reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Mnie nadal trzyma przeziebienie- z nosa mi leci, oczy lzawia i na wieczor rozbiera. Acha jaka dawka paracetamolu jest dozwolona w ciazy? Bo lekarza chyba i tak nie ma co sie pytac bo mi pewnie nic nie dadza.

Maksymalna dawka dobowa paracetamolu nie powinna przekraczać 4g, a jeśli stosowany jest przez kilka dni to 2,5g. Przeciętne dawkowanie terapeutyczne to 500mg (0,5g) co 4 lub 6 godzin.
Ważna uwaga: paracetamol ma działanie przeciwbólowe i przeciwgorączkowe. Nie działa przeciwzapalnie!! Więc jeżeli nie masz gorączki i dolegliwości bólowych branie paracetamolu mija się z celem.

reklama
Oj ne sa takie zle. Moze mleko nie najlepsze ale ja np bardzo lubie jogurty.

Mnie nadal trzyma przeziebienie- z nosa mi leci, oczy lzawia i na wieczor rozbiera. Acha jaka dawka paracetamolu jest dozwolona w ciazy? Bo lekarza chyba i tak nie ma co sie pytac bo mi pewnie nic nie dadza.

Kluseczka - soja też może uczulać! :sorry2: Z tymi alergiami to przesrane :baffled::baffled::baffled: Na szczęście nikt z mojej rodziny i rodziny męża nie ma alergii pokarmowych, ale mój T jest niestety uczulony na sierści, roztocza, drzewa, zboża i inne takie i też się boję aby Niunia tego po nim nie przejęła. Ponoć przy jednym rodzicu alergiku ryzyko alergii u dziecka wynosi 20%, przy obu rodzicach 40%, no chyba , że oboje na to samo uczuleni, to wtedy chyba 80%!
A paracetamol możesz wziąć na noc jedną tabletkę na pewno. Ale ile w ciągu doby to nie powiem Ci , ale pewnie ze dwie , trzy. Zawsze możesz zacząć od pół :-)

Ja mam alrgie tylko na kwitnaca topole i trawe, moj maz wcale a dzieciaki wszystkie alergiki i głownie alergia pokarmowa. wrrrr

Mnie mówili, jak mnie łupało po wyrwanym zębie, że 4 tabletki na dobę mogę spokojnie wziąć :happy2: Czyli 2000mg :happy2:

Hmm dzieki dziewczynki. JA wezme teraz na noc jedna tabletke i do lozeczka no a jutro coz rano szkola rodzenia a po poludniu do pracy wiec mam nadzieje ze pomoze:-(

Poziomka- ja mam taki maly problem ze raczej b rzadko mam goraczke, poniewaz moj organizm sie nie broni. Zazwyczaj przy 37 juz leze i ledwie oddycham ale bola mnie miesnie wiec moze pomoze- DAJ BOze;-);-)

DO jutra kobietki.

Doszly dzis moje wyniki na paciorkowce typu B. Wynik NEGATYWNY.
Oj jak sie strasznie ciesze. Naprawde kamien spadl mi z serca. :-):-):-):-)

Doszly dzis moje wyniki na paciorkowce typu B. Wynik NEGATYWNY.
Oj jak sie strasznie ciesze. Naprawde kamien spadl mi z serca. :-):-):-):-)

Super, ja tu nie będę miała tego badania i trochę sie tym martwię. Miałam na początku ciąży negatywne, ale w poprzedniej - pozytywne, mam nadzieję że wszystko jest ok.

reklama
Do góry