reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Dziewczyny, jednak wydaje mi sie ze po odstawieniu Fenoterolu juz teraz Juliannie ciezko byloby dotrwac do 39TC. A ustalac CC juz teraz? chyba lekarze chca poczekac jeszcze zeby sie maluch wiecej rozwinol.

reklama
Ustalić termin cc na 39 tydzień, a dziecko niech się rozwija dalej. A Julianna wyraźnie napisała żeby przyjechała na cc jak będzie miała skurcze...Jeśli planowane jest cc to nie czeka się do rozpoczęcia akcji porodowej!!!! Lepiej zrobić cc w spokoju, znieczulić spokojnie niż czekać aż poród się zacznie!!!!Julianna czy u Ciebie jest tylko jeden szpital????
Podpytaj swojego lekarza o to cc i czekanie do skurczy!!!

Chyba że liczą że się jeszcze dziecko obróci i wtedy poród naturalny, bo z małowodziem nie wiem jak jest-czy można naturlnie czy nie.

Julianna fajnie że wszystko się unormowało, nic tylko czekać na rozwój akcji, powodzenia
Nimfii powodzenia na jutrzejszej wizycie

kachutka super że wszystko ok no i mała duża :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej! Ja już po wizycie. Malutka waży 2160, czyli nieźle śmignęła od ostatniego razu. Wszystko jest ok, główka nisko, ale szyjka długa i twarda, ilość wód w porządku. Jeżeli nic się nie zmieni i Mała nie będzie się pchała na świat wcześniej, to mam wyznaczony termin CC na 14.11. :tak:

Kachutka super wiesci lez, pachnij i czekaj do 14 :)

Ja tez juz po wizycie i sprawa wyglada tak w ten piatek czyli 14.10 ide na KTG i jesli nie wyjda zadne skurcze to 21 klade sie do szpitala i najpewniej 24 cc a jesli wyjda jakies skurcze to pewnie od razu szpital i w przeciagu tygodnia cc. Generalnie lekarz powiedzial ze do 25 bedzie juz po wszystkim :)

Julianna cieszę się, że wszystko w porządku, teraz tylko czekać na pojawienie się dzidziusia:) Co do terminu CC, popytaj jeszcze gina
Justanka wow, to już niedługo i maleństwo będzie z Wami!!!!! Trzymaj się cieplutko:)
nimfii na pewno już nie możesz się doczekać jutrzejszego USG ! - powodzonka!!
Kachutka super, że wszystko dobrze i córunia ślicznie przybiera:)

reklama
Kachutka super ze mala zdrowo rosnie i wszystko dobrze

Julianna no to trzymamy kciuki zeby maluch jeszcze troszke poczekal a najlepiej jakby sie obrocil

Justynka juz faktycznie niewiele Ci zostalo, trzymam kciuki

Nimfii powodzenia na jutrzejszej wizycie, ja tez jutro usg i juz nie moge sie doczekac.

Do góry