reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dołączam się z gratulacjami !!!:-)

Bardzo się cieszę, że u Was wszystko ok :tak:, ja nestety nie mogę tego o sobie powiedzieć :-(. Wczoraj odebrałam wyniki morfologii (są dobre) i moczu. Niestety wynik moczu mnie zdołował, pokazało się wysokie stężenie ciał ketonowych :szok: a pani która mi wynik wydawała kazała w trybie pilnym skontaktować się z lekarzem - wizytę mam w środę. Mam cichą nadzieję, że te ciała ketonowe nie wpływają źle na Dzidzię. Przepłakałam wczoraj prawie cały dzień ale dzisiaj już mi trochę lepiej.

MAdzimba a czy powiedzieli Ci co to oznacza? Moze to nic strasznego? Zapytaj naszej expertki TAU ona moze wiedziec i nie zamartwiaj sie na zapas.

reklama
Hej dziewczynki. Jestem mama majowa ale od czasu do czasu was podczytuje ( jeden z terminow mam na 27 maja wiec moze na czerwiec sie zalapie), mam nadzieje ze nie bedziecie mialy mi za zle ze sie wtrace.
madziumba z tymi cialam ketonowymi u mnie jest tak ze dostalam specjalne paski od lekarza i musze raz w tygodniu badac poziom tych cial w moczu. Jestem na diecie dla cukrzycowych mam i duza ilosc cial ketonowych w moim przypadku swiadczy o tym ze jem za malo weglowodanow. Moze ostatnio masz troche mniejszy apetyt i jesz za malo ??? Jesli chodzi o dzidzie to ciala ketonowe w moczu mowia nam o tym ze malenstwo zamiast czerpac od nas pokarm zabiera nam tkanke tluszczowa i wszystko by bylo fajnie gdyby nie to ze wraz z tkanka tluszczowa dostarcza sobie jakies nieodpowiednie substancje ktore sa dla niego szkodliwe ( tak mi tlumaczyl lekarz ale nie wiem jak to jest w Twoim przypadku) Mogę Cie pocieszyc bo czasami ten wynik jest falszywy jesli masz duze uplawy ?( badana jest tez wydzielina z pochwy). Mam nadzieje ze nie napisalam zadnych glupot, tak mi to wytlumaczono. Pozdrawiam i trzymam kciuki !!!

Malinka009 bardzo dziękuję za odpowiedź :tak:, ja też jestem na tej diecie i dzisiaj z lekarzem się telefonicznie konsultowałam (powiedział żebym była spokojna).

Madziumba, swojego czasu też miałam problem z ketonami, dzwonię do mojego gina, a ten powiedział, że nie powodów do obaw, i stwierdził, że mam ketony przez to, że wcześnie jadłam kolację a wyniki robiłam na czczo... więc nie martwiłam się tym, a za 3 tygodnie robiłam znów wyniki, to po ketonach nie było ani sladu więc głowka do góry :-)

Ewunia22, Jnia, Kasia Irlandka - gratuluje dobrych wieści laseczki :-)

Regina_fallangi, ale mialas przeżycia, niezazdroszczę :eek:

Madziumba bądź spokojne, sama widzisz, ze dziewczyny miały podobne sytuacje i jest ok, u Ciebie tez tak będzie zobaczysz :-)

Dziewczyny gin. kazał mi zrobić badanie na posiew bakteriologiczny moczy bo cos tam było za dużo, miała któraś to? i jak wyjdzie ze zly wynik to kazal sie naychmiast zgłosic po antybiotyk. matko, juz nie nadazam z tymi badaniami :angry:

Tacjana ja tez musze zrobic posiew bo jakies nieprawidlowosci w moczu byly, ale lekarz mi mowil ze to nie powod do wielkich obaw. Trzeba tylko w pore zareagowac.:tak:

A ja tez mialam dzisiaj wizyte u lekarza, i niestety nie mam dobrych wiesci dla siebie. Mam skurcze, ktore wymykaja sie spod kontroli i ten tepy bol w kroczu, ktory moze doprowadzic do porodu przedwczesnego. Wiec zalecenie lekarza - LEZEC. Dla mnie to prawie jak wyrok, bo strasznie doluje sie siedzac calymi dniami sama w domu... Mam nie chodzic, bo jak sie nie poprawi to za 10 dni podczas nastepnej wizyty zostane wyslana na patalogie. Dolujace :-:)-:)-(

reklama
Madziumba, swojego czasu też miałam problem z ketonami, dzwonię do mojego gina, a ten powiedział, że nie powodów do obaw, i stwierdził, że mam ketony przez to, że wcześnie jadłam kolację a wyniki robiłam na czczo... więc nie martwiłam się tym, a za 3 tygodnie robiłam znów wyniki, to po ketonach nie było ani sladu więc głowka do góry :-)

Madziumba u mnie bylo identycznie jak w przypadku Ewunii22, wiec glowa do gory i o nic sie martw.

Nie martw się Madziumba, myślę, ze będzie tak jak piszą dziewczyny:tak:

Madziumba bądź spokojne, sama widzisz, ze dziewczyny miały podobne sytuacje i jest ok, u Ciebie tez tak będzie zobaczysz :-)

Dziewczyny bardzo dziękuję za pocieszenie, ulżyło mi!!! :-) Aż mi banan się na twarzy pojawił :tak:. jeszcze raz dzięki :-)

Tacjana ja tez musze zrobic posiew bo jakies nieprawidlowosci w moczu byly, ale lekarz mi mowil ze to nie powod do wielkich obaw. Trzeba tylko w pore zareagowac.:tak:
A ja tez mialam dzisiaj wizyte u lekarza, i niestety nie mam dobrych wiesci dla siebie. Mam skurcze, ktore wymykaja sie spod kontroli i ten tepy bol w kroczu, ktory moze doprowadzic do porodu przedwczesnego. Wiec zalecenie lekarza - LEZEC. Dla mnie to prawie jak wyrok, bo strasznie doluje sie siedzac calymi dniami sama w domu... Mam nie chodzic, bo jak sie nie poprawi to za 10 dni podczas nastepnej wizyty zostane wyslana na patalogie. Dolujace :-:)-:)-(

Tacjna, Kabaretka
głowa do góry musimy się trzymać !:-)

Do góry