reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

reklama
loleczka gratuluję udanej wizyty:-)ja też dziś miałam..dzidziol ma 27,3 mm, od 20.12 urósł 17mm!!! serducho biło, więc już się uspokoiłam :) z usg 9 t 3 dz, wg. OM 9 t 2 d więc się pokrywa. infekcję nadal mam, trzeba z nią walczyć:dry:loleczka kurcze ja mam ciążę 2 dni młodszą od Twojej, a dzidziol mój taki duży.. mój synuś przy porodzie ważył 4020g, czyżby zanosiło się na więcej? oh my God:-D
Nic sie nie stersuj, że dzidzia bedzie duża... ja ostatnia miesiączke miałam 28.10, ale ja mam długie cykle i moja dzidzia jest mlodsza o niecały tydzień, więc wychodzi na to , że mój dzidziol jest młodszy, wedlug usg miał chyba 8 tydz 3 dzień :) więc wychodzi na to, ze jak będzie miał 9 t i 2d to pewnie będzie wielkości Twojego :DTakże :relax!

Loleczka, Ewcik gratuluję :) Piękne wieści.
Aleksandral mam identycznie z wyczekiwaniem :)
Ja miałam wczoraj trzecie USG. Jestem w 9 tyg, termin na 07.08. Krwiak się wchłonął, ale nadal mam L4, nakaz leżenia i zażywania leków.
Pozdrawiam :)

Lewan, miło słyszeć, że jest poprawa! No to ciekawe, czy mi też każe dalej leżeć - mój krwiak pękł i się oczyścił i mam leżeć do końca I trymestru - ale L4 nie mam, bo sobie załatwiłam dostęp do pracy z domu, więc leżę i pracuję. Marzy mi się, żebym po końcu I trymestru mogła już chodzić. Wizyta 24.01, więc jeszcze 20 dni. Już mnie plecy od tego leżenia bolą, nie podoba mi się to. No ale co zrobić:crazy: Ważne, żeby mojej krewetce było dobrze;-)

Agata_K też mam wizytę 24.01 :) Grzecznie leżę, ale fatalnie się czuję z L4, zostawiłam w pracy mnóstwo niedomkniętych spraw..ehh.

20130104_200548.jpgDziewczyny, przedstawiam moją nie rozwijającą się ciążę... Dzisiaj rano byłam na usg, po nie do końca przespanej nocy, jechałam na nie jak zombi.... blada, zmęczona fizycznie i psychicznie... Pan dr miał litość i nie trzymał mnie długo, w poczekalni... Zrobił usg /pyta czy to moja pierwsza ciąża, mówię że trzecia, a on mówi że cyba w podstawówce zaczęłam rodzić..., dopiero był zaskoczony jak mu powiedziałam ile lat mają chłopaki, hi,hi/, żeby mnie nie denerwować od ręki powiedział że maluch ma się świetnie, macha rękami i nogami, serce bije, wiek wg usg, 9tyg.5 dni, czyli idealnie, a nawet trochę większy niż wiek zapłodnieniowy. Słyszałam też serducho. Plamienie nie zlokalizowane, ale wchłonął się krwiak, może to z tego jeszcze brudzi... Nie chciał komentować swojej koleżanki, ale stwierdził że nie potrzebnie mnie stresowała, może według niej za mało przytyłam, albo macica się za mało podniosła, ale jak widać dzidziol ma się świetnie, ma prawie 3 cm, według mnie tam widać oczy.... Odetchnęłam dzisiaj z ulgą....

reklama
Do góry