyne co uslysze: TO NORMALNE :sorry2:

U mnie pojawił się problem opuchniętych nóg. Kilka dni temu ze zdziwienie zauważyłam ze mam problem ze zgięciem palców . Sciagam skarpetki, patrze a moje nogi wyglądają jak serdelki. Nie da sie nawet kostek wyczuc. Nie moge zalozyc zadnych butow. Nie pomagaja chlodne kompiele ani lezenie z uniesionymi nogami. Najgorsze ze opuchlizna nie zmniejsza sie nawet po nocnym odpoczynku.
We wtorek powiem o tym na wizycie ale pewnie i tak jedyne co uslysze: TO NORMALNE :sorry2:
Jakby nie patrzec, to normalne :tak::tak::tak::tak:

Wiem, ze obrzęki w ciąży są normalne:confused:. Ja od polowy ciąży jestem cala opuchnięta ale teraz to jest masakra. W życiu nie widziałam tak popuchniętych stup.

u mnie pojawił się problem opuchniętych nóg. Kilka dni temu ze zdziwienie zauważyłam ze mam problem ze zgięciem palców . Sciagam skarpetki, patrze a moje nogi wyglądają jak serdelki. Nie da sie nawet kostek wyczuc. Nie moge zalozyc zadnych butow. Nie pomagaja chlodne kompiele ani lezenie z uniesionymi nogami. Najgorsze ze opuchlizna nie zmniejsza sie nawet po nocnym odpoczynku.
We wtorek powiem o tym na wizycie ale pewnie i tak jedyne co uslysze: To normalne :sorry2:

no ja mam dokładnie ten sam problem. Od początku maja mam opuchnięte stopy i dłonie- przez całe dni.
Położna kazała mi leżec z nogami uniesionymi ale to zbytnio nie pomaga -wcale.

Samaro, a jak planujesz dojechac na wizyte na boso? :-D

Mnie naszczescie nie dopadlo, ale znajoma z pazdziernika zeszlego roku miala latem identycznie jak Ty i musiala po prostu lato przecierpiec niestety.

Wiesz co przeszło mi to przez myśl :baffled: Butów nowych nie ma co kupować na te 4 tyg. Wyjdzie na to ze w swoich szlapciach po domowych wyskoczę :-p
Moja kolezanka, ktora rodzila w sierpniu , tak wlasnie zrobila :tak::tak::tak::tak:
Ona chciala kupic sobie jakies buty, ale niestety nie mogla nic znalesc az takiego szerokiego. byla wsciekla jak osa :angry::angry::angry::angry:, ale teraz jak o tytm opowiada to sie smieje :-D:-D:-D:-D
pozdrawiam, jakos damy rade

reklama
W radach dotyczących obrzęków wyczytałam, ze można używać rajstop uciskowych które się zakłada zaraz po wstaniu z łózka zanim krew zdąży napłynąć do nóg :tak:
Jedyna pozytywna strona obrzęków jest to, ze w ten sposób organizm daje znak, ze jest gotów do porodu :szok: Podobno woda nagromadzona w tkankach ma pomoc w razie krwotoku przy porodzie. Żeby organizm się zbytnio nie odwodnił.
Jak widać zawsze są dwie strony medalu :-D

Do góry