reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Witam kochane. Ja tez po wizycie. Przepraszam ,ze tak pozno ,ale wlasnie wroilam z kolezenskiej kawki.
Przez cholerne korki w Poznaniu spoznilam sie do lekarza 30 min ,wiec wpadlam tam potrojnie zestresowana. Na szczescie wszystko sie poopoznialo bo prawie kazda kobietka byla spozniona.
Pan Alexander wazy 2300 - czyli przybral 300gr w 9 dni.( ostatnie usg w Szecji). Superowo. Ilosc wod ok , i generalnie wszystko ok ,tylko szyjka ..jest za długa. Wciaz ma 4,7 cm ( tyle co na poczatku ciazy). Lekarz mowi ze na obecna chwile to ok ,ale juz powinna powolutku zaczac sie skracac, bo jak nie to potem skurcze ,ale nie bedzie rozwarcia. Oczywiscie juz do konca nikt mi tego nie sprawdzi( w Szwecji nie sprawdzaja) wiec teraz tylko czekac musze. Nie mam szans na porod przed terminem ,lekarz obstawia po. Mam nadzieje ,ze zmieszcze sie w listopadzie. ( przynajmniej mam szanse zrobic mu pokoj:-) )

Angie, Nimfii -kciuki za jutrzejsze wizyty!
Justynka -tez zazdroszcze ,ze wiesz na czym stoisz.

reklama
winki super, że wszytsko ok po wizycie, synek b. ładnie waży! Mam nadzieję, że 19.10 też usłyszę, że nasza maleńka przybrała.
alma​ ja nie mam na arzie zleconego żadnego wymazu, teraz dostałąm na HBS, WR i morfologię i mocz ( a to HBS i WR to mialam też robione na samiuteńkim początku ciąży)

Winki to świetnie, że Mały tak ładnie przybiera !!!! Z tą szyjką to może jeszcze można pokombinować, chociaż czasem to taka osobnicza "uroda" jak mówi mój lekarz. Ja też od początku miałam dość długą (też coś ok.5 cm, mówił że dla bliźniaków by wystarczyła ;-)a teraz przy badaniu mówi, że jest b.miękka, ale czy krótsza- nie pytałam).

Wyczytałam, że w czwartek w Lidlu będzie do kupienia duża piła do ćwiczeń, kupię, bo pomaga na bolący kręgosłup, właśnie ułatwia rozwieranie i skracanie szyjki, może trochę się na niej pobujam, jeśli nie spanikuję za wcześniej i nie pojadę na początku skurczy do szpitala:-D

Winki To świetnie, że wszystko dobrze a Mały tak ładnie rośnie:-) Życzę żeby szyjka się ruszyła, bo ja miałam dokładnie taką samą sytuację przy pierwszej ciąży, szyjka 5,1 przez całą ciążę-długa i twarda. Nie skróciła się nawet podczas skurczy więc miałam CC. Teraz mam szyjkę 4,7 i też ani drgnie:tak: Czyli taka moja "osobnicza uroda" jak napisała któraś z dziewczyn.

alma jak mialam sie juz okazje przekonac na temat tego wymazu z pochwy jest wiele opini -jedni zalecaja, inni daja obowiazkowo, a inni nie robia wcale.
Moj gin nic o tym nie wspomnial, za to w szpitalu w ktorym chce rodzic wymaz z pochwy jest na liscie badan (chyba) obowiazkowych :sorry:

I jak tutaj byc madrym i wiedziec co i jak? :confused2:

Nawiasem mowiac sama jestem ciekawa jak to jest u reszty dziewczyn z tym wymazem z pochwy i pod jakim kontem? Gronkowaca, GBS, czy innych?
Bede wdzieczna za info od Was na ten temat. Badacie to, czy nie? :sorry:

nimfii mi gin nie mówiła nic o żadnym wymazie...kazała przyjść mi tydzień przed terminem z wynikami krwi i moczu...ale kazała mi brać gynalgin 2 tyg przed terminem porodu...czyli od soboty tej..

reklama
W sumie jestem ciekawa jak lekarze traktuja sam fakt infekcji pochwy w ciazy..... No bo ja jestem caly czas na probiotykach a mimo nich mam wciaz wracajace infekcje. No i nie mam zadnej pewnosci ze w dniu porodu tej infekcji (grzybicznej, bakteryjnej) miec nie bede.
A w moim przypadku globulki, ani tabletki ochronne niewiele daja :sorry: i tak ciagle sie cos przypląta.

Pamietam ze na 4 dni przed porodem Macka tez bralam cos na infekcje - najpewniej Nystatyne. A mimo tej informacji na IP poszlam rodzic SN.
Wiec chyba te infekcje nie sa przeciwskazaniem do porodu SN... A moze powinny byc?

Do góry