reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

NO to dolacze sie do alergiczek...
na kurz to w standardzie a w ciazy pojawila mi sie alergia na soki:szok:
otoz strasznie swedziala mnie skora, szczegolnie na piersiach i brzuchy "wspanialy" GP trzymal sie tego ze to sie rozciaga....ale nie przekonywal mnie bo to bylo swedzenie typu "zaraz sie zadrapie"! i wyrobic nie moglam, zrobili mi badania watroby, ale wszytsko bylo OK, pozniej dal jakies tabletki antyhestaminowe- bezpieczne tabletki antyalergiczne w ciazy....ale wspomnial ze powoduja sennosc, wiec mam auta nie prowadzic po ich wzieciu...ale ja tez dzidzi nie czulam caly dzien wiec odlozylam. Trafilam na kolezanke ktora miala podobny problem i wspomniala o sokach! i miala racje, przestalam pic soki i przestalam sie drapac!

Kluseczka- mi mowiono ze 4 tabletki na 24h

Doszly dzis moje wyniki na paciorkowce typu B. Wynik NEGATYWNY.
Oj jak sie strasznie ciesze. Naprawde kamien spadl mi z serca. :-):-):-):-)

Fantastycznie!!!

reklama
Wlasnie jestem po wizycie kontrolnej. Moja ksiezniczka okazalo sie ma juz 2/5 glowki w dole :szok:
Oby wytrzymala do 23:baffled: Musze z nia powaznie porozmawiac :-)
Mocz i cisnienie w normie ;-)
Gdyby jeszcze mnie wszystko nie bolalo to by bylo cudnie. :baffled: Jestem niedospana, zla i wszystko mnie denerwuje. Moj maz sie mnie naprawde boi :-D:-D

Ja po wizycie u ginki: wiadomosci w sumie dobre (chociaz jakby byly inne to bym sie nie gniewala :-p)bo szyjka zamknieta i dluga, ginka powiedziala ze to dobrze, niech dzidzia sobie rosnie, bedzie zdrowsza i silniejsza. Morfologia tez bardzo dobra...Nast wizyta pod koniec maja...

Super ze wszystko u was dobrze :-) ja mam nadzieje ze tez bede miala dobre wiesci juz za tydzien 18 maja mam wizyte :-)

Ja też już po wizycie, szyjka długa i zamknięta, Synuś cały czas główką na dole, ale jeszcze się nie wstawia w kanał rodny, czyli mam jeszcze czas :-). Ogólnie ok.
A w czwartek będę miała pierwsze ktg, udało mi się umówić na popołudnie to i tatuś sobie posłucha a co niech ma :-D.

Gratuluje dobrych wiadomosci:-)
A bolec to juz nas coraz czesciej chyba cos bedzie....ja do tej pory nie narzekalam ale coraz czesciej zaczynam marudzic bo coraz czesciej cos mnie boli a juz zwlaszcza jak sie Mala wypina....caly czas sie ludze ze probuje sie przekrecic ale juz sama nie wiem:-) Zgodnie z dyspozycja lekarza oszczedzam sie...ciekawe co bedzie na nastepnej wizycie 20 maja:-)

Ja mam jutro wizyte to musze go zapytac o badanie HBS, VDRL i ten wymaz w kierunku paciorkowcow bo nic mi nie mowił ze takie badania sa potrzebne do szpitala. A o ktg to pewnie moge pomarzyc, mam nadzieje ze zrobi mi usg.

Jestem po wizycie u mojej modwiife (poloznej). Jak zwykle u mnie wszystke cudownie :-D Mocz w porzadku, cisnienie 120/60, wymiar brzuszka prawidlowy, serduszko dzidzi bije jak dzwon :tak::-D Synus caly czas siedzi glowka w dol. Porozmawialysmy, posmialysmy sie, kolejny termin wizyty to 01 czerwca ;-)ciekawe czy doczekam 2w1 ;-)

Mnie jak narazie nic nie boli, nic nie kluje, nic sie nie rozchodzi :-) Z Sandrusia tez zadnychw czesneijszych objawow nie mialam. Wstalam rano a tu wody ciurkiem sie zaczely saczyc ;-)

Moje drogie trzeba bylo nie rozkladac to byscie teraz nie zaciskaly:-D:-D:-D:-D
Heheheh dobre dobre :-D:-D:-D:-D

Zielona trzymaj sie:tak:i duuuuuuzo wypoczywaj :tak: spij ile sie da :-D
Sandra urodzila sie w 38 tygodniu wiec i ja sie szykuje na za tydzien ;-) Ale czy cos sie wtedy bedzie dzialo to trudno powiedziec.

Dziewczyny wspolczuje Wam tych alergii. Sama nigdy nie mialam, ale kobieta mojego taty ma i wiem jak sie z tym meczy.

Dominika super :tak::tak::tak: ciesze sie ze wynik negatywny :tak::-)

Kasia, ari gratuluje samych dobrych wiesci :tak::-)

reklama
Do góry