reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
Melduje się po komunii. Chyba przesadziłam z tą" imprezą". Dziś mój S musiał mnie prowadzić do łazienki,bo czułam, że mi się wszystko rozchodzi i chyba się połamię. Poza tym na majtkach zauważyłam,ze dziwną wydzielinę-tak jakby podbarwiona krwią była- taka jak pod koniec okresu. Strasznie się martwię. Troszkę boli mnie brzuch-ale to chyba nie są skurcze-ból jest podobny do miesiączkowego,ale słabszy. Mój S za chwilę idzie do pracy a ja się stresuje,bo nie wiem co mi jest

Melduje się po komunii. Chyba przesadziłam z tą" imprezą". Dziś mój S musiał mnie prowadzić do łazienki,bo czułam, że mi się wszystko rozchodzi i chyba się połamię. Poza tym na majtkach zauważyłam,ze dziwną wydzielinę-tak jakby podbarwiona krwią była- taka jak pod koniec okresu. Strasznie się martwię. Troszkę boli mnie brzuch-ale to chyba nie są skurcze-ból jest podobny do miesiączkowego,ale słabszy. Mój S za chwilę idzie do pracy a ja się stresuje,bo nie wiem co mi jest

Lenko, może to być ale nie musi odejście czopu... nie denerwuj się to najważniejsze spróbuj się zrelaksować a jak bardzo boli to weź sobie walnij 2 nospy. powinno ci ustąpić... ewentualnie jeszcze kąpiel... jak po tym nie przejdzie to... wiesz zresztą... ale liczę że to fałszywy alarm...

Lenka-trzymaj sie kochana, połóż się i odpocznij-będzie dobrze:tak:

Ja też dziś dostałam takich bóli,że ledwo dotarłam do domu, o 18 miałam awaryjną wizyte u gina, ale tylko badanie wewnetrzne, na szczęście jeszcze nic sie nie dzieje, poprawił krążek, ale ponoć dobrze trzyma i co najważniejsze pobrał mi wymaz:tak:-pierwszy wynik w czwartek, a w środe mam się stawić na usg-trzymajcie kciuki:-)

Lenka-trzymaj sie kochana, połóż się i odpocznij-będzie dobrze:tak:

Ja też dziś dostałam takich bóli,że ledwo dotarłam do domu, o 18 miałam awaryjną wizyte u gina, ale tylko badanie wewnetrzne, na szczęście jeszcze nic sie nie dzieje, poprawił krążek, ale ponoć dobrze trzyma i co najważniejsze pobrał mi wymaz:tak:-pierwszy wynik w czwartek, a w środe mam się stawić na usg-trzymajcie kciuki:-)

Trzymamy twardo :-D

No i po wizycie, dostałam glukometr, wykład o diecie i zrobili mi ekstra USG. Cukier mam przekroczony tylko odrobinkę, mam nadzieję że dietka da rezultat.
Misia ma już 3 kg, jest 8 % większa od przeciętnej, ale jej waga jest w normie - to mnie ucieszyło.
No i mogę jeść LODY!!! - ale tylko słodzone słodzikiem, jest tu taka jedna marka, muszę poszukać w sklepach.
Jutro mam jeszcze wizytę z jakimś profesurem:szok:, na tematy okołoporodowe, a także swędzenia skóry i wysypki, jaka mi wyskoczyła. To chyba tyle.

LENKA och babolku przeforsowałaś się chyba , weż nospe i wskakuj do łóżeczka , wrazie czego dzwoń do ginka. Trzymam kciuki .

Mewunia zasługujesz na ogromniaste lody:-D:-D:-D wkońcu dzwigasz porządną kobiecine:tak::tak::tak:. ciesze się że z maleńką wszystko dobrze.

reklama
Dziewczynki- mam wlasnie apytanko odnosnie tych badan HBS, VDRL i wymaz w kierunku paciorkowcow...tutaj w Anglii nigdy o tym nie slyszalam, polozna tez nic nie wspominala, o co tak w ogole w nich chodzi.
Dominika- mowisz ze je robilas, i cos mi chodzi po glowie ze pisalas ze musialas bo przy zeszlym porodzie mialas, mozesz mi cos wiecej o tym napisac i myslisz ze moglabym sie o nie upomniec do poloznej?

Wiesz co nie chcę cię straszyć, ale zanim trafiłam do szpitala to też bolała mnie kość ogonowa i czułam jakby mi się miednica rozjeżdzała, tak że chodzenie sprawiało mi ból no i czułam takie kucie na dole :-D
Także pakujcie się powoli :-D:-D:-D

Monika ty nie strasz!!! mnie od jakiegos czasu wlasnie tak wszytsko boli!!!

Wy tutaj o mdlosciach...mam to samo, nawet klika posilkow zakonczylam niestety wymiotami, moze to jednak tylko nacisk na zoladek... bo od czasu do czasu mnie mdli plus mam bole brzucha jakby na rozwolnienie a tak naprawde mecza mnie zaparcia!ehhh o co w tym wszytkim chodzi

lenka87- Lenka ty lepiej odpoczywaj...i moze w iedzy czasie przedzwon do lekarza...

Do góry