reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dzień dobry się z paniami ;-)
U mnie piękna pogoda i samopoczucie niezłe ale wczoraj wieczorem to był koszmar. Wieczorkiem zaczął mi twardnieć brzuch i czułam napieranie na szyjkę,w dodatku zaczęło mnie telepać jak by mi zimno było. Ciśnienie i puls były ok wiec wzięłam no spa i hydroxyzynę i jakoś noc minęła,dziś jest dużo lepiej. A z zabawnych rzeczy to śniło mi się ze byłam na patologi ciąży i wszystkie dziewczynki z naszego forum też tam były :-D:rofl2:
Carmi ja tak miałam 3 wieczory z rzędu ,brałam no spa i się kładłam

Ostatnia edycja:
reklama
dobry,

czy ktoras z Was odczuwa ostatnio moze takie delikatne, ale wkurzajace niemilosiernie bole w podbrzuszu? Takie troche jakby okresowe, jak mialam na poczatku ciazy. Sa tak od ok 4 dni, moze z raz na dzien, poboli przez dluzszy czas, zestresuje matke :crazy: i potem spokoj. To normalka?

EDIT: o matko boska, czy ja dobrze swoj liczniczek odczytuje i czy mi sie wlasnie zacza 36tydz???? :szok:

Ja też odczuwam te bóle od jakiegoś czasu, ale nieregularnie, tzn. pojawiają raz na kilka dni.
A licznik dobrze odczytałaś - także szykuj się Dziewczyno;-)

Kabaretko trzymaj się - zobaczysz zleci szybciutko:tak:

dobry,

czy ktoras z Was odczuwa ostatnio moze takie delikatne, ale wkurzajace niemilosiernie bole w podbrzuszu? Takie troche jakby okresowe, jak mialam na poczatku ciazy. Sa tak od ok 4 dni, moze z raz na dzien, poboli przez dluzszy czas, zestresuje matke :crazy: i potem spokoj. To normalka?

EDIT: o matko boska, czy ja dobrze swoj liczniczek odczytuje i czy mi sie wlasnie zacza 36tydz???? :szok:
Carmi, mnie też od kilku dni boli podbrzusze, ból promieniuje do ud. Do tego jakieś kłucia no i niestety brzuch wciąż twardy :-( Biorę no-spę, magnez i staram się jak najwięcej leżeć. W środę idę do gina więc jeszcze go podpytam czy to normalka i wszystko ok.
Odpoczywaj i staraj się nie stresować, choć wiem że to trudne :tak:
U mnie też już 36 tydz :szok: a do cc 28 dni :hmm::baffled:

Kabaretka, nie panikuj, jeszcze sie zdarzysz naspacerowac i nasiedziec na lawce w parku :-D codziennie ;-)

A z zabawnych rzeczy to śniło mi się ze byłam na patologi ciąży i wszystkie dziewczynki z naszego forum też tam były :-D:rofl2:

Magni, to wcale zabawne nie jest :-pmam nadzieje, ze mnie tam zabraklo :-D
Carmi ja tak miałam 3 wieczory z rzędu ,brałam no spa i się kładłam
Ja też odczuwam te bóle od jakiegoś czasu, ale nieregularnie, tzn. pojawiają raz na kilka dni.

to dobrze, zaciskam wiec zeby i dzielnie czekam :-) wlasnie sie troche po domu pokrzatalam i ustapilo. W sumie to wlasnie dopiero na to wpadlam, ale od kilku dni magnezu juz nie biore, wiec wiem chyba skad to sie bierze :crazy:

A licznik dobrze odczytałaś - także szykuj się Dziewczyno;-)

a ja jeszcze materacyk zamowic musze :-D rany, dopiero co byl 6 tydzien :baffled:
wczoraj dopiero tez masaz szyjki olejkiem zaczelam, a raczej maz zaczal (choc powinnam byla juz 2 tyg temu). Kurcze, nastepnym razem to przed jakas gre wstepna trzeba bedzie sobie zaserwowac chyba. ;-)
Ale mimo wszystko ze na porod jestem teraz niesamowicie pozytywnie nastawiona, to znow koszmary porozrywanego krocza powrocily. Szczegolnie jak czapeczki ogladam i zastanawiam sie, jak taka "kuleczka" ma wyjsc ze mnie. Boje sie tez o moje oczy podczas parcia :-D Do tego pewnie, znajac moje szczescie, pokoj z wanna zajety bedzie, i przyjdzie mi rodzic normalnie i to jeszcze bez lazienki w pokoju :confused2:

Carmi, nie stresuj sie na zas, bo wszystko bedzie "cacy":tak::-p. Ja od wczoraj odczuwam od czasu do czasu takie mocne klucie w dole i ciagniecie jak na okres. Mam nadzieje, ze na poczatku maja cos sie ruszy.

Carmi, nie stresuj sie na zas, bo wszystko bedzie "cacy":tak::-p. Ja od wczoraj odczuwam od czasu do czasu takie mocne klucie w dole i ciagniecie jak na okres. Mam nadzieje, ze na poczatku maja cos sie ruszy.

obiecujesz, ze wszystko takie cacy bedzie? :rofl2:trzymam wiec za slowo :-p

a ja 4 maja dopiero akupunkture zaczynam. Ciekawe czy w ogole zdaze pojsc choc na 1 zabieg :-D:-D:-D

Jezu, dziewczyny , nie straszcie mnie!:szok::szok::szok:
Ja ostatnio też czuję takie bóle w podbrzuszu jak na okres, promieniujące na plecy ( lędźwie). dokładnie tak jak za starych , dobrych czasów , jak zaczynał się okres.Nie jest to mocne, ani częste, ale zdarza się. A ja zaczęłam dopiero 34 tydzień!!!! I aż tak mi się spieszy!

reklama
Dziewczynki a od kiedy można zacząć kurację liśćmi malin? Bo ostatnio gdzieś je wynalazłam i się zastanawiam, kiedy zacząć pić:confused:
Tusienka mi powiedziano by zaczac pic herbartke z lisc malin od 32tc jedna filizanke z czasem zwiekszyc ilosc do 3-4 dziennie.
Jednak sa przeciwskazania tj cesarskie ciecie w poprzedniej ciazy, jakiekolwiek wczesniejsze krwawienie, ciaza blizniacza, wysokie cisnienie, dzidzia ulozona posladkowo, albo planowane cesarskie ciecie.

ja mam zmartwien ciag dalszy...chociaz w porownaniu do Was dziewczyny to nic strasznego, bo o ile mi wiadomo to z dzidzia wszytko ok i nie mam zlych wynikow badan, tylko ta mala pipka wciaz glowka w gorze siedzi. Gimnastykuje sie ile moge by jej pomoc sie obkrecic, ale poki chyba nic. Zreszta sama nie wiem, szczegolnie martwi mnie to ze te cwiczenia nalezy wykonywac az do chwili jak sie dzidzia obkreci a jak tylko przyjmie odpowiednia pozycje to zaprzestac, tylko ja nie jestem pewna czy bede umiala rozpoznac czy ona przybrala juz odpowiednia pozycje. Tak mi sie zdaje ze czuje jej glowke po prawym zebrem bo jest cos twardego i okraglego i wiecej kuksancow czuje w dolnej lewej stronie brzucha a w gorze czuje bardziej wypychanie. Nie wiem czy sie nie myle, bo skad mam to wiedziec. Polozna widze dopiero za 1,5 tyg pozniej 2 tygodnie pozniej a co bedzie jak ja tak bede cwiczyc i sie okaze ze ona juz przekrecona i jeszcze gorzej soebie zrobie dalej cwiczac bo moze ja obkrece znowu ehhh czy tylko ja mam tak nasrane w glowie?:-(

Do góry