reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
na pewno dobrze u winki, może gdzieś wyruszyła...albo net nie działa lepsze takie opcje, za nie długo pewnie się odezwie :)

julieet super pamiątka też mam zamiar nagrać sobie taki filmik ale w 3 trymestrze lekarz mówiła że dzidzia ma bardziej wyraźna twarz a jak oglądam twój filmik to też fajnie wszystko widać a ile płaciłaś za taki filmik u nas to koszt w 2 trymestrze 250zł a w 3 trymestrze 350zł myślę że nie naciąga mnie na kasie ten mój lekarz.

Ja zapłaciłam 150 zł, całe badanie trwało dłużej niż filmik, ponad 20 minut i nie ma znaczenia, w którym trymestrze jest wykonywane, cena jest taka sama.

julieet super pamiątka też mam zamiar nagrać sobie taki filmik ale w 3 trymestrze lekarz mówiła że dzidzia ma bardziej wyraźna twarz a jak oglądam twój filmik to też fajnie wszystko widać a ile płaciłaś za taki filmik u nas to koszt w 2 trymestrze 250zł a w 3 trymestrze 350zł myślę że nie naciąga mnie na kasie ten mój lekarz.
u nas niezmiennie 200 zł badanie i filmik... ja jeszcze nie robiłam bo moje dziecko nie chce pokazać twarzy więc nie było sensu ale jak będzie okazja to chętnie popatrzę... choć mój Ł. nie jest do końca przekonany bo wraz z badaniem wizyta wyniesie nas prawie 400 zł on woli za to kupić coć do wyprawki albo do domku i tak o!

własnie chciałam się tez o Winki zapytać,bo miała miec usg w poniedziałek i nic sie nie odzywa:-(

Julieet suuuuper!!! piękna córcia!
Ponko glukoza tylko i wyłącznie na czczo i przez tw dwie godziny po wypiciu tez nie mozesz nic jeść.
Ja właśnie byłam dzisiaj na glukozie.Miałam 75 g i 2 h czekania.Dało się wypić tylko szkoda,ze z ciepłą wodą ..ble.Ale dla dziewczyn które mają mdłości to jednak zalecam żeby wzięły cytrynę.Dla mnie najgorsze to czekanie po ,bo nie można nigdzie iść,zeby tej glukozy nie spalać.Ja się kimnęłam w aucie,bo strasznie się śpiąca po tym zrobiłam.Poza tym niektóre moje znajome słabo się czuły po wypiciu i dletego tez trzeba siedzieć na miejscu.

Co do kosztów to robiłam prywatnie.GLukoze kupiłam w aptece -ok 3zł,a za badanie morfologia + mocz+ glukoza zapłaciłam 30 zł,więc sama glukoza to grosze.

Mirelka u nas 4 d 250 zł,ale wiem,ze to jest sprzęt najwyższej jakości.

Ostatnia edycja:
winki miala się odezwać po badaniu. tylko nie wiem czy dobrze kojarzę.. nie miala gdzies jechać na urlop??? Przynajmniej mam taką nadzieję i że niedługo się odezwie

reklama
winki sie odezwala ale na ogolnym dziewczyny ;-):-D
A Ja juz jutro rano mam USG polowkowe :-D Denerwuje sie troszke ale tez strasznie ciesze ze wkoncu zobacze swoje malenstwo :-D

Do góry