reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

Ja się właśnie nie nakręcam :-)
Myślę pozytywnie bo nadal tu sobie spokojnie siedzę i posty produkuję, ale mam po prostu nastawienie co ma być to będzie i tyle. Wolę się super ucieszyć jak zarodek się pojawi niż załamać jak będzie inaczej.

Pęcherzyk miał tylko dwa milimetry i nawet ja go super widziałam, nic oprócz niego nie było.
W ciąży ze Stasiem byłam na USG też pod koniec 7 tygodnia i zarodek miał wtedy już kilka mm i bijące serduszko.

Ja stety/ niestety mam regularne cykle, najdłuższy jaki pamiętam miał 30 dni więc szansa, że mi się owulacja akurat teraz przesunęła aż o tydzień duża nie jest, ale zawsze :-) Na kolejne USG pójdę za 10 dni i wtedy już wszystko będzie jasne.

reklama
Witam przyszłe mamusie:)
Jestem nowa i zielona jeśli chodzi o wszelkie fora. Postanowiłam się zarejstrować, żeby już męża nie obarczać ciągle moimi obawami i pragnieniami związanymi z ciążą. Koło 11 grudnia mialam dostać miesiączkę (cykle 28/30 dni). test wyszedł mi pozytywny dopiero po 4 dniach z porannego moczu od terminu. Do ginekologaposzłam 21 grunia. Było widać tylko 5 mm pęchcerzyk i lakarz powiedzial aby nie robić sobie nadzieji, gdyz jest za maly. Poszłam do drugiego ginekologa 27. 12 i było widać już 10 mm pęcherzyk, ale bez zarodka, co dziwne obok pojawił się drugi 5 mm pęcherzyk. Lekarz powiedział, że wygląda to na ciążę bliźniaczą, ale ten 2 pęcherzyk jest za mały. Swojego pierwszegoAniołka straciłam 25 VII b.r. Teraz niepokoje sie podwójnie czy tym razemwszystko będzie ok, mimo jak narazie niesprzyjających wiadomości. Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Pozdrawiam ciepło wszystkie oczekujące przyszłe mamusie.

Madziorek - ja właśnie opisywałam niedawno jak to jest u mnie. OM miałam 11.11, okresy powinnam dostać 9.12, zrobiłam chyba ze 4 nagatywne testy i dopiero po 4 dniach była bledziutka kreska, na USG byłam 28.12. Z terminu OM był to 6t5d, ale nie było zarodka tylko pęcherzyk 9mm (pisałam, że dwa ale potem doczytałam, że 9). Lekarz powiedział, że nie pozostaje nic innego tylko poczekać kolejne 7-10 dni i ponowić USG. Jeżeli zarodek się pojawi to po prostu oznaczać będzie spóźnioną owulację, albo to, że sobie zygota dłużej wędrowała. To, że późno wyszedł test działa jak najbardziej na +.
W każdym razie nie martw się i czekaj spokojnie na kolejne USG. Co ma być to będzie, ale trzymam kciuki, żeby było dobrze :-)

Witam,
ja po kolejnej wizycie u gina:-)
Dzidzia ma 20,3 mm, serduszko bile 180/ min, jest ciałko żółtkowe:-) następna wizyta 29.01 i to już chyba usg genetyczne... na dzień dzisiejszy termin porodu według wielkości dzidzi przesunął się na 10.08.2013:-) Pierwsze zdjecie mojego Bąbelka:-D
dzidzia 9 tydzień.jpg

Loleczka, ekstra fota! Ja mam wizytę 24.01 i też mi pewnie zrobi genetyczne wtedy, to wstawię zdjęcie, bo powinno już dość fajnie wyglądać (ostatnio była dzidzia w kształcie krewetki;)

Loleczka, super fota :-) Od razu widzę jak prawdopodobnie wygląda moja dzidzia, bo o ile dobrze wypatrzyłam na zdjęciu, termin OM u Ciebie to 28-10? U mnie to 26-10 a kolejną wizytę mam dopiero 15-01 i strasznie mi się dłuży :)

Tak to z tymi USG jest, jedyna opcja na podglądnięcie maluszka i wszystkie wyczekujemy :-) Ja najpierw nie spałam po nocach do pierwszej wizyty żeby potwierdzić, później do kolejnej żeby zobaczyć serduszko a teraz do każdej następnej żeby obserwować jak rośnie :-) Zapewne macie podobnie. Przerąbane :-D

reklama
loleczka gratuluję udanej wizyty:-)

ja też dziś miałam..dzidziol ma 27,3 mm, od 20.12 urósł 17mm!!! serducho biło, więc już się uspokoiłam :) z usg 9 t 3 dz, wg. OM 9 t 2 d więc się pokrywa. infekcję nadal mam, trzeba z nią walczyć:dry:

loleczka kurcze ja mam ciążę 2 dni młodszą od Twojej, a dzidziol mój taki duży.. mój synuś przy porodzie ważył 4020g, czyżby zanosiło się na więcej? oh my God:-D

Do góry