reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Test obciazenia glukoza mozna wykonywac na kilka sposobow. Albo biorac dawke 50mg, albo 75mg, no i czeka sie albo 1h, albo 2h. Akurat w przychodni w ktorej ja wykonuje te badania czeka sie jedna godzine, a glukozy nie trzeba kupowac wczesniej. Podaja ja na miejscu tylko nie wiem czy ta mniejsza czy wieksza dawke.
Ja skierowanie dostaje od gina wiec ide na to badanie bezplatnie.
ponko ponoc nie kazda przychodnia wykonuje tego typu badanie wiec lepiej sie upewnic. Ja badania krwi i moczu robie w Diagnostyce i na stronie internetowej mam wykaz placowek w ktorych moge zrobic te badania. Nie wiem jak jest w innych miastach. Najlepiej zadzwonic do przychodni albo zapytac gina przy wizycie.

reklama
Pamiętam, że startowałam z 50mg sama kupowałam w aptece glukozę wypiłam rano w domu na czczo potem za 2 godz poszłam na krew. strasznie słodka, ale da sie przeżyć wyszedł mi duży cukier i musiałam na 1 dzień do szpitala na 75mg i tam wyszło mi dobrze zaliczyłam szpital dla ZUS bo byłam na zwolnieniu i było ok.Te 75 mg mniej przyjemne niż 50 mg.
Ja pewnie następnym razem dostanę.

ponko, glukozę wyłącznie na czczo się robi, właśnie po to jest to badanie, w internecie czasami głupoty piszą !!!

Jestem już po USG

Jaja nie wyrosły Będzie na 100% dziewczyna, pięknie rozłożyła nóżki, pani doktor nie miała wątpliwości

Wszystkie pomiary w normie, nogi ma dłuższe niż powinna mieć w tym tygodniu ciąży, może dlatego, iż z mężem jesteśmy dość wysocy Waży już 500 g, mała grubaska, po mamusi Ma śliczny zadarty nosek i pyzunie
Lekarka mówiła, że mam szczęście, ładnie się ustawiła, noo chociaż raz, bo na każdym poprzednim usg nic nie było widać Muszę przyjść za 2 tyg, ponieważ nie była w stanie dokładnie ocenić serduszka, mała była tak ułożona, że na serce padał cień kręgosłupa, nawet próby przestawienia jej nie przyniosły efektu.

Zdjęcia mam niewyraźne, bo robione aparatem, nie mam skanera, próbowałam robić screeny z filmiku, ale chyba mają jakieś zabezpieczenia, bo kopiowała się tylko czarna plama, bez sensu, może później wrzucę filmik, jak się zgra
scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

Ostatnia edycja:
julieet śliczna królewna!!!!!!!!!!!!!!! Wow jakie foty wyraźne! Normalny dzidź to już jest jak noworodek - niczym się nie różni od malucha, który już jest na świecie! Super:-) Wielkie gratki kochana:-)

julieet jaka ślicznotka!!! I fotki super:) Niesamowite, że te nasze dzieciaczki jeszcze takie malusie a wyglądają już jak w pelni wykształcone noworodki!!
Rozumiem kochana że USG 3D spełniło Twoje oczekiwania??

reklama
julieet jaka ślicznotka!!! I fotki super:) Niesamowite, że te nasze dzieciaczki jeszcze takie malusie a wyglądają już jak w pelni wykształcone noworodki!!
Rozumiem kochana że USG 3D spełniło Twoje oczekiwania??
spełniło w 200%, chociaż lekarka mi powiedziała, że mam mega szczęście, bo zazwyczaj tak ładnie się nie ustawiają :-)

julieet sliczna dziewczynka :) Mąż pewnie dumny, bo bedzie mial w domu dwie śliczne kobietki - mame i core:)
kochana, lejesz miód na me serce hehe, mąż super szczęśliwy, bo chciał bardzo córkę, cały czas teraz chodzi i gada, że do niego jest podobna hehe

Do góry