reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zainteresowania, hobby...

Ja wymiękam chyba wpadne normalnie w kompleksy i wykasuje konto bo ja nie mogę z takimi zdolniachami na jednym forum przebywać!!!!!!!!!:-):-):-)

Daisy nie przejmuj się ja też nic nie umiem, jeżeli nie da się tego zrobić na komputerze to ja tego nie potrafię zrobić;-);-) prócz zdolniachów na tym forum sa również totalne antytalencia takie jak ja:tak::tak::tak:

reklama
1.A tu Obiecane Anioły ,lecz nie wszystkie, bo już rozdałam czesć zanim zdjećie zrobiłam.
Ale te teściów zrobie fote jak ich nie bedzie;-):-)!!!
2.KLOCKI PRÓBNE MOJEJ POŁOWY I KARMNIK JESZCZE NIE SKOŃCZONY.
3.Ostatnie to buty na rzece WIDAWIE w Namysłowie.
Kolesiana weszła sobie na lód który zaraz zaczał pękać i wyskoczyła z butów!
A to wszystko w WIGIILIE!!
A więc w ten dzień CUDA się zdażaja!!Buty wiosna popłyną do morza.
Dziewczyny z pomorskiego paczcie morze znajdziecie!!:-D;-)
A swoją drogą pewnie jej wesoło było jak wracała do domu w skarpetkach!!
Bo ze strachu raczej zimno :no::no::no::-D.
Niemogłam nie zrobić fotki!!:-D:-):-):-)

Załączniki

• KLOCKI 039.jpg
    KLOCKI 039.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 60
  • KLOCKI 040.jpg
    KLOCKI 040.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 55
  • KLOCKI 089.jpg
    KLOCKI 089.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 62
  • KLOCKI 100.jpg
    KLOCKI 100.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 69
  • KLOCKI 096.jpg
    KLOCKI 096.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 62
  • urodziny 167.jpg
    urodziny 167.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 57
Nie wiem jaki wątek wybrać, ale żeby nie zaśmiecać głównego wybrałam ten :tak:

1. To widać jak się wchodzi do salonu. To znaczy widać więcej, ale kamera już nie objęła :-D
  2. Tam gdzie stoi kopara ;-) jest wejście. Przy ścianie po prawej stoi stół z krzesłami. I stół i krzesła do zmiany, więc kolorem się nie przejmujcie :tak:
  3. Ta sama ściana. Widok z kuchni.
  4. Całe okno + wspinający się po nim Tomek :cool:
  5. Ściana po lewej
  6. Widok z salonu na kuchnię :tak:
Komoda, którą widać na zdjęciu 1 i 4 jest też na wylocie, tam będzie stolik pod telewizor (jeśli się na niego zdecydujemy) lub jakiś zestaw kina domowego lub do odtwarzania muzyki :)

Proszę o wszelkie sugestie. Okno jest północne. Za oknem jest spory zadaszony balkon, więc nie wiele światła dochodzi. Nie chcę za bardzo go przysłaniać, bo zimą dostaję czegoś i od rana jest zapalone światło.

Acha no i mebel, który wam ostatnio pokazywałam (Zdjęcie nr 7) + 2 fotele (na giętych drewanianych nogach) i stolik ze szklanym blatem będzie stał zamiast tych ciemnych zielonych foteli (Zdjęcie nr 5). W kolorze jasny brąz, ale nie beż tylko taki jak moje pierniki ;-) tak go określiliśmy. Nie jest w każdym razie rudy.

Załączniki

• DSC06853.jpg
    DSC06853.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 78
  • DSC06838.jpg
    DSC06838.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC06848.jpg
    DSC06848.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC06852.jpg
    DSC06852.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 72
  • DSC06855.jpg
    DSC06855.jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 77
  • DSC06836.jpg
    DSC06836.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 84
  • helvetiadb_1987.jpg
    helvetiadb_1987.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny!
Przeczytalam wasz watek od deski do deski :) Bardzo fajny! Odskocznia od pieluszek i butelki :) Mam wielka ochote do was dolaczyc, ale niestety chyba tylko jako podziwiajacy widz... :(
nie mam niestety zadnych zdolnosci manualnych, plastycznych... bardzo bym chciala, no ale coz... juz w podstawowce malowala z amnie mama, bo bylaby moja najgorsza ocena na swiadectwie gdybym sama zaszaala :)
i nigdy tego nie lubilam, a teraz lmi tego brakuje... od kiedy mam dzidzie chcilabym wyszywac rozne rzeczy na pamiatki: reczniki, posciel , sliniaki dekoracje itp Poki co to tylko zamawiam, bo sama nie potrafie. jak kiedys szykal to mamie igle zgielam w luk... tak mocno zestresowana trzymalam...
kiedys moja pasja byl sport, gralam przez 7 lat w tenisa, nawet mialam jakies tam sukcesy. pozniej przyszedl brak czasu studia itp, slub dziecko: na sport brak czasu
poza tym uwielbiam czytac!!! kiedys czytalam ksiazke dziennie lub w dwa dni, teraz sie ciesze jak mi sie uda 1 na tydzien...
tez lubie dzieci z bullerbyn ! jako smarkula cytowalam cale fragmenty. jako dorosla ubolewalam ze a.lingren prawie w ogole nie jest znana we francji!!! dzeieci nie znaja pipi ani bulerby, ani karlosa ani nic! wiec zaczelam sie zaopatrywac w ksiazki dla synka. Lindgren oi polskie klasyki. narazie mam dwie pipi, + odszukalam film na dvd, koziolka matolka, krecika, ksiazki muminki, bolek i lolek itp
ale chce odnalezc wszystkie z mojego dziecinstwa i stowrzyc synkowi( i przyszlym dzieciom) prawdziwa biblioteke: od brzechy i tuwima, przez muminki, lindgren verne'a po harrego pottera :) na gwiazdke synek tez dostal 2 cd z piosnekami z MOJEGo dziecinstwa w oryginale ( spiewa kilkuletnia kukulska, jablczynska, fasolki itp)
- poza tym uwielbiam uczyc sie jezykow (moje studia + literatura) i podrozowac
-uwielbiam muzyke (gl; rock polski i zagraniczny ale i punk i ska i wiele wiele innych, czasem wyjmuje gitare i brzekole sobie amatorsko. ale gitara to nie moge powiedziec ze to pasja, bardziej wspomnienie z liceum :)

Teraz najbardziej hcialabym nauczyc sie rzeczy manualnych, jako mamusia siedzaca w domu :)
- gotowac super rzeczy, wyszywac, zdobic. malowac stare meble jak moja tesciowa.
Mnostwa rzeczy mam ochote sie naucycz! kartek swiatecznyh tez. ale takie figurki i hafty jak wy robicie to juz nie moj poziom... nie wspomne o obrazach ;)
Pozdrawiam was serdecznie!

Beatko dziękuję Ci bardzo :-) No ale nie mielibyśmy tak fajnie, gdyby nie teściowie, bo to w końcu ich dom.
Teraz staramy się właśnie go wykończyć i to chyba najtrudniejsze :baffled: zrobić tak, żeby było fajnie, przytulnie a zarazem nowocześnie i funkcjonalnie, no i żeby się za szybko nie znudziło :tak:... a jeszcze żeby było bezpieczne dla dzieci to już wogóle najlepiej obłożyć ściany materacami i pozbyć się klamek :-D

Josephine witamy wśród Nas :-D Pisz jak najwięcej na wątku głównym https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-lipcu09-f271/lipiec-2009-a-20083/index1641.html , podsuwaj pomysły na codzienne i niecodzienne obiadki na wątku kulinarnym https://www.babyboom.pl/forum/dziec...k-kulinarny-nasze-przepisy-21794/index62.html i pytaj ile chcesz na wątku https://www.babyboom.pl/forum/dziec...-na-swiecie-porady-i-rady-28364/index140.html :tak:
No i oczywiście pochwal się swoim skarbem na https://www.babyboom.pl/forum/dziec...aszych-kochanych-sloneczek-28537/index74.html !!

reklama
Do góry