reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

to w którym tygodniu masz połówkowe? ja ma wizytę 15.06 a wygląda na to że mamy mniej więcej w tym samym czasie termin - ja mam 1.11

Mi lekarz policzył z OM nie wiem czemu ,przecież usg pokazuje inaczej ,ale jak kazał to tak się umówiłam. Ja osobiście licze termin według usg czyli na 2 listopada. Nie wiem czy dobrze ,ale jak lekarz mi kazał się zapisać tak robie.:-)
Na moim suwaczku widać ,że mam dwa terminy według OM i USG jest równy tydzień różnicy.:tak:

reklama
Gola84 super fotki !! :tak: albo mi się wydaje, albo na ostatnim zdjęciu maleństwo ssie kciuka ?? :-p

Mnie dziś też powiedzieli (babeczka na targu) "dobrze wyglądasz... chłopak będzie"... a ja chłopięcego imienia też nie mam :-p dla 2 dziewczynek by było... ale gorzej z chłopcem :-p
Poxo, nie zauważyłam wcześniej, ale rzeczywiście ciut wygląda tak jakby paluszek w buzi miało ;)
Mnie na samym początku (ok 2 mc ciąży) szefowa w pracy powiedziała, że jestem na twarzy trochę zmieniona i będzie dziewczynka, a teraz każdy powtarza, że niby dobrze wyglądam, nie jestem zmieniona to chłopak będzie :)
Co Bóg da - obojętne, ważne, żeby dzidzi zdrowe było :)
pozdrawiam-y;)

Ja też uważam, że zdrowie malucha najważniejsze, a reszta to kwestia drugorzędna. Wczoraj byłam na mieście i weszłam do KappAhl a tam prześliczne kombinezony-niedźwiadki dla niemowlaków, chciałam od razu kupować tylko A. mnie powstrzymał :p

Super że wszystko dobrze z Waszymi malenstwami:-) Ja mam wizytę w czwartek ( Juliett chyba też z tego co pamiętam), więc już odliczam dni ale jakoś nie dopuszczam myśli że coś mogłoby być nie tak. Ja po cichutku myślę o chłopczyku ale jeśli mieszka u mnie dziewczynka to kocham ją tak samo mocno:-D Tak jak piszecie, najaważniejsze żeby nasze maluszki były zdrowe, zdrowo rosły i się rozwijały:tak:

Oczywiście ze tak najwazniejsze zeby dzieciatka były zdrowe!!Zycze wszystkim bardzo dobrych wynikow i pieknych zdjec:)

w Łodzi pogoda fatalna wskoczyłam w zimowa kurtke:-)
Pozdrawiam serdecznie!!

Ja już po wizycie, jak nigdy weszłam wcześniej - wszystko w najlepszym porządku!!!!!!!!!!
suuuper, lepszych wiadomości nie mogłam przeczytać, bardzo się cieszę :-)

Witam ja tez jestem juz po badaniach i tez wszystko jest w porzadku:)Przyziernosc karkowa 2.0mm to chyba troche wiecej a jaka jest norma?I dowiedziałam sie ze bedzie chłopak na 85 procent
ooo, ale Ci fajnie, że już znasz płeć, chyba chłopaków identyfikują zazwyczaj wcześniej ;-)

Ja mam wizytę w czwartek ( Juliett chyba też z tego co pamiętam)
dobrze pamiętasz :tak:
ja już też odliczam dni, chociaż szybko mi zleciało nawet, trochę się stresuję, bo brzuch mi specjalnie nie rośnie, a jeszcze przedwczoraj się zatrułam i też mam obawy, czy to nie zaszkodziło dziecku, ehh

Mi wszyscy mówią, że będzie dziewczynka, nawet mój D ma takie przeczucie, ja natomiast nie mam żadnego, a ponoć to się wie, hmm, jakoś mi intuicja w tym przypadku nic nie podpowiada. Co do imion, to mój D strasznie chciałby Aleksandra, w przypadku chłopaka, ja natomiast Adama albo Wiktora, co do dziewczynki, obydwoje jesteśmy zgodni- Blanka albo Pola.

Mały ma prawie 6 cm :)

agalodz nio i oczywiście kochana gratuluję synusia!! :) A ja dziewczyny też mam jakoś przeczucie, że to chłopczyk :)

Gola tak sobie pomyslalam juz po pierwszym poście jak napisalas "mały" :-D Nie sugeruj sie tylko żadnymi kreseczkami między nogami, mnie gin powiedzial ze to moze byc pępowina ;-)

Jestem w 13 tygodniu i dlatego plec jest na 85 procent.to badanie robil doskonał genetyk i raczej sie nie myli..choc szczerze powiem ze myslałam ze bedzie dziewczynka dla chłpca to ja tez nie mam imienia:)

Cala pierwsza ciąże mialam przeczucie że bedzie dziewczynka, a urodzil sie chlopiec :-p Teraz tez czuje dziewczynke, a zobaczymy co będzie ;-)

Gola śliczne fotki i śliczny dzidziuś:tak:
Agalodz Tobie również gratuluję,że wszystko w porządku!

Co do płci to ja w poprzedniej ciąży byłam przekonana,ze to dziewczynak,aż do usg połówkowego,kiedy sie wszystko wyjaśniło i moja intuicja znów sie pmyliła,więc tym razem nie robię zakładów,chociaż z treminu owulacji i zapłodnienia wychodzi chłopczyk.

Ja też czuję dziewczynkę. Ale nie wiem dlaczego, wolałabym chłopca :-D chyba po prostu nie chcę mieć małej lalki barbie w domu, chociaż tak naprawdę nie umiem tego niczym wytłumaczyć :p

reklama
Gola - Gratuluję! śliczne zdjęcia, rośnie pociecha :) Fantastyczne wieści, bardzo się cieszę. Mocne uściski dla mamy i dzieciaczka:)

Do góry